Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται τα Windows 8 τον Φεβρουάριο;

http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/WINDOWS-458x315.jpg Όπως υπολογίζεται τα νέα, αρκετά πιο ελαφριά και γρήγορα …

(σύμφωνα με τις διάφορες αναφορές) Windows 8 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 3ο τετράμηνο του 2012.

Η δοκιμαστική όμως, beta έκδοση του νέου πολυαναμενόμενου λειτουργικού της Microsoft θα είναι διαθέσιμη για το κοινό νωρίτερα, πιθανότατα μέσα στον Φεβρουάριο, οπότε θα μπορούμε να έχουμε μια πρώτη γεύση για τις βελτιώσεις που υπόσχεται η εταιρεία.

TSEKOURATOI

Κάνε παιδί να δεις κακό: Το Top 10 των διαβολόπαιδων

Μετά από μια παράλογη, φρικτή πράξη βίας που διαπράττει ο γιος της, η δύσμοιρη μάνα τού
«Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν» κάνει μια επώδυνη αναδρομή στο παρελθόν για να αναζητήσει τις ενδείξεις ότι ο γιος που μεγάλωνε, θα κατέληγε αυτό το τέρας. Μήπως ο τρόπος που τον μεγάλωσε, συνέβαλε σε αυτό που έγινε;


Αναζητήσαμε και άλλα διαβολόπαιδα της μεγάλης οθόνης, είτε υπερφυσικά είτε όχι, και σας τα παρουσιάζουμε – αν σκέφτεστε να κάνετε οικογένεια, θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε παρά τις αγγελικές μορφές τους.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κινδυνεύει να πεθάνει κάθε φορά που πέφτει για ύπνο

babyΗ μόλις έξι μηνών Jovie Wyse παλεύει με το θάνατο κάθε φορά που πέφτει για ύπνο, εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας που σταματά την αναπνοή της κάθε φορά που… κλείνουν τα ματάκια της!

Η Jovie περνά 21 ώρες τη μέρα συνδεδεμένη με ένα ειδικό αναπνευστικό μηχάνημα που την κρατά στη ζωή.

Σε ηλικία δύο μηνών έκανε τραχειοτομή και τώρα της επετράπη για πρώτη φορά από το Μάιο που γεννήθηκε να πάει στο σπίτι με τους γονείς της.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού, που σημαίνει ότι ο οργανισμός της δε μπορεί να αναπνεύσει όταν κοιμάται.

baby

Οι νεαροί γονείς της, Chris και Lorna Wyse,26 ετών, από το Worcester πρέπει να διασφαλίζουν κάθε στιγμή ότι η κόρη τους δεν είναι ποτέ πολύ μακριά από το μηχάνημα, καθώς ακόμη και ένας ξαφνικός ελαφρύς υπνάκος μπορεί να αποβεί μοιραίος.

baby

«Τρομοκρατηθήκαμε πολύ όταν οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν από τι έπασχε το κοριτσάκι μας. Είχε γεννηθεί μερικές εβδομάδες πρόωρη και τότε απλά πιστέψαμε ότι δεν είχε αναπτυχθεί σωστά το αναπνευστικό της σύστημα εξαιτίας αυτού. Σύντομα όμως έγινε φανερό ότι συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό. Είναι δύσκολο να παίξεις μαζί της όπως με κάθε άλλο φυσιολογικό μωρό, ή να κάνεις ό,τι κάνει μια φυσιολογική οικογένεια, γιατί είμαστε συνεχώς τρομαγμένοι ότι θα νυστάξει ξαφνικά και η αναπνοή της θα σταματήσει. Οι περισσότεροι γονείς θα ήθελαν τα παιδιά τους να κοιμούνται μερικές ωρίτσες μέσα στην ημέρα, για να μπορούν κι αυτοί να ξεκουραστούν, αλλά για εμάς αυτό είναι ένας εφιάλτης. Το μηχάνημα την κρατά στη ζωή και εμείς δεν πηγαίνουμε πουθενά χωρίς αυτό» λέει ο πατέρας της Jovie.

baby

«Όταν οι γιατροί έκαναν τη διάγνωση αρχικά νιώσαμε μια ανακούφιση που είχαν βρει τελικά τι είχε. Αλλά όταν συνειδητοποιήσαμε αυτό που μας είπαν και τι σήμαινε αυτό για το παιδί μας –το να ζει με αυτό το μηχάνημα για πάντα- χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας» πρόσθεσε.

Η περίπτωση της είναι τόσο σπάνια που έχουν καταγραφεί μόλις 300 περιστατικά παγκοσμίως


tuned

ΣΟΥΒΛΑΚΙ. Η... τυλιχτή ιστορία!


Όταν μιλάμε για σουβλάκι, δεν εννοούμε κάποια καινούργια ανακάλυψη. Μιλάμε για μια τέχνη ψησίματος ηλικίας τουλάχιστον 3.000 ετών. Ακόμα και στα ομηρικά έπη υπάρχουν αναφορές που θέλουν τον Αχιλλέα να ψήνει στη θράκα σουβλάκια και κομμάτια κρέατος που έμοιαζαν με κοντοσούβλια.

Επίσης, ο Αθήναιος στο έργο του «Δειπνοσοφισταί» έχει μια πολύ χαρακτηριστική αναφορά: Ο Ηγήσιππος, λέει, που έζησε γύρω στο 170 π.Χ. και υπήρξε μία από τις σημαντικότερες συγγραφικές πηγές για την Ιστορία της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, συνέγραψε το περίφημο «Οψαρτυτικό», κάτι σαν αρχαίο οδηγό μαγειρικής.

Σ' αυτόν, λοιπόν, αναφέρει ένα έδεσμα με την ονομασία «κάνδαυλος», που από την περιγραφή φαίνεται να μοιάζει πολύ με το σουβλάκι. Είχε διάφορα κομμάτια ψητού κρέατος, πίτα, τυρί, άνηθο και συνδυαζόταν με κάποιο ζουμί. Ενα ιδιόμορφο σουβλάκι από εντόσθια συναντάται στην αρχαία Ρώμη και σε κείμενα του 1ου αι. μ.Χ., αλλά και αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου μετά την άλωση, πλανόδιοι πωλούσαν στους δρόμους εκτός από φρούτα ή λαχανικά και σουβλάκι με πίτα.

Η ιδέα του τυλιγμένου κρέατος μαζί με λαχανικά και διάφορα αρωματικά απαντάται σε πολλές κουζίνες του κόσμου, από την ασιατική, την ιαπωνική και την κινεζική μέχρι την αραβική, την ισπανική και την αμερικανική ή ακόμα και τη γαλλική.

H Eλλάδα δεν είναι ο μόνος τόπος στον πλανήτη όπου το κρέας ή τα λαχανικά σουβλίζονται σε ξυλάκια (καλαμάκια) για να ψηθούν στα κάρβουνα. Tο σουβλάκι, στην ουσία, είναι παγκόσμιο φαγητό



Από την Αμερική, όπου το μπάρμπεκιου είναι τρόπος ζωής, ένα δημοφιλές σουβλάκι περιέχει ένα και μοναδικό κομμάτι κρέας, λουκάνικο, σουβλισμένο και ψημένο στη σχάρα. Τα καρυκεύματά του είναι τα γνωστά: μουστάρδα και κέτσαπ. Είναι ίσως από τα πιο φτωχά σαν ιδέα φαγητά στη σχάρα. Αλλού, όμως, η παράδοση είναι πλούσια και πάρα πολύ γευστική.

Στη Μεσόγειο το σουβλάκι ψήνεται παντού, από τις ακτές της Ισπανίας μέχρι τα μεζεδοπωλεία της Τουρκίας. Το ισπανικό δώρο στον κόσμο της σούβλας λέγεται pinchitos, μικρά σουβλάκια από ποικίλα κρέατα. Μπορεί να γίνει από χοιρινό, το εθνικό κρέας της Ισπανίας, από κοτόπουλο και άλλα. Καμιά φορά τα φτιάχνουν από κιμά, άλλες φορές από κυβάκια. Οι γεύσεις διαφέρουν από συνταγή σε συνταγή: το κύμινο είναι δημοφιλές, για παράδειγμα, όπως επίσης το φρέσκο κολίανδρο και ο μαραθόσπορος, γεύσεις φερμένες όλες από την αραβική παράδοση της Βόρειας Αφρικής που έχει επηρεάσει αισθητά τη μαγειρική της Ισπανίας. Τα pinchitos θεωρούνται μεζές (τάπας). Βρίσκουμε τέτοια και ανάμεικτα με το κλασικό λουκάνικο chorizo και γαρίδες, ψημένα στα κάρβουνα.

Οι Γάλλοι έχουν τα brochettes τους, με διάφορες πρώτες ύλες, από κοτόπουλο μέχρι μπακαλιάρο. Πολλά απ' αυτά είναι σπεσιαλιτέ της μεσογειακής Γαλλίας, γύρω από την Προβηγκία. Ένα αγαπητό σουβλάκι εκεί περιέχει διάφορα αρνίσια εντόσθια, με τομάτα, κρεμμύδι και βασιλικό.

Παντού στον κόσμο, και στην Μεσόγειο και αλλού, το σουβλάκι είναι από τα κλασικά φαγητά του δρόμου, κάτι πρόχειρο, δηλαδή, που το τρώγει ο κόσμος στα όρθια και πολλές φορές καθοδόν. Ένα μέρος όπου η παράδοση αυτή είναι τεράστια και πολύ ζωντανή είναι η Λατινική Αμερική. Εκεί παντού υπάρχουν πλανόδιοι μάγειροι που ψήνουν διάφορα σουβλάκια σε καροτσάκια στον δρόμο.
Στη Βολιβία, για παράδειγμα, φτιάχνουν τα anticucho, μικρά σουβλάκια με εναλλάξ κομμάτια από κρέατα και πατάτες και σερβιρισμένα με μια σάλτσα από φιστίκια. Στο Περού σουβλίζουν διάφορα εντόσθια, μεταξύ των οποίων το φαβορί τους, μοσχαρίσια καρδιά μαριναρισμένη σε πικάντικη σάλτσα από σκόρδο, λάδι, μπαχαρικά και μια ειδική ντόπια καυτερή πιπεριά. H παράδοση αυτή κρατήθηκε και στη διασπορά. Στις νοτιοαμερικάνικες γειτονιές της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, κάθε βράδυ γίνεται ένα μυρωδάτο, γευστικότατο πανηγύρι από τέτοια φαγητά, ψημένα σε καροτσάκια στον δρόμο.

Από τα πιο ενδιαφέροντα σουβλιστά είναι αυτά που φτιάχνονται στην Καραϊβική, ίσως επειδή οι γεύσεις είναι υβρίδια δανεισμένες από πολλές άλλες κοντινές κουλτούρες. Ένα απλό σουβλάκι από αρνίσιο κρέας, για παράδειγμα, συνήθως γλυκίζει στη μαγειρική της Καραϊβικής επειδή το μαρινάρουν με μέλι, ξύδι και λάδι. Το αποτέλεσμα είναι ένα καραμελωμένο κρέας στη σούβλα, τραγανό απ' έξω και μαλακό από μέσα.

Αλλά ο συνδυασμός του ψητού αρνίσιου κρέατος και τελευταίως μόνο του χοιρινού, για λόγους οικονομίας, με το τζατζίκι, την ντομάτα και το κρεμμύδι (στην παραδοσιακή μορφή και όχι τη φαστφουντάδικη λογική με κάτι περίεργες σος) είναι αποκλειστικά ελληνική πατέντα, ίσως με ανατολίτικη καταγωγή.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην Ελλάδα το τυλιχτό σουβλάκι άρχισε να διαδίδεται τις δεκαετίες του '40 και του '50 σε προσφυγικές περιοχές, όπως η Δραπετσώνα, η Νίκαια και ο Κορυδαλλός. Λέγεται ότι στον Πειραιά το 1947 ένας Κωνσταντινουπολίτης άνοιξε φούρνο όπου πωλούσε πίτες σε μικρά ταψάκια, ενώ το 1950 εμφανίστηκε από την ίδια οικογένεια το πρώτο σουβλάκι κεμπάπ τυλιγμένο σε πίτα. Και από τότε, το σουβλάκι δεν μας πρόδωσε ποτέ...

tsekouratoi

Δείξε μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι..



Ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι; Όποια και αν είναι η αγαπημένη
σας στάση στον ύπνο πέρα από ξεκούραση που σας χαρίζει μέσω του ευεργετικού ύπνου, αποκαλύπτει και πολλά για τον χαρακτήρα σας, όπως μαρτυρούν οι ειδικοί.



Εσείς μπορεί να ισχυρίζεστε πως δεν σας βολεύει το μαξιλάρι και γι αυτό κοιμάστε γυρισμένοι στο πλάι, όμως η επιστήμη φαίνεται πως κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά που συνδέουν πτυχές του χαρακτήρα μας με την στάση του ύπνου.

Ο καθηγητής Chris Idzikowskia, ειδικός σε θέματα ύπνου, αποκαλύπτει στο huffingtonpost.com ότι υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στον χαρακτήρα μας και στην στάση που σχεδόν υποσυνείδητα επιλέγουμε για τον ύπνο μας. Ο Idzikowskia, διακρίνει 6 στάσεις ύπνου τις οποίες και αναφέρει ως εμβρυακή στάση, «αστερίας», «ελεύθερη πτώση», «στρατιώτης», «λαχτάρα» και «κούτσουρο» και οι οποίες φαίνεται πως μαρτυρούν πολλά για τις πτυχές του χαρακτήρα μας.

-Εμβρυακή στάση:
αυτοί που κοιμούνται σχεδόν κουλουριασμένοι σαν έμβρυα, είναι σύμφωνα με τον καθηγητή Idzikowskia, επιφανειακά σκληροί στην συμπεριφορά αλλά ιδιαίτερα ευαίσθητοι αν τους γνωρίσετε καλά. Μπορεί να είναι ντροπαλοί στην πρώτη γνωριμία με κάποιον αλλά σύντομα χαλαρώνουν και «λύνονται». Η εμβρυακή στάση είναι η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου με τις γυναίκες να την υιοθετούν περισσότερο από τους άνδρες.

-Αστερίας:
το βάρος στηρίζεται κυρίως στην πλάτη και τα χέρια είναι όρθια πάνω ή γύρω από το μαξιλάρι. Το σώμα βρίσκεται ανάσκελα. Όσοι κοιμούνται ως «αστερίες» φαίνεται πως είναι έντονα κοινωνικοί, κάνουν πολλούς φίλους γιατί είναι καλοί ακροατές και είναι πάντα πρόθυμοι να δώσουν τη βοήθειά τους αν χρειαστεί. Παρόλα αυτά, συνήθως δεν τους αρέσει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

-Ελεύθερη πτώση:
ας υποθέσουμε πως πετάτε και πως προσγειώνεστε στο κρεβάτι από μεγάλο υψόμετρο. Συνήθως το σώμα πέφτει ακανόνιστα και πιάνει το μεγαλύτερο μέρος του κρεβατιού καθώς βρίσκεται σχεδόν διαγώνια, στη μία πλευρά τα πόδια και διαγώνια στην άλλη τα χέρια ενώ ο κορμός είναι ελαφρά γυρισμένος προς το πλάι.

Υιοθετείται συνήθως από ανθρώπους που αγαπούν τη μάζα και συνήθως είναι μέρος αυτής. Πρόκειται για αυθάδεις και προκλητικούς στη συμπεριφορά ανθρώπους που κριτικάρουν τους άλλους αλλά δεν δέχονται εύκολα οι ίδιοι την κριτική καθώς δεν την αντέχουν…

-Στρατιώτης:
ύπνος σε ανάσκελη στάση με τα δύο χέρια σχεδόν κολλημένα στα πλάγια του σώματος ή σταυρωμένα μπροστά. Πρόκειται για ανθρώπους με στρατιωτική πειθαρχία στη ζωή τους, ήρεμους και σοβαρούς. Δεν τους αρέσουν οι φασαρίες και συχνά έχουν τεράστιες απαιτήσεις τόσο από τον εαυτό τους όσο και από τους άλλους.

-Λαχτάρα:
το σώμα βρίσκεται σε πλάγια θέση και τα δύο χέρια μαζί με τους αγκώνες να προεξέχουν συνήθως κρύβονται κάτω από το μαξιλάρι ή το κεφάλι. Είναι άνθρωποι ανοιχτοί αλλά πολλοί φορές γίνονται καχύποπτοι ή και κυνικοί. Αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις, αλλά όταν το κάνουν, τότε δεν τις αλλάζουν με τίποτα…

-Κούτσουρο:
το σώμα πέφτει ανάσκελα στο κρεβάτι και τα χέρια δεν ξεφεύγουν σχεδόν καθόλου από τον κορμό. Συνήθως το ένα από τα δύο χέρια ακουμπά πάνω στο στομάχι. Πρόκειται για εύκολους, έντονα κοινωνικούς ανθρώπους που απολαμβάνουν την συντροφιά άλλων ανθρώπων και εμπιστεύονται εύκολα ακόμη και όσους δεν γνωρίζουν. Ωστόσο, αυτό αποτελεί και το βασικότερό τους μειονέκτημα, είναι δηλαδή ιδιαίτερα ευκολόπιστοι.

tsekouratoi

Σεξ στο Διαδίκτυο και εξάρτηση

Η χρήση του διαδικτύου αποτελεί πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Δεκάδες πληροφοριών, αλληλογραφία, αγαθά και τόσα άλλα διακινούνται και διεκπεραιώνονται μέσω ίντερνετ. Πράγματι το ίντερνετ έχει ‘εισχωρήσει’ σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, ακόμη όμως και σε μια πολύ προσωπική: τη σεξουαλική μας συμπεριφορά. Η συνάντηση αυτή είναι πράγματι μοναδική! Η παρακολούθηση πορνό δεν απαιτεί πλέον καν τη μετακίνηση μέχρι το γειτονικό περίπτερο…Μπορεί κανείς να ‘συμμετέχει’ ανώνυμα σε σεξουαλικές δραστηριότητες της αρεσκείας του, με το άτομο που θα ‘επιλέξει’, όποτε ο ίδιος το επιθυμήσει, χωρίς καν να απομακρυνθεί ποτέ από το σπίτι του…
Ο συνδυασμός είναι μάλλον εκρηκτικός! Δύο ‘ισχυρές δυνάμεις’ συναντιούνται σε κοινό δρόμο: το διαδίκτυο που από μόνο του ασκεί γοητεία και καθηλωτική επίδραση σε κάθε χρήστη -σε συνδυασμό με τη συναισθηματική αποστασιοποίηση και την ‘ψευδαίσθηση’ κοινωνικής αλληλεπίδρασης που προσφέρει- και η σεξουαλική μας συμπεριφορά, αν μη τι άλλο το πιο ουσιαστικό και κινητήριο κομμάτι της ζωής μας. Η εμπειρία δεν μπορεί παρά να είναι έντονη και καθηλωτική! Οι ευκαιρίες, τα ερεθίσματα, οι επιλογές τόσα πολλά που κανείς δεν μπορεί εύκολα να αρνηθεί και να ελέγξει. Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν εξάρτηση ακόμη και από την απλή χρήση του διαδικτύου, πόσο μάλλον τώρα!
Και, πράγματι, στο σημείο αυτό αρχίζουν να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα: σημαντικός αριθμός ατόμων δεν μπορεί πλέον να ελέγξει τη σεξουαλική συμπεριφορά που αναπτύσσει στο διαδίκτυο και να σταματήσει! Δεν μπορεί να βάλει ένα όριο... Το cybersex, όπως κοινώς ονομάζεται, ‘ρουφά’ καθημερινά όλο και περισσότερες ώρες της ημέρας, όλο και περισσότερη ενέργεια, χρόνο από την εργασία, την οικογένεια, τις προσωπικές σχέσεις. Όπως συμβαίνει με τη χρήση άλλων ‘ουσιών’, π.χ. το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, η σεξουαλική συμπεριφορά που εκδηλώνεται στο διαδίκτυο μπορεί πλέον να μην ελέγχεται και να εξελίσσεται σε μια ψυχαναγκαστική ή εθιστική συμπεριφορά, ο έλεγχος της οποίας απαιτεί πλέον την αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας.

Οι εξελίξεις στην έρευνα για το AIDS το 2010

Η 1η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο είναι μια μέρα αφιερωμένη στο AIDS. Είναι ευκαιρία επομένως να γράψουμε λίγα λόγια για όλους εκείνους τους οροθετικούς, αλλά και ασθενείς, που αναμένουν νέα από τις έρευνες της επιστήμης μας και παράλληλα να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους ανθρώπους, που χαίρονται τη ζωή τους με τον/την σύντροφό τους.

Λίγα λόγια για την ιστορία της νόσου. Υπήρξαν νέα δεδομένα τη χρονιά αυτή:
Τελικά η ιστορία του ιού HIV είναι πολύ μεγαλύτερη, ο ‘πρόγονος’ του ιού που προκαλεί την ασθένεια ενυπήρχε στους πιθήκους και τους γορίλες εδώ και 32 χιλιάδες χρόνια τουλάχιστον - και όχι εδώ και μερικές εκατοντάδες χρόνια όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα - επισημαίνουν στην επιθεώρηση ‘Science’ οι συνάδελφοι από το Αμερικανικό Κέντρο Θηλαστικών του Πανεπιστημίου ‘Tulane’ στη Λουιζιάνα.

Δεν αποκλείει το αδιέξοδο στο Κυπριακό ο ΟΗΕ

Δεν αποκλείουν πλέον τα Ηνωμένα Έθνη να βρεθούν ενώπιον του ενδεχομένου ακόμη και κήρυξης αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, στη νέα συνάντηση γενικού γραμματέα - Χριστόφια - Έρογλου, τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη.

Αναλύοντας, σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ, τις επιλογές, που τίθενται ενώπιον του διεθνούς οργανισμού, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, επαναδιατύπωσε τη θέση ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' αόριστον.

Στο ερώτημα κατά πόσο είναι πιθανή μια ανάπαυλα στις συνομιλίες, ενόψει της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ο κ. Ντάουνερ εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα γίνει ποτέ αυτό.

Οι Κύπριοι, πρόσθεσε, είτε θα καταλήξουν σε συμφωνία είτε όχι. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «σε περίπτωση πλήρους αδιεξόδου, πολύ πιθανόν να επέλθει και το τέλος των προσπαθειών για λύση στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Εάν κάποιοι, είπε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, θεωρούν ότι μπορεί να επανενωθεί η Κύπρος χωρίς αυτό το μοντέλο, πρέπει να έχουν αρκετή αισιοδοξία, την οποία -πρόσθεσε- δεν συμμερίζονται τα Ηνωμένα Έθνη.

Ανέφερε, επιπλέον, ότι την τελευταία τριετία έχουν συμφωνηθεί πολλά και δημιουργείται προοδευτικά η δομή μιας ομοσπονδιακής Κύπρου, προσθέτοντας ότι θα ήταν πολύ κρίμα να αποτύχει η προσπάθεια και να εγκαταλειφθούν όλα.

Για το φυσικό αέριο, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι θα μπορούσε να αποβεί προς όφελος της διαπραγματευτικής διαδικασίας και «να καταστεί η προίκα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, της συμφωνίας λύσης.

Σήμερα, οι κ. Χριστόφιας-Έρογλου θα έχουν νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.


kathimerini

Θ. Πάγκαλος: «Δεν δέχομαι τον ηλικιακό ρατσισμό»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές», δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Τόνισε, πως θέλει να συνεχίσει, ωστόσο, όπως είπε, «ποτέ δεν είχε την αυταπάτη του μακρινού ορίζοντα της πολιτικής».

Ο κ. Πάγκαλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα να θέσει όριο ηλικίας, αλλά, απαντώντας σε ερώτηση, αν αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, είπε, ότι «όποιος το λέει αυτό αδικεί τον εαυτό του. Εγώ δε δέχομαι τον ηλικιακό ρατσισμό».

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές, είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει. Υπογράμμισε πως πάντα θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η κεντροαριστερά και εξήγησε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν το ΠΑΣΟΚ plus, για το οποίο μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου, αφορά νέους χώρους ή νέες αντιλήψεις.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του σε γαλλικά ΜΜΕ, είπε ότι χαρακτήρισε φασίστες, κομμουνιστές ή ηλιθίους όσους επιθυμούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, τόνισε πως δεν έχει κάνει ρουσφέτια και είπε πως σκοπεύει να γράψει βιβλίο για το «ποιοί τα φάγανε και πως».

Υποστήριξε ότι οι απεργίες γίνονται στο δημόσιο, «διότι εκεί υπάρχουν καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια», επισήμανε πως πρέπει να παράγεται πλούτος που θα διανέμεται δίκαια, αλλά, όπως τόνισε, «όταν παράγουμε χρέη, διανέμονται χρέη και διανέμονται πάντα άδικα».

Αναφερόμενος στο τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ, είπε ότι έχει ενδοιασμούς για τις εισπράξεις τελών με αυτό τον τρόπο. Επίσης, ζήτησε να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο το πόθεν έσχες των ανώτατων κρατικών λειτουργών και όσων έχουν εξουσία.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της νέας κυβέρνησης, είπε ότι οι δύο στόχοι, το PSI, εκταμίευση 6ης δόσης και ο προϋπολογισμός, μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί ως τις 19 Φεβρουαρίου.


kathimerini

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εννέα πράγματα για το Facebook που ίσως δεν ξέρεις


Μπορεί το Facebook να αλλάζει συνεχώς ρυθμίσεις και να μην
ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά για να προστατεύσεις το λογαριασμό...

σου αλλά δεν είναι μόνο αυτό που αγνοείς για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο...





1) O μέσος χρήστης έχει περίπου 130 φίλους.

Αν ανησυχείτε για τη «δημοτικότητα» σας στο Facebook πρέπει να ξέρετε ότι ο μέσος χρήστης έχει περίπου 130 ενώ οι γυναίκες κάποιες φορές έχουν λίγους παραπάνω. Μάλιστα ο καθένας δεν «μιλάει» ή αλληλεπιδρά με πάνω από επτά.



2) Πάνω από το 25% έχουν χωρίσει μέσω Facebook.

Σε μια έρευνα που έγινε το 2010 ανακαλύφθηκε ότι σε δείγμα 1000 χρηστών το 25% είχαν μάθει ότι χώρισαν από το status Των συντρόφων τους στο Facebook. Μάλιστα το 75% αυτών που έμαθαν τα κακά νέα ήταν άνδρες!



3) Το Facebook δεν επιτρέπει να «ανεβαίνουν» φωτογραφίες θηλασμού.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τρία αδέλφια υπέστησαν έμφραγμα την ίδια ημέρα!


Τρία αδέλφια στη Σικελία υπέστησαν έμφραγμα την ίδια ημέρα και τα δυο πέθαναν, ενώ ο τρίτος, ο οποίος βρισκόταν σε ...
νοσοκομείο για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα τους, επέζησε, αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Ο 45χρονος Γκουίντο, πατέρας δυο παιδιών, έκανε πικ-νικ με την οικογένειά του σε πευκώνα, στις πλαγιές της Αίτνας όταν την ώρα του γεύματος αισθάνθηκε ένα πόνο στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλύτερος αδελφός του Αλμπέρτο, πατέρας τριών παιδιών ειδοποιήθηκε από συγγενείς και έφθασε στην περιοχή. Στη θέα του νεκρού αδελφού του άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει. Η καρδιά του δεν άντεξε. Υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Ο τρίτος αδελφός, ο Σαλβατόρε, βρισκόταν την ίδια ημέρα σε νοσοκομείο στην Κατάνια για να επισκεφθεί τη μητέρα τους όταν υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου οι γιατροί κατάφεραν να τον σώσουν την τελευταία στιγμή.

Το περιστατικό θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστο και όπως δήλωσε γιατρός στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, πιθανότατα να υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στην οικογένεια, το οποίο πρέπει να μελετηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Giornale della Sicilia, η οικογένεια Γκαροφάλο είναι πολυμελής καθώς εκτός από τους τρεις αδελφούς υπάρχουν και επτά αδελφές.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τρία αδέλφια υπέστησαν έμφραγμα την ίδια ημέρα! http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_7172.html#ixzz1f6AwIGl9

Τα 10 πιο μυστήρια μέρη του πλανήτη



Αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο σχετικά
με τον ταξιδιωτικό σου προορισμό είναι να έχει καλές παραλίες, όλες τις ανέσεις στο ξενοδοχείο κι έναν αέρα κοσμοπολιτισμού. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν κρύβει κάποια περίεργη και ανατριχιαστική ιστορία; Κι όμως, εκατομμύρια τουρίστες από κάθε γωνιά της γης τους επισκέπτονται, καθώς πλέον έχουν αξιοποιηθεί έξυπνα και θεωρούνται από τις δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν.








10 : Mary King’s Close, Εδιμβούργο [Σκωτία]






Κρυμμένη κάτω από την μεσαιωνική Παλαιά Πόλη του Εδιμβούργου είναι μια σειρά από μυστικούς υπόγειους δρόμους με πολύ βρώμικο παρελθόν. To σοκάκι Mary King ήταν το μέρος όπου τα θύματα της πανούκλας απομονώνονταν και υπάρχουν ιστορίες ότι πολύς κόσμος πέθανε εκεί το 17ο αιώνα. Οι υπερφυσικές δραστηριότητες αφθονούν σε εκείνο το σημείο. Μπορεί, για παράδειγμα, να νιώσεις ένα απαλό τράβηγμα στα χέρια και τα πόδια σου από μία αόρατη

δύναμη. Η αιτία πιστεύεται ότι είναι το φάντασμα της Annie, ενός μικρού κοριτσιού που εγκαταλείφτηκε από τους γονείς του το 1645.

Τα 5 Μεγαλύτερα Αινίγματα Της Ανθρωπότητας!!!



1) Ο Δρόμος Μπίμινι


Το 1968 κάτω από στον βυθό της θάλασσας, κοντά στις ακτές των νησιών Μπίμινι στις Μπαχάμες, ανακαλύφθηκαν δεκάδες τεράστιες επίπεδες πέτρες από ασβεστόλιθο. Εκ πρώτης όψεως, τίποτα το αξιοπερίεργο δεν υπονοείται από ένα σωρό πέτρες στον πάτο του ωκεανού.


Οι επιστήμονες, όμως, προβληματίστηκαν γιατί οι πέτρες αυτές σχημάτιζαν μια απόλυτα ευθεία λεωφόρο μήκους ενός χιλιομέτρου, που μοιάζει απίθανο να δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο.

Πολλοί είπαν ότι πρόκειται για τα χαλάσματα του κόσμου ενός αρχαίου πολιτισμού, άλλοι είχαν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινομένο. Κανένας από αυτούς δεν μπορέσε, όμως, να αγνοήσει στο υποσυνείδητό του, μια προφητεία που είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και αρμοδιότητές του. Ποιοί έχουν δικαίωμα προσφυγής και πότε

Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης Δικηγόρος Αθηνών
Η θέση σε ισχύ του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), τον Ιούλιο του 2002, σηματοδότησε μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία της διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης.

Το ΔΠΔ είναι το πρώτο, μόνιμο διεθνές ποινικό δικαστικό όργανο. Το Δικαστήριο ασκεί αρμοδιότητα επί ατόμων και όχι κρατών. Στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου υπάγονται τα εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και η γενοκτονία, ενώ προβλέπεται και η δικαιοδοσία του Δικαστηρίου για το έγκλημα της επίθεσης, όταν υιοθετηθεί ο ορισμός του εγκλήματος αυτού και οι προϋποθέσεις άσκησης της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου.
Η αρμοδιότητα του Δικαστηρίου διέπεται από την αρχή της συμπληρωματικότητας. Τούτο σημαίνει ότι το Δικαστήριο θα επιλαμβάνεται συγκεκριμένων υποθέσεων, μόνον εφόσον τα Κράτη που έχουν δικαιοδοσία είτε δεν το επιθυμούν είτε δεν είναι σε θέση να το πράξουν είτε δεν παρέχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις για την εκδίκαση τέτοιων εγκλημάτων.
Η δικαιοδοσία του Δικαστηρίου ενεργοποιείται με παραπομπή μιας πραγματικής κατάστασης από ένα Κράτος Μέρος στο Καταστατικό του, με παραπομπή από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ή, τέλος, με πρωτοβουλία του ίδιου του Εισαγγελέα.
Ο Εισαγγελέας μπορεί να διερευνήσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν είτε στο έδαφος ενός Κράτους Μέρους στο Καταστατικό του ΔΠΔ είτε από υπήκοο ενός Κράτους Μέρους σε αυτό. Επίσης, μπορεί να διερευνήσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφος Κράτους που δεν είναι συμβαλλόμενο Μέρος στο Καταστατικό ή από υπηκόους του τελευταίου, εφόσον το Κράτος αυτό αποδεχθεί με δήλωσή του τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου. Σε κάθε περίπτωση, το Δικαστήριο ασκεί δικαιοδοσία μόνο σε σχέση με εγκλήματα που τελέστηκαν μετά τη θέση σε ισχύ του Καταστατικού του, δηλαδή την 1η Ιουλίου 2002.

Το Δικαστήριο έχει εντολή να δικάζει άτομα και όχι Κράτη και να επιρρίπτει ευθύνες για τα πιο σοβαρά εγκλήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα—εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονίες και, τελικώς, το έγκλημα της επίθεσης. Μια συνήθης παρανόηση είναι ότι το Δικαστήριο θα μπορεί να δικάζει αυτούς που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα στο παρελθόν, όμως αυτό δεν ισχύει. Το Δικαστήριο θα έχει αρμοδιότητα μόνο για εγκλήματα που θα διαπραχθούν αφού το Καταστατικό τεθεί σε ισχύ(τον Ιούλιο 2002).

Η γενοκτονία καθορίζεται ως μια σειρά απαγορευμένων πράξεων, όπως φόνος, ή σοβαρή βλάβη, που διαπράττονται με πρόθεση τη μερική ή ολική καταστροφή, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας.

Όπως αναφέρεται στο Καταστατικό, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας περιλαμβάνουν εγκλήματα όπως την εξολόθρευση αμάχων, την υποδούλωση, τον βασανισμό, τον βιασμό, την εξαναγκαστική εγκυμοσύνη, τον κατατρεγμό πολιτικών, φυλετικών, εθνικών, εθνοτικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών ομάδων ή ομάδων με βάση το φύλο, και τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις – αλλά μόνο όταν είναι μέρος μιας εκτεταμένης ή συστηματικής επίθεσης που στρέφεται εναντίον αμάχων πληθυσμών.

Ο χαρακτηρισμός των «εκτεταμένων ή συστηματικών» για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι πολύ σημαντικός, καθώς απαιτεί ένα συγκεκριμένο μέγεθος ή και έκταση πριν ένα έγκλημα θεωρηθεί ότι εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου. Αυτό διαφέρει από τις πράξεις βίας -όπως είναι ο βιασμός, η δολοφονία ή ακόμα και τα βασανιστήρια—που μπορεί να διαπράττονται, ίσως ακόμα και από ένστολους στρατιώτες, αλλά που δεν χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Τα εγκλήματα πολέμου συμπεριλαμβάνουν τις σοβαρές παραβιάσεις των Συμβάσεων της Γενεύης και άλλες σοβαρές παραβιάσεις διεθνών κανόνων και εθιμικού δικαίου που διαπράττονται σε διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις, και σε συγκρούσεις που δεν έχουν διεθνή χαρακτήρα, όπως αναφέρεται στο Καταστατικό, όταν διαπράττονται ως μέρος σχεδίου ή πολιτικής ή σε ευρεία κλίμακα.

Η επίθεση έχει συμπεριληφθεί ως έγκλημα που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου. Όμως πρώτα, τα Συμβαλλόμενα Κράτη πρέπει να υιοθετήσουν μία συμφωνία που θα διευκρινίζει δύο σημεία: τον ορισμό της επίθεσης, που ως τώρα έχει αποδειχθεί δύσκολο, καθώς και τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες το Δικαστήριο θα μπορεί να ασκεί αυτή τη δικαιοδοσία. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις που εξετάζονται. Ορισμένες χώρες αισθάνονται ότι, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και την εντολή που δίνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μόνο το Συμβούλιο εξουσιοδοτείται να αποφανθεί αν έχει διαπραχθεί μια πράξη επίθεσης. Αν υπάρξει συμφωνία, τότε το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να αποφανθεί για κάτι τέτοιο πριν το Δικαστήριο να αναλάβει δράση. Άλλες χώρες αισθάνονται ότι αυτή η αρμοδιότητα δεν πρέπει να περιορίζεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Υπάρχουν προτάσεις που εξετάζονται που θα έδιναν έναν ρόλο στη Γενική Συνέλευση ή στο Διεθνές Δικαστήριο, αν γινόταν καταγγελία για επίθεση και το Συμβούλιο Ασφα!
λείας δεν ενεργούσε μέσα σε ένα ορισμένο διάστημα. Η Προπαρασκευαστική Επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει το θέμα της επίθεσης.
Υπάρχουν καθαρές προϋποθέσεις που διευκρινίζονται στο Καταστατικό της Ρώμης κάτω από τις οποίες το Δικαστήριο μπορεί να ασκεί τη δικαιοδοσία του, καθώς και συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το πότε το Δικαστήριο μπορεί να το κάνει αυτό. Υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή επιπόλαιων διώξεων ή διώξεων με πολιτικά κίνητρα, με πολλές επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες για προκλήσεις. Όταν ένα Κράτος επικυρώνει το Καταστατικό, συμφωνεί να δεχθεί τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα που αναφέρονται στο Καταστατικό. Το Δικαστήριο είναι αρμόδιο να εξετάσει την υπόθεση σε περιπτώσεις που πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις: ένα ή περισσότερα μέρη που εμπλέκονται είναι Συμβαλλόμενο Κράτος, ο κατηγορούμενος είναι υπήκοος Συμβαλλόμενου Κράτους, το έγκλημα διαπράττεται στο έδαφος Συμβαλλόμενου Κράτους, ή ένα Κράτος που δεν είναι Συμβαλλόμενο με το Καταστατικό μπορεί να αποφασίσει να αποδεχθεί την αρμοδιότητα του δικαστηρίου για κάποιο συγκεκριμένο έγκλημα πο!
υ έχει διαπραχθεί στο έδαφός του, ή από υπήκοό του. Αλλά αυτές οι προϋποθέσεις δεν ισχύουν όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας, ενεργώντας σύμφωνα με το Κεφάλαιο VII του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, παραπέμπει μια κατάσταση στον Εισαγγελέα.

Όμως κάτι άλλο πρέπει να συμβεί πρώτα πριν να ενεργήσει το Δικαστήριο. Είτε ένα Συμβαλλόμενο Κράτος παραπέμπει μια κατάσταση στον Εισαγγελέα, ή το Συμβούλιο Ασφαλείας παραπέμπει μια κατάσταση στον Εισαγγελέα ή ο Εισαγγελέας ξεκινάει μια έρευνα εξ ιδίας πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το Καταστατικό.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ξεχωριστή οντότητα από τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με το Καταστατικό, τα έξοδά του θα χρηματοδοτούνται από προϋπολογισμένες συνεισφορές των Συμβαλλομένων Κρατών και από εθελοντικές συνεισφορές Κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, ατόμων, επιχειρήσεων και άλλων. Σε ειδικές περιπτώσεις τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούν να προσφέρουν κεφάλαια, μετά από έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, όταν αφορούν έξοδα από καταστάσεις που παραπέμπονται στο Δικαστήριο από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Οι συνεισφορές των Συμβαλλομένων Μερών θα υπολογίζονται με βάση την κλίμακα που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη για τον τακτικό προϋπολογισμό τους, αλλά όσα Κράτη το επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν εθελοντικά επιπλέον κεφάλαια.
Μέχρι σήμερα,πολλά Κράτη έχουν επικυρώσει ή προσχωρήσει στο Καταστατικό του ΔΠΔ, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.
Το Δικαστήριο εδρεύει στη Χάγη και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Ηδη έχει επιληφθεί των καταστάσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, στην Ουγκάντα και στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, κατόπιν παραπομπής από τα αντίστοιχα Κράτη, καθώς και της κατάστασης στο Νταρφούρ (Σουδάν) κατόπιν παραπομπής από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαικης Ενωσης υιοθετήθηκε το 2001 από το Συμβούλιο Κοινή Θέση για το ΔΠΔ, η οποία τροποποιήθηκε το 2002. Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας υιοθετήθηκε, τον Ιούνιο του 2003, νέο κείμενο Κοινής Θέσης, το οποίο αντικαθιστά τις προηγούμενες. Στόχος της Κοινής Θέσης είναι η στήριξη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και η προώθηση του οικουμενικού του χαρακτήρα με την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή Κρατών στο Καταστατικό του. Σε συνέχεια της νέας ενισχυμένης Κοινής Θέσης του 2003 υιοθετήθηκε, το Φεβρουάριο του 2004, Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για την εφαρμογή της.

tromaktiko

Ένα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα.




Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Η λεμονιά είναι μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος του φτάνει τα 5-6 μέτρα. Η λεμονιά προέρχεται από την περιοχή της Κίνας ή των Ινδιών. Τα φύλλα της είναι ωοειδή. Τα λουλούδια της είναι άσπρα και μυρίζουν αρκετά έντονα. Οι καρποί, τα λεμόνια (που είναι ρόγα), όταν ωριμάζουν έχουν χρώμα κίτρινο, ενώ το σχήμα τους είναι ωοειδές ή μακρουλό και το μέγεθός τους εξαρτάται από την ποικιλία. Όλα όμως καταλήγουν σε μικρότερη ή μεγαλύτερη θηλή.
Ο καρπός αποτελείται από το περικάρπιο, που είναι κίτρινο και περιέχει αρωματικό αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Αιθέριο έλαιο περιέχουν και τα φύλλα. Η σάρκα του καρπού είναι ξινή κι αρωματική.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τετράχρονο αγόρι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου την ημέρα των γενεθλίων του


Ένα μικρό αγόρι από το Σικάγο, το οποίο βρέθηκε νεκρό την ημέρα
που θα γιόρταζε τα 4α γενέθλιά του, εικάζεται τώρα ότι έπεσε θύμα οικογενειακής βίας.
Οι αρχές βρήκαν το άψυχο σώμα του 4χρονου Κρίστοφερ Βαλντέζ το απόγευμα της...

Παρασκευής, στο σπίτι του. Το αγόρι πέθανε από πολλαπλά τραύματα, τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ αντικείμενο, ενώ ήταν ήδη νεκρό για ώρες πριν φτάσει στον τόπο του εγκλήματος η αστυνομία.

Παρόλο που δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες του συμβάντος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μητέρα του άτυχου αγοριού, Κρύσταλ, φέρεται να κάλεσε την Παρασκευή στο τηλέφωνο έναν από τους αδελφούς της, ζητώντας του απελπισμένα βοήθεια.

Όταν έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, ο Στήβεν Βαλντέζ ανακάλυψε ότι ο ανιψιός του είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον φίλο της αδερφής του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC Chicago, είχε παρατηρήσει ότι ο άνδρας παρουσίαζε αντικοινωνική και βίαιη συμπεριφορά, ενώ δύο εβδομάδες πριν το περιστατικό, είχε χτυπήσει άσχημα ένα σκυλί.

Ο άνδρας κρατείται αυτή τη στιγμή από την αστυνομία, ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες στη μητέρα του μικρού Κρίστοφερ।

aniwthoi

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πότε πρέπει να ξεκολλήσεις από το pc…

ierosagon204 200x180 Πότε πρέπει να ξεκολλήσεις από το pc...Όταν νομίζεις ότι…το 1 χιλιόμετρο είναι 1024 μέτρα

… Όταν σκέφτεσαι ή παίζεις παιχνίδια, σκέφτεσαι με την εντολή “IF”

… Όταν ακούς την λέξη “For” , σου έρχεται το γράμμα “i” στο μυαλό.

… Όταν βρέχει, βλέπεις τις σταγόνες σαν 0 και 1 (ατςςςςςςςςςς)

… Όταν κάθεσαι στον υπολογιστή, με κάθε ευκαιρία, κάνεις REFRESH

… Όταν γελάς με “hack hack” ή “hex hex” ή λες “LOL” …

… Όταν ξέρεις όλες τις δυνάμεις του 2 μέχρι την 20η …

… Όταν ακούς την λέξη ποντίκι, σου έρχεται στο μυαλό το ποντίκι του Η/Υ.

… Όταν ξέρεις 10 διαφορετικές μάρκες CD

… Όταν μιλάς στον υπολογιστή σου…

… Όταν βλέπεις όνειρα με υπολογιστές

… Όταν βλέπεις εφιάλτες με υπολογιστές (ακόμα χειρότερο)…

… Όταν ονειρεύεσαι σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού

… Όταν διαλέγεις την παρέα του υπολογιστή αντί για την παρέα των φίλων σου

… Όταν έχεις χρόνια να πιάσεις γκόμενα

… Όταν ακούς την λέξη “γυναίκα”, σου έρχεται στο μυαλό η μαμά σου, και όταν ακούς την λέξη “γκόμενα”, σου έρχεται στο μυαλό μια τυχαία σκηνή από τσόντα.

… Όταν γράφεις πιο γρήγορα με το πληκτρολόγιο παρά με το στυλό.

… Όταν η συλλογή σου από τσόντες, καλύπτει μια ολόκληρη τηλεοπτική σεζόν…

… Όταν ακούς το “μου έκανε κλικ”, ρωτάς “Δεξί ή αριστερό ?”

… Όταν έχεις πάνω από 3 διαφορετικά e-mail, το καθένα για διαφορετική χρήση

… Όταν έχεις τουλάχιστον 2 δίσκους στον υπολογιστή σου και τουλάχιστον 4 partitions

… Όταν ακούς την λέξη παράθυρο, σου έρχονται τα Windows στο μυαλό

… Όταν λες “ορκίζομαι στον υπολογιστή μου”…

… Όταν περνάς κάτω από μια πόρτα, λες “return”

… Όταν το χέρι σου έχει πάρει το σχήμα του ποντικιού.

… Όταν αναλύεις τα πάντα με βάση την πληροφορική.

… Όταν αρχίζεις να μιλάς, οι φίλοι σου αρχίζουν να βαριούνται.

… Όταν χτυπάει το τηλέφωνό σου, σημαίνει πως κάποιος έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή του.

… Όταν πιστεύεις στο Matrix …

… Όταν είσαι μακριά από υπολογιστή, σε πιάνει το λεγόμενο «Σύνδρομο Στέρησης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή»

… Όταν έχεις ξεχάσει πως είναι να κρατάς στο χέρι σου εφημερίδα ή βιβλίο …


katara

5 μύθοι και αλήθειες που δεν ξέρατε για τα ναρκωτικά

Xιλιάδες οι«κατηγορίες» εναντίον τους και – η αλήθεια να λέγεται – οι περισσότερες από αυτές είναι επιστημονικά αληθείς.
Παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγοι και οι μύθοι που…
έχουν κατά καιρούς διαδοθεί γύρω από τα διάφορα ναρκωτικά, οι οποίοι μάλιστα συνεχίζουν να τα «συνοδεύουν» με την πάροδο των χρόνων. Μύθοι αστικοί, μύθοι που βασίστηκαν σε ελλείπεις έρευνες, μύθοι που διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα πιο γρήγορα και από μια τζούρα. Δείτε τους πέντε πιο διαδεδομένους.

SEX: Που θέλουν οι γυναίκες να τις φιλάτε?

ierosagon236 200x136 SEX: Που θέλουν οι γυναίκες να τις φιλάτε?Σε ποιο σημείο του σώματός τους απολαμβάνουν οι γυναίκες να τις φιλάνε, γιατί οι άνδρες κρίνουν –πάντα- τις γυναίκες από την εμφάνιση, τι φοβούνται οι γυναίκες που παίζουν μανιωδώς social games, γιατί η πολυγαμία κερδίζει συνεχώς έδαφος στη Νότια Αφρική, τι είναι οι ‘’σύντροφο
Διαβάστε επίσης τις απαντήσεις στα ‘’κρίσιμα’’ ερωτήματα: