Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ "ΕΜΦΡΑΓΜΑ"!

Ρεπορτάζ : Μάχη Τράτσα (από το Βήμα της Κυριακής)
Εδώ και μία οκταετία- από το 2003, οπότε αποφασίστηκαν τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων- στη χώρα μας μαίνεται ένας ακήρυκτος πόλεμος, ο οποίος ξεκίνησε από το Γραμματικό και τη Λευκίμμη της Κέρκυρας και συνεχίστηκε. στην Κερατέα. 
 
Συνολικά προβλέπονταν 120 Χώροι Υγειονομικής Ταφής, εκ των οποίων σήμερα έχουν κατασκευαστεί οι 87. Η Αττική ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει «όμηρος» του ΧΥΤΑ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) της Φυλής, καθώς ούτε η ανάκτηση, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση έχουν προχωρήσει σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές επιταγές, αλλά ούτε και οι σχεδιαζόμενοι ΧΥΤ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής) έχουν ολοκληρωθεί. Στο Γραμματικό το 2009, ύστερα από έναν μήνα στα... χαρακώματα με τα ΜΑΤ, οι κάτοικοι υποχώρησαν και σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 70% του έργου.

Δύο χρόνια μετά, στην Κερατέα, οι 140 ημέρες του... αντάρτικου των κατοίκων επανέφεραν το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με επίκεντρο την κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στον χώρο του Βιομηχανικού Πάρκου Κερατέας και πιθανώς, αν υπάρχει διαθέσιμη έκταση, χώρου ταφής υπολειμμάτων.

Το ποινολόγιο του σεξ


Μοιάζουν με ανέκδοτα αλλά αποτελούν επίσημους νόμους διαφόρων κρατών, ή δημοτικών αρχών. Έχουν αποτρεπτική ισχύ, προβλέπουν αυστηρές ποινές και επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα. Όσο για τη λογική τους, είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια! Ιδού η λίστα με τους πιο «κουφούς» νόμους που αφορούν το... πολύπαθο σεξ:

  • Στο Λονδίνο είναι παράνομο να κάνεις έρωτα πάνω σε μια παρκαρισμένη μοτοσικλέτα (αν καταφέρεις, φυσικά, να ισορροπήσεις πάνω της).
  • Στην Ινδονησία η ποινή που προβλέπεται για αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός (διευκρίνηση: της άνω κεφαλής).
  • Στο Ιλινόις των ΗΠΑ ισχύει ένας νόμος που απαγορεύει την ανδρική διέγερση σε δημόσιους χώρους (εξαιρούνται κατασκηνώσεις και πλαζ γυμνιστών). 
  • Στο Θιβέτ, ένας νόμος επέβαλε τα παλαιότερα χρόνια στις γυναίκες να εκδίδονται πριν παντρευτούν. Θεωρείτο ότι έτσι αποκτούσαν την απαραίτητη πείρα ενόψει του γάμου (φροντιστηριακό σεξ).
  • Μέχρι το 1990 απαγορευόταν η χρήση δονητή σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, σε Ουάσινγκτον, Μασαχουσέτη, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, Αριζόνα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ κ.ά. (μετά το 1990, αρκετοί άνδρες σε αυτές τις πολιτείες οδηγήθηκαν σε ερωτική ανεργία).
  • Στο Γκουάμ (δυτικός Ειρηνικός ωκεανός) υπάρχουν άνδρες με αποκλειστική επαγγελματική απασχόληση να γυρίζουν το νησί ξεπαρθενεύοντας νεαρές γυναίκες, οι οποίες τους πληρώνουν για αυτό τον σκοπό. Το γεγονός οφείλεται σε ένα νόμο που απαγορεύει στις παρθένες να παντρεύονται (αν αποδειχθεί το αντίθετο, κινδυνεύουν με άμεσο διαζύγιο).
  • Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον ένας νόμος απαγορεύει να κάνεις έρωτα με παρθένα, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη (συμπεριλαμβανομένης της πρώτης νύχτας του γάμου).
  • Στην Κίνα, οι γυναίκες που μένουν σε ξενοδοχείο απαγορεύεται να κυκλοφορούν γυμνές στο δωμάτιο (ο νόμος παύει να ισχύει στο μπάνιο).
  • Στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας είναι παράνομο για άνδρες και γυναίκες να κάνουν έρωτα στα σκαλιά της εκκλησίας, μετά τη δύση του ηλίου (νωρίτερα θα τους δουν όλοι).
  • Στην Αλεξάνδρεια της Μινεζότα απαγορεύεται στους άνδρες να κάνουν έρωτα με τις συζύγους τους, αν μυρίζουν κρεμμύδι ή σαρδέλες (δεν ξέρουν τι εστί πατσάς και σκορδαλιά).
  • Σε Νεπάλ, Μπαγκλαντές και Μακάο απαγορεύεται η κινηματογραφική απεικόνιση φιλιών, εφόσον οι ηθοποιοί που τα ανταλλάσουν είναι πολίτες αυτών των χωρών (μοναδική λύση, το ντουμπλάρισμα με ηθοποιούς εισαγωγής).
  • Στο Χονγκ-Κονγκ επιτρέπεται νομικά σε μια απατημένη να σκοτώσει το μοιχό σύζυγό της, αλλά μόνο με γυμνά χέρια. Για την ερωμένη του, μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε τρόπο θανάτωσης επιθυμεί (ακόμα και με γάντια στα χέρια).
  • Στο Ρόμποκ της Βιρτζίνια απαγορεύεται οποιαδήποτε ερωτική δραστηριότητα με αναμμένα φώτα (για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας;).
  • Σύμφωνα με ένα νόμο του Λιβάνου, οι άνδρες επιτρέπεται να κάνουν έρωτα με τα ζώα, αρκεί αυτά να είναι θηλυκά. Αντίθετα, απαγορεύται αυστηρά η κτηνοβασία με αρσενικά ζώα (άλλο ο ετερόφυλος, και άλλο ο ομοφυλόφιλος έρωτας).
  • Στη Μινεζότα των ΗΠΑ είναι παράνομο για οποιονδήποτε άνδρα να κάνει έρωτα με ζωντανό ψάρι (ιδίως αν το λένε Γουάντα).
Protagon

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

















Σ
τις παρακάτω φωτογραφίες εμφανίζεται ένα πολύ περίεργο
σχήμα σε παραλία του Αλίμου .Δεν λέμε φυσικά ,ότι προέρχεται από εξωγήινους αλλά είναι άξιο προσοχής μια και έχει τέλεια συμμετρία για σχήμα πάνω σε άμμο ,γιατί σίγουρα θα χρειάστηκαν πολλές ώρες για να το φτιάξουν ,και μιλάμε για μια μέρα που φυσούσε αρκετά.Το συγκεκριμένο σχήμα πάνω στην άμμο έγινε αντιληπτό από τον αδελφό μου στις 25-3-2011 το οποίο φωτογράφησε με το κινητό του ( δυστυχώς ανάλυση μόνο 2 MP)

Όσους και αν ρώτησε στην παραλία κανένας δεν είδε κάποιον να κάνει το συγκεκριμένο σχήμα.

Πολύ περίεργο δεν νομίζεται?












ΕΛΛΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ !!!...Ένα σημείωμα κρυμμένο σε όπλο...

Σας το αφιερώνω, λόγω και των ημερών.. από ένα φίλο. Ο Λάμπης Ν. Βολονάκης, λοχίας του Α΄ Λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού υπηρετούσε στη Μικρά Ασία το 1920. Αποσυναρμολογώντας και καθαρίζοντας το όπλο του, βρήκε ένα σημείωμα και μια πεντάρα. Τα φύλαξε μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος. Το σημείωμα είναι ενδεικτικό του....



διαχρονικού πνεύματος του Έλληνα Στρατιώτη, το οποίο προσπαθούν να...εξοντώσουν τα τελευταία χρόνια:

Εν Μπιζανίω, 20 Φεβρουαρίου 1913Αγαπητέ Συνάδελφε,

Σε χαιρετώ, Σε, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου. Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη. Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου. Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η Πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης.

Νικ. Καββαδίας Κοθρέα - Ένωσις Κεφαλληνίας

10me3

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο κύκλος του νερού μέσα από ένα παραμύθι NASA: The Water Cycle

O κύκλος του νερού — γνωστός και ως υδρολογικός κύκλος — είναι η συνεχής ανακύκλωση του νερού της Γης μέσα στην υδρόσφαιρα και στην ατμόσφαιρα. Το συνεχές της κυκλικής διαδικασίας του κύκλου του νερού επιτυγχάνεται εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας.


Ο κύκλος του νερού.

Το νερό του πλανήτη αλλάζει συνεχώς φυσική κατάσταση, από τη στερεά μορφή των πάγων στην υγρή μορφή των ποταμών, λιμνών και της θάλασσας και την αέρια κατάσταση των υδρατμών.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της θέρμανσης και των ανέμων στην επιφάνεια της γης τα νερά της εξατμίζονται και μαζεύονται ως υδρατμοί δημιουργώντας τα σύννεφα. Οι υδρατμοί συμπυκνώνονται, υγροποιούνται και στη συνέχεια πέφτουν ως βροχή ή άλλες μορφές υετού, εμπλουτίζοντας έτσι τις αποθήκες νερού της γης, είτε είναι αυτές επιφανειακές, όπως οι θάλασσες και οι λίμνες, είτε είναι υπόγειες.



Ο κύκλος του νερού αποτελεί αντικείμενο του επιστημονικού κλάδου της υδρολογίας για ότι συμβαίνει ή παρατηρείται στο έδαφος και της Μετεωρολογίας για ότι συμβαίνει εξ αυτού στην ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα στη Μετεωρολογία ο υδρολογικός κύκλος αποτελεί το σπουδαιότερο καιρικό φαινόμενο ως σύνολο επιμέρους φαινομένων. Αυτός ρυθμίζει την υγρασία του εδάφους, τη λαμπρότητα της ημέρας, και τέλος τη συχνότητα και ένταση των υδρομετεώρων, εκτός του γιγάντιου εκείνου έργου της μεταφοράς ενέργειας από τα μικρά στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη.




Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Φονικό όπλο: Τα κινητά μας....

Στο <<κόκκινο>> μπαίνουν για την ανθρώπινη υγεία η κινητή τηλεφωνία, ασύρματα διαδίκτυα, ηλεκτρικές γραμμές υψηλής τάσης και ραδιοτηλεοπτικές κεραίες!!!!
Η νέα επιστημονική έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (ICEMS) καταρρίπτει το σάπιο επιστημονικό υπόβαθρο των ορίων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δικαιώνοντας ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητούσε από το 2009 επανακαθορισμό των ορίων έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις και από άλλες εκθέσεις ότι δεν θωρακίζεται η ανθρώπινη υγεία από τις ακτινοβολίες.
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες δεν έχουν μόνο θερμικές βιολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο αλλά αποδεικνύει ότι οι αληθινά επικίνδυνες επιπτώσεις των ακτινοβολιών είναι οι μη θερμικές, δηλαδή η καταστροφή του DNA και οι καρκινογενέσεις.
Οι ερευνητές επισημαίνουν πόσο σοβαρό για την μελλοντική υγεία των παιδιών είναι, όταν η χρήση του κινητού αρχίζει πριν τα 20 χρόνια τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρήση πάνς από 1 χρόνο προκάλεσε 500% αύξηση των εγκεφαλικών καρκίνων, με 300% αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης ακουστικού νευρώματος όπου γίνεται για περισσότερα από 10 χρόνια χρήση του κινητού τηλεφώνου προκαλεί 240% αύξηση του κινδύνου ακουστικού νευρώματος, όπως και 40% αύξηση της εμφάνισης γλοιώματος.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....

ΕΣΟΔΑ 300 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ από την πώληση της μεταλλουργικής - μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ προσδοκά η κυβέρνηση με το υπουργείο Οικονομικών να αναμένει τον Ιούνιο τις σχετικές εισηγήσεις από τους συμβούλους. αποκρατικοποίησης. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2011.

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική μεταλλευτική εταιρεία στην Ευρώπη, που χρησιμοποιεί ίδια μεταλλεύματα για την παραγωγή νικελίου και εξάγει το σύνολο της παραγωγής της στις μεγάλες βιομηχανίες ανοξείδωτου χάλυβα. Η επιχείρηση καλύπτει σήμερα το 7% των αναγκών της Ε.Ε. σε νικέλιο, καθώς και σχεδόν το 2% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ οι εξαγωγές της αντιπροσωπεύουν ποσοστό πάνω από το 1% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών.

Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για νικέλιο έχει οδηγήσει τη διεθνή τιμή του σε επίπεδα άνω των 26.000 δολαρίων ανά τόνο, γεγονός που ευνοεί την πώληση της εταιρείας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν η τιμή του νικελίου διατηρηθεί στα υφιστάμενα επίπεδα και η παραγωγή νικελίου της ΛΑΡΚΟ ανέλθει στα επίπεδα των 18.500 τόνων τότε ο συνολικός ετήσιος τζίρος της εταιρείας θα διαμορφωθεί στα 350 εκατ. ευρώ. Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της ΛΑΡΚΟ διαμορφώθηκε στα 240 εκατ. ευρώ, έναντι 100 εκατ. ευρώ το 2009. Εάν οι εκτιμήσεις για τον τζίρο επαληθευθούν, τα κέρδη της ΛΑΡΚΟ στο σύνολο της εφετινής χρήσης θα πλησιάσουν τα 110 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως από το 1990 έως σήμερα η εταιρεία παρουσίαζε κυρίως ζημιές, γεγονός που συνδέεται τόσο με τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές, όσο και με λανθασμένη διαχείριση εκ μέρους των διαφόρων διοικήσεων.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η απόδραση των 500 και βάλε.....


Χολιγουντιανή απόδραση πραγματοποίησαν περίπου 500 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
<<Πρόκειται για καταστροφή>>, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας Κος Ομέρ, καθώς μεταξύ των δραπετών βρίσκονται δεκάδες δοιηκητές των Ταλιμπάν.
Στο ανακοινωθέν, οι αντάρτες κάνουν λόγο για 541 δραπέτες, που χρειάστηκαν 4,5 ώρες για να διασχίσουν το υπόγειο τούνελ 320 μέτρων. Το μεγαλύτερο τμήμα του σκάφτηκε εκτός φυλακής μέσα σε 5 μήνες από ένα σπίτι που είχαν νοικιάσει οι Ταλιμπάν. Βοήθησαν όμως και οι κρατούμενοι, ανοίγωντας τρύπα στο πάτωμα ενός κελιού με γρύλους αυτοκινήτων. Στην άλλη άκρη της σήραγγας, τους περίμεναν αυτοκίνητα για να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να συλλάβουν 26 δραπέτες και να σκοτώσουν άλλους 2.
Ανάλογης κλίμακας απόδραση, αλλά με διαφορετικό τρόπο, είχε γίνει τον Ιούνιο του 2008.Τότε ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στην πύλη των φυλακών της Κανταχάρ κι έτσι βοήθησε 900 κρατούμενους να το σκάσουν.
Προπύργιο των Ταλιμπάν, η επαρχία Κανταχάρ, είναι η τελευταία που θα περάσει το 2014 στον έλεγχο των αφγανικών αρχών όταν αποχωρήσουν τα αμερικάνικα και τα υπόλοιπα ξένα στρατεύματα.

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Απίστευτο...Ψητός....σκύλος με πατάτες στο φούρνο από μετανάστες στην Πάτρα






Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μετανάστες πήγαν για ψήσιμο σε φούρνο ένα ταψί με κρέας, που όπως αποδείκτηκε ήταν...σκύλος!

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες σε φούρνο στο Ρίο.

Κάποιοι μετανάστες πήγαν ένα παλιό ταψί, στο οποίο είχαν βάλει κομμάτια κρέας και πατάτες και παρακάλεσαν το φούρναρη να το ψήσει λέγοντας πως θα επέστρεφαν να το παραλάβουν το μεσημέρι!

Όταν έφθασαν στο φούρνο, ο αρτοποιός τους εξήγησε πως το... αρνί δεν ψηνόταν με τίποτα! "Δεν κοκκινίζει, από πού το πήρατε;", τους ρώτησε, προσπαθώντας να τους εξηγήσει το πρόβλημα!

Οι μετανάστες δεν καταλάβαιναν αυτό που τους έλεγε και ο φούρναρης ξεκίνησε... τη νοηματική! Άρχισε να βελάζει για να τους εξηγήσει ότι το αρνί δεν ψήνεται με τίποτα! Όμως εκείνοι έδειξαν να απορούν με τα "βελάσματα" και άρχισαν... να γαβγίζουν εξηγώντας στο φούρναρη πως δεν ήταν αρνί αλλά σκύλος!

Ο φούρναρης έξαλλος έβγαλε το ταψί από το φούρνο και το πέταξε, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να βρίζει τους μετανάστες! Οι Αφγανοί άρχισαν να μαζεύουν ό,τι είχε πεταχτεί στο δρόμο, έβαλαν και πάλι τα κομμάτια του σκύλου στο ταψί και έφυγαν γρήγορα για να αποφύγουν τα χειρότερα!

Read more: http://atithaso.blogspot.com/2011/04/blog-post_4078.html#ixzz1KRhq1bhx