Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Υγρότοπος Άγρα Βρυττών Νησίου

Ένας υγρότοπος σημαντικής οικολογικής αξίας αλλά και σπάνιας ομορφιάς είναι ο υγρότοπος Άγρα Βρυττών Νησίου. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που πήρε την σημερινή του μορφή μετά από παρεμβάσεις της ΔΕΗ για την κάλυψη του υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα. Βρίσκεται στον νομό Πέλλας, μόλις 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Έδεσσας.

Καλύπτει μια έκταση μόλις 6.000 στρεμμάτων, αλλά παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστός όπως η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβα, το δέλτα του ποταμού Νέστου, ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού, η λίμνη Κερκίνη, οι Πρέσπες, συνιστά
έναν πλούσιο υγρότοπο ζωτικής σημασίας για την διαβίωση και
αναπαραγωγή των υδρόβιων πουλιών.
Ο συγκεκριμένος υδροβιότοπος καθώς και όλη η γύρω περιοχή έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, μιας και θεωρείται σαν ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης, προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιβίωση σπάνιων και απειλούμενων ειδών.
Ανάμεσα στους καλαμιώνες, τα βούρλα και τα ψαθιά βρίσκουν καταφύγιο αρκετά είδη ασπόνδυλων, αμφίβιων και ερπετών όπως η σμαραγδόσαυρα, ο λιμνοβάτραχος, η μεσογειακή χελώνα, το νερόφιδο, ο τυφλίτης το λιμνόφιδο και η οχιά. Πολύ πλούσια είναι και η ιχθυοπανίδα που περιλαμβάνει ψάρια όπως η τούρνα, το γριβάδι, το τσιρόνι, ο κυπρίνος, το γληνάρι, ο κουνουποφάγος, η μπριάνα, και καραβίδες του γλυκού νερού. Τα νερόκρινα και τα νούφαρα συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό για να εναποθέσουν τα αυγά τους τα ψάρια ενώ οι ορχιδέες και οι ίριδες δίνουν το δικό τους πανέμορφο χρώμα και άρωμα.
Οι συστάδες της παρόχθιας βλάστησης από ιτιές, λεύκες, σκλήθρα αποτελούν ένα παράδεισο για την διαβίωση των υδρόβιων πουλιών. Περισσότερα από 140 είδη πουλιών έχουν καταγραφεί στην περιοχή, άλλα από αυτά είναι αποδημητικά και άλλα ενδημικά μεταξύ των οποίων και το σπάνιο είδος της βαλτόπαπιας.
Αργυροπελεκάνοι, ροδοπελεκάνοι, λαγγόνες, αγυροτσικνιάδες, πορφυροτσικνιάδες, μικροτσικνιάδες, κύκνοι, κορμοράνοι, καλαμόκιρκοι, γκισάρια, νανοβουτηχτάρια, φαλλαρίδες, νερόκοτες, θαλασσοκόρακες, αλκυόνες, μαυρογλάρονα και μουστακογλάρονα, είναι μερικά από τα είδη που μπορεί να παρατηρήσει κανείς από το Κέντρο Ενημέρωσης που έχει στηθεί εκεί με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών της περιοχής.
Στην γύρω περιοχή κυριαρχούν οι κερασιές και στους γύρω λόφους με τα δάση μπορεί κανείς να διακρίνει ένα πλήθος από στρουθιόμορφα ωδικά πουλιά όπως καρδερίνες, φλώρια, φανέτα, κοτσύφια, δεντροφυλλοσκόπους, καλόγερους και παπαδίτσες. Αρπαχτικά πουλιά όπως αετογερακίνες, σταυραετοί, φιδαετοί, πετρίτες βρίσκουν εκεί έναν κατάλληλο βιότοπο.
Η πανίδα της περιοχής περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα θηλαστικά όπως σκαντζόχοιρους, νυφίτσες, ασβούς, κουνάβια, μυοκάστορες, βίδρες, αλλά και λύκους και αλεπούδες τα οποία έχουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στο μικρό αυτό οικοσύστημα.
Το Κέντρο Ενημέρωσης έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο μιας και εκτός από την ενημέρωση των επισκεπτών και των σχολείων για την ευαισθητοποίηση στην περιβαλλοντική αγωγή, προστατεύει την περιοχή από τη λαθροθηρία, τις πυρκαγιές, συμβάλλει στην συντήρηση των μονοπατιών και την φύτευση δέντρων προκειμένου να αναδημιουργηθεί το παραποτάμιο δάσος.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την δασοπόνο του Κέντρου Ενημέρωσης για της χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε καθώς και για την ευκαιρία να παρατηρήσουμε με κιάλια και τηλεσκόπιο τα υδρόβια πουλιά του υγρότοπου.

prasino-hamomilaki

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πολλοί παίκτες σε μια μικρή σκακιέρα



Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία και Ισραήλ σε μια θανάσιμη «παρτίδα».

Όσο και να απειλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο φαίνονται πλέον οι Γερμανοί που βρίσκονται από «πίσω» τους.

Τι σχέση έχει ο Νεοθωμανισμός της Τουρκίας με τη Μοσάντ και το Ισραήλ;

Όταν ένας ηλεκτρολόγος θέλει να δει την "εικόνα" ενός κυκλώματος, κάνει μια απλή κίνηση. Βάζει τον διακόπτη στο "on" και βλέπει ποιες συσκευές "ανταποκρίνονται" στη επιλογή του. Ασφαλέστερος και απλούστερος τρόπος εκτός από αυτόν, για να ελέγξεις ένα κύκλωμα, δεν υπάρχει. Όμως, κυκλώματα δεν είναι μόνον τα ηλεκτρικά. Κυκλώματα υπάρχουν πολλών ειδών και σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν κυκλώματα οικονομικά, θρησκευτικά, εγκληματικά, αλλά και πολιτικά και διπλωματικά. Κυκλώματα, των οποίων τα μέλη για τον οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν να φαίνονται ότι συνεργάζονται ή ότι έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους.
Τέτοια μυστικά "κυκλώματα" υπάρχουν πολλά και στη διεθνή διπλωματία …Κυκλώματα κρατών, τα οποία συνεργάζονται στενά μεταξύ τους, αλλά κρίνουν πως δεν τα συμφέρει η δημοσιοποίηση της συνεργασίας τους.
Για διάφορους λόγους, τους οποίους γνωρίζουν τα ίδια, κρίνουν ότι δεν τα συμφέρει να είναι ορατά ως σύμμαχοι και εταίροι …Κυκλώματα κρατών, των οποίων τα συμφέροντα τα αναγκάζουν να κινούνται στις "σκιές". Αυτά τα κυκλώματα όμως, όσο πολύπλοκα και πολυσύνθετα κι αν είναι, δεν μπορούν να ξεφύγουν από την απλή λογική της λειτουργίας όλων των κυκλωμάτων.

Ετοιµάζουν βελούδινη αναδιάρθρωση ...



Η κουβέντα είναι «άτυπη», ωστόσο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις για την αντιµετώπιση του προβλήµατος του ελληνικού χρέους φαίνεται να έχουν αρχίσει εδώ και µερικούς µήνες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει εγκαίρως τα νούµερα και βλέπει ότι το δεύτερο τρίµηνο του 2012 θα µας λείψουν 25 - 30 δισ. για...

κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων. Καθώς η εικόνα στην Ευρώπη δεν βελτιώνεται, µε αποτέλεσµα τα σπρεντ να µην πέφτουν για να δανειστούµε από την αγορά, και ο Ευρωπαϊκός Βορράς δεν θέλει να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από µια λύση του προβλήµατος του ελληνικού χρέους µε τρόπο «φιλικό προς την αγορά». ∆ηλαδή µε εθελοντική συµµετοχή όσων έχουν ελληνικά οµόλογα σε ένα πακέτο αλλαγής των όρων αποπληρωµής τους. Τις επαφές φαίνεται ότι κάνουν, σε πολιτικό επίπεδο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και, σε τεχνικό επίπεδο, µια ολόκληρη οµάδα, ενώ εικόνα έχει και ο Λουκάς Παπαδήµος. Ολα αυτά είναι, βεβαίως, σε γνώση του Πρωθυπουργού, καθώς αποτελεί συνείδηση στην Αθήνα ότι το να κοπεί ο γόρδιος δεσµός του χρέους συνιστά εθνική επιταγή. Τι λένε οι ξένοι; Οι Γερµανοί θα ήθελαν λύση για το ελληνικό χρέος «χθες». Οι Αµερικανοί είναι επιφυλακτικοί, φοβούµενοι τις επιπτώσεις στη διεθνή οικονοµία, αλλά όχι αρνητικοί αν η προσέγγιση στο πρόβληµα γίνει σωστά. Το ∆ΝΤ παρακολουθεί την κουβέντα, αλλά είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που φέρνει τη µεγαλύτερη αντίσταση, καθώς διαβλέπει ένα πιθανό ντόµινο στις χώρες του Νότου.

Έρχεται το PlayStation 4;



Και η Sony αλλά και η Microsoft φαίνεται να είναι σε ‘συντονισμό’ για τα επόμενα μηχανάκια τους. Και μιλάνε για το 2014. Ή μήπως όχι;
Καθώς λοιπόν οι πληροφορίες για τα αν/όταν η Nintendo αποφασίσει να προσχωρήσει σε ένα επόμενο Wii έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, και οι πληροφορίες για το επόμενο Playstation αλλά και ένα αναβαθμισμένο Χbox αρχίζουν να εμφανίζονται. Και δίνουν σαν… νούμερο το 2014…

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στο gadgetfreak, οι Microsoft και Sony έχουν αποφασίσει να καθυστερήσουν κατάτι το λανσάρισμα στην αγορά των νέων τους κονσόλων. Οι πληροφορίες λένε πως οι δύο εταιρίες επιθυμούν να… ‘αρμέξουν’ όσες πωλήσεις είναι εφικτό από τη σημερινή γενιά πριν πάνε στο επόμενο βήμα, όσο και αν αυτό εξοργίζει τις εταιρίες βιντεοπαιχνιδιών…

Τα αρχικά σχέδια έλεγαν πως η επόμενη γενιά θα εμφανιστεί πέντε χρόνια μετά την νυν, δηλαδή κάπου… τώρα. Από την άλλη η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 ανάγκασε τις εταιρίες αλλάξουν τα σχέδια τους.

Επιπλέον η σημερινή γενιά πηγαίνει εξαιρετικά καλά και σε αντίθεση με την προηγούμενη δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μετάβαση σε π.χ ένα νέο υψηλότερης ευκρίνειας μέσο. Φυσικά για την Nintendo τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και γι’ αυτό η εταιρία θα πάει να ανάβει στο άρμα του HD κάποια στιγμή του χρόνου…




spnews

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Όταν το τσάι γίνεται κάτι παραπάνω από ρόφημα. Teaposy!!

Teaposy Boxes

Teaposy: Ένα έργο τέχνης στην κούπα σας!
από τo www.Mathos-Exclusive.com

Μπορεί τα blooming teas (τσάγια που ανθίζουν) να αποτελούν αρχαία τέχνη για τους Κινέζους, και τα Teaposy να φτιάχνονται από το 1995 κατακλύζοντας τις αγορές και των πέντε Ηπείρων, στην Ελλάδα όμως τα γνωρίσαμε πρόσφατα μέσα από τοwww.Mathos-Exclusive.com. Ένα είναι σίγουρο, ήρθαν για να μαγέψουν!

Tα Teaposy είναι μπαλίτσες κορυφαίας ποιότητας σπάνιου λευκού silver needle ή μαύρου τσαγιού, κεντημένες στο χέρι, που κρύβουν μέσα τους διάφορα άνθη. Μόλις τη μπαλίτσα αυτή τη λούσετε με ζεστό νερό, ανθίζει μπροστά στα μάτια σας σε αργό ρυθμό ένα λουλούδι που σίγουρα θα σας καταπλήξει.

Teaposy Bulbs

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα από πληθώρα γεύσεων, αρωμάτων και φυσικά λουλουδιών το blooming tea που σας ταιριάζει περισσότερο. Θα τα βρείτε σε συσκευασία των 6 τεμαχίων, σε συσκευασία mix με 6 διαφορετικές γεύσεις καθώς και σε διάφορες συσκευασίες σετ δώρου.

Teaposy Daydream Set

H σειρά προϊόντων Teaposy περιλαμβάνει υπέροχες γυάλινες διάφανες τσαγιέρες φτιαγμένες στο χέρι από ειδικό γυαλί που αντέχει σε θερμοκρασίες από -20 έως 148°C. Είναι ιδανικές για να απολαύσετε τη μεταμόρφωση του τσαγιού σας.

Teaposy Garden Gift Box

Τα Teaposy έχουν αναγνωριστεί για την απαράμιλλη ποιότητα και αισθητική με πληθώρα διεθνών βραβείων.

Θα τα βρείτε στο http://www.Mathos-Exclusive.com και σύντομα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σύντομο προφίλ:

Η Mathos Exclusive παρέχει μέσω του eshop www.Mathos-Exclusive.com προϊόντα υψηλής γαστρονομίας και αισθητικής, σπάνιες σειρές ποτών και πούρων, μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ και ιδιαίτερα προϊόντα πολυτελείας από όλο τον κόσμο που ως στόχο έχουν τη μέγιστη απόλαυση και ποιότητα ζωής.


πηγή: http://dietup.gr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Εύκολα τσουρέκια για “πρωτάρες” νοικοκυρές

01

Υλικά
2 κιλά αλεύρι (1 κιλό σκληρό και 1 για όλες τις χρήσεις)
200 γρ. μαγιά νωπή
8 αυγά
800γρ. (2 κουτιά) ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι νερού σογιέλαιο
½ λίτρο χλιαρό νερό
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
3-4 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε και τα δύο αλεύρια. Βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και αφήνουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη μαγιά τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που κολλά στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει καλά (για περίπου 1 ½ ώρα).

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τα τσουρέκια για το πρώτο ταψί και ξανασκεπάζουμε τη ζύμη που έμεινε. Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια όταν πλάθουμε τα τσουρέκια, τα βουτάμε σε λίγο λάδι και συνεχίζουμε. Αλείφουμε τα τσουρέκια με ένα πινελάκι που έχουμε βουτήξει σε χτυπημένο αυγό, για να πάρουν πιο ωραίο χρώμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και μόλις είναι έτοιμος ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Προετοιμάζουμε τα τσουρέκια για το επόμενο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

πηγη: http://dietup.gr

Επιστήμονες ζητούν ένα νέο σύστημα για την παρατήρηση των κλιματικών αλλαγών

Ένα καλύτερο δίκτυο παρατήρησης και καταγραφής των εκπεμπόμενων αερίων από τις πράσινες κατοικίες θεωρείται πλέον απαραίτητο...
















για να προειδοποιεί για σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον, αλλά και για να αναγκάζει τις κυβερνήσεις που έχουν δεσμευθεί με συμφωνίες να ελαττώσουν τις εκπομπές αέριων ρύπων, να είναι ειλικρινείς.

Στην επισήμανση αυτή κατέληξαν οι επιστήμονες όπως αποκαλύπτουν σχετικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας. "Αυτό που ελπίζουμε να εξακριβώσουμε είναι το κατά πόσο η υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας εξαιτίας των αερίων προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη ιδιαίτερα στην Αρκτική ζώνη ", λέει ο Εουαν Νίσμπετ ένας ειδικός στις εκπομπές μεθανίου από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

"Το δίκτυο παρατήρησης και καταγραφής που διαθέτουμε είναι πολύ-πολύ περιορισμένο. Χρειαζόμαστε περισσότερη παρατήρηση ",εξήγησε ο επιστήμονας.

Παρόμοια μέτρα μπορεί να παράσχουν έγκαιρη προειδοποίηση για πιθανές κλιματικές μικροανατροπές που όμως έχουν σημασία, αναφέρει η έκθεση των επιστημόνων που δημοσιεύθηκε από τη Βρετανική επιστημονική ακαδημία, τη Βασιλική Κοινότητα.

Τα στατιστικά στοιχεία που θα προκύπτουν από την ανάπτυξη ενός τέτοιου δικτύου θα βοηθούν ακόμα για να επαληθεύουν τις αναφορές των χωρών σχετικά με τις εκπομπές αερίων του προγράμματος των πράσινων κατοικιών, σε σχέση με τους στόχους που έχουν αναλάβει από την υπογραφή τους στο ισχύον "πρωτόκολλο του Κιότο", και σε ένα πιθανό διάδοχό του το 2012.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Βροχή από Λυρίδες την Μεγάλη Εβδομάδα



Με αποκορύφωμα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής όπου θα πλημμυρίσει ο ουρανός από τα “πεφταστέρια” και όσοι ξενυχτήσετε θα τα δείτε.






Μια νέα βροχή από "πεφταστέρια", τις Λυρίδες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι ξενύχτηδες στο βόρειο ημισφαίριο -και στην Ελλάδα -με αποκορύφωμα από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου μέχρι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου-, στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού. Μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου, υπάρχει κάθε χρόνο μια σχεδόν πλήρης έλλειψη διαττόντων αστέρων, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη.
Αυτή η βροχή διαττόντων, η ένταση της οποίας είναι μάλλον απρόβλεπτη, καθώς ποικίλει από χρόνο σε χρόνο, αν και γενικά δεν θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές του έτους, οφείλεται στη "διασταύρωση" της τροχιάς της Γης με τα απομεινάρια σωματιδίων σκόνης του κομήτη Θάτσερ (C/1861 G1). Η βροχή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου έχει πάρει και το όνομά της, και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο της Λύρας και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.
Οι Λυρίδες παρατηρούνται συνήθως από τις 16 έως τις 25 Απριλίου και ο ωριαίος ρυθμός πτώσης των μετεώρων δεν ξεπερνά τα 15 έως 20 την ώρα στο αποκορύφωμα, στις 21-23 Απριλίου, τα οποία κινούνται μέσα στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων την ώρα. Πέρα από αυτές τις τρεις νύχτες, οι Λυρίδες δεν παράγουν περισσότερα από ένα έως δύο μετέωρα την ώρα στο νυχτερινό ουρανό.
Κατά την κορύφωση, οι παρατηρητές έχουν την καλύτερη ευκαιρία παρατήρησης αργά τη νύχτα, λίγο πριν το πρώτο φως της αυγής. Επειδή πάντως η σελήνη, φέτος, θα είναι "γεμάτη" κατά τα τρία τέταρτα, το φως της θα "σκεπάζει" σε ένα βαθμό τα "πεφταστέρια", ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Σποραδικά, οι Λυρίδες δημιουργούν "μπάλες φωτιάς", δηλαδή μετέωρα πιο φωτεινά και από τον πλανήτη Αφροδίτη. Η παρατήρηση των μετεώρων γίνεται καλύτερα με γυμνά μάτια, παρά με κιάλια ή με ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, γιατί τα τελευταία περιορίζουν το οπτικό πεδίο στον ουρανό.
Οι Λυρίδες καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 πΧ από τους Κινέζους και αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια, με βάρος περίπου ενός γραμμαρίου, που αποτελούν τμήμα της ουράς ενός κομήτη, που πέρασε κοντά από τη γη το 1861 και τον ανακάλυψε ο αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης εκτιμάται θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.
Τα απομεινάρια από την ουρά του έχουν παραμείνει στο διάστημα μετά το τελευταίο πέρασμά του, τον 19ο αιώνα, και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη "βροχή" των Λυρίδων. Κατά καιρούς, αλλά όχι συχνά, δημιουργούνται θεαματικά αποτελέσματα, όπως το 1803 (με 500 μετέωρα την ώρα) και, πιο πρόσφατα, το 1982 (μέχρι 100 μετέωρα ανά ώρα). Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.

Υιοθέτησαν ένα μικρό αρκουδάκι που χάθηκε από τη μαμά του!

Ένα μικρό αρκουδάκι θα προσπαθήσουν να αναθρέψουν οι άνθρωποι του Αρκτούρου...
















στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στον Αετό της Φλώρινας. Ο μικρός John, όπως ονομάστηκε, είχε βρεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Απριλίου, από εργάτες της μονάδας επεξεργασίας ξύλου, στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, πολύ κοντά στον Αλιάκμονα. Ειδοποιήθηκε η ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσε στο σημείο και βρήκε το μικρό αρκουδάκι πολύ φοβισμένο αλλά υγιές ενώ ζύγιζε 8 κιλά, έκλαιγε συνέχεια και έτρωγε με δυσκολία.

Τα αρκουδάκια γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου της μητέρας τους και η φωλιά τους λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα. Μένουν με τη μητέρα τους για 2 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση. Για να αφήσει η αρκούδα τα μικρά της, συντρέχουν δύο λόγοι, είτε την κυνήγησαν σε μεγάλη απόσταση άγρια σκυλιά, είτε έχει θανατωθεί. Οι πιθανότητες να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών.

Η επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με ειδικό επιστήμονα από τις ΗΠΑ, τον Dr. John Beetcham (πρώην πρόεδρο του International Bear Association), έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση μεταφοράς του μικρού, χωρίς την παρουσία των κατοίκων, σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε, με σκοπό να περάσει μόνο του τη νύχτα στο δάσος -με τη συνεχή επιτήρηση των ανθρώπων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά και αυτόματων συστημάτων παρακολούθησης- μήπως και το προσεγγίσει η μητέρα του.

Δυστυχώς όμως, οι προσπάθειες για την ανεύρεση της μαμάς αρκούδας ήταν άκαρπες και ο μικρός John «υιοθετήθηκε» από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Το μόλις 2,5 μηνών αρκουδάκι συνεχίζει να είναι τρομαγμένο και νευρικό, τουλάχιστον όμως δέχεται τροφή και εντατική φροντίδα.

Η μικρός αρκούδος θα είναι ο πρώτος στην Ελλάδα για τον οποίο θα επιχειρηθεί επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον μετά από περίπου 8μηνη περίθαλψη, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα. Στην αρχή, η φροντίδα του θα γίνεται αποκλειστικά από 2 και μόνο φροντιστές με τους οποίους θα έρχεται σε επαφή ανά τρίωρο για να ταΐζεται. Θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε άλλη ανθρώπινη παρουσία ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος.

Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής του στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, το αρκουδάκι θα μεταφερθεί στον Ειδικό Χώρο Επανένταξης που έχει δημιουργήσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου και θα παρακολουθείται με κάμερες.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Βάφουμε τα αυγά του Πάσχα, ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο!!!!!!



Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Ανάστασης ξεκινούν την Μ. Πέμπτη. Οι νοικοκυρές φτιάχνουν παραδοσιακά τσουρέκια, κουλούρια και χρωματιστά αυγά (κυρίως κόκκινα). Από την αρχαιότητα το αυγό συμβολίζει την αναγέννηση της ζωής και το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα του Χριστού. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι συνήθιζαν να τοποθετούν το πρώτο αυγό στο εικονοστάσι του σπιτιού για να διώξουν τα κακά πνεύματα. Σε κάποια χωριά συνήθιζαν να μαρκάρουν το κεφάλι και την πλάτη των νεαρών αρνιών με την μπογιά από τα αυγά.
Το αυγό, πανάρχαιο σύμβολο της γένεσης του κόσμου, της γέννησης της ζωής, το συναντάμε σε πολλές λατρείες, τόσο πρωτόγονες, όσο και περισσότερο εξελιγμένες. Έχει μέσα του δύναμη ζωική και πίστευαν πως μπορούσε να την μεταδώσει στους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά. Γιατί όμως βάφονται κόκκινα τα αυγά; Η παράδοση λέει πως: "Όταν είπαν πως αναστήθηκε ο Χριστός, κανείς δεν το πίστευε. Μια γυναίκα, που κρατούσε στο καλάθι της αυγά, φώναξε: "Μπορεί από άσπρα να γίνουν κόκκινα;" Και, ώ του θαύματος έγιναν!" Μερικοί πιστεύουν ότι τα αυγά βάφονται κόκκινα σε ανάμνηση του αίματος του Χριστού, που χύθηκε για εμάς τους ανθρώπους. Κόκκινο είναι και το χρώμα της χαράς. Χαράς για την Ανάσταση του Χριστού. Είναι παράλληλα όμως και χρώμα αποτρεπτικό. Κόκκινες βελέντζες και κόκκινα μαντίλια κρεμούσαν τη Μεγάλη Πέμπτη στην Καστοριά οι γυναίκες για το καλό. Κόκκινο πανί έβαφαν μαζί με τα αυγά τους στη Μεσημβρία και το κρεμούσαν στο παράθυρο για σαράντα μέρες, για να μην τους πιάνει το μάτι. Το βάψιμο των αυγών γινόταν τη Μεγάλη Πέμπτη γι αυτό και τη λέγαν Κόκκινη Πέφτη ή Κοκκινοπέφτη. Παλιότερα το συνήθιζαν κι αποβραδίς, πάντοτε όμως τα μεσάνυχτα, με το ξεκίνημα της νέας μέρας. Καινούρια πρέπει να ήταν η κατσαρόλα που θα έβαφαν τα αυγά και ο αριθμός τους ορισμένος και τη μπογιά τη φύλαγαν σαράντα μέρες και δεν την έχυναν, ακόμα και τότε, έξω από το σπίτι. Τα χρώματα για τα αυγά τα έφτιαχναν από διάφορα φυτά. Από κρεμμύδια γινόταν το μελί, από άχυρο ή από φύλλα αμυγδαλιάς το κίτρινο, το ανοικτό κόκκινο από παπαρούνες. Αργότερα τα αγόραζαν, το κόκκινο όμως χρώμα ήταν και είναι πάντα το πιο αγαπημένο. Το πρώτο αυγό που έβαφαν ήταν της Παναγίας και το έβαζαν στο εικονοστάσι. Με αυτό σταύρωναν τα παιδιά από το κακό το μάτι. Σε μερικά μέρη έβαζαν σε ένα κουτάκι τόσα αυγά όσα ήταν τα μέλη της οικογένειας και τα πήγαιναν το βράδυ στην εκκλησία, για να διαβαστούν στα 12 Ευαγγέλια. Τα άφηναν κάτω από την Αγία Τράπεζα ως την Ανάσταση και τότε καθεμιά έπαιρνε τα δικά της. Αυτά τα αυγά ήταν "ευαγγελισμένα" και τα τσόφλια τους τα παράχωναν στους κήπους και τις ρίζες των δέντρων για να καρπίσουν. Παρόμοια τύχη είχαν και τα αυγά που έκαναν οι κότες τη Μεγάλη Πέμπτη. Άμα η κότα ήταν μαύρη, ακόμα καλύτερα. Είχαν θαυμαστές ιδιότητες και μπορούσαν να διώξουν κάθε κακό. Τα αυγά τα Μεγαλοπεφτιάτικα περνούσαν τον πονόλαιμο, φύλαγαν το αμπέλι από το χαλάζι, έδιωχναν μακριά το σκαθάρι. Οι γυναίκες και τα κορίτσια στόλιζαν τα αυγά, τα "έγραφαν", τα "κεντούσαν". Πάνω στα άσπρα αυγά έγραφαν με λειωμένο κερί ευχές, σχεδίαζαν σκηνές από τη ζωή του Χριστού, πουλιά κ.ά. Έριχναν μετά τα αυγά στην κόκκινη μπογιά και μέχρι να λειώσει το κερί έμεναν τα γράμματα και τα σχέδια άσπρα. Τα "ξομπλωτά" ή "κεντημένα" αυγά, που τα λέγαν στη Μακεδονία και "πέρδικες, μια και συχνά είχαν πάνω τους πουλιά, ή ίσως και γιατί ξεχώριζαν, όπως κι οι πέρδικες, για την ομορφιά τους, θύμιζαν συχνά μικρογραφίες. Το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο. Αυτά έστελναν δώρο οι αρραβωνιασμένες στο γαμπρό και οι βαφτισιμιές στους νονούς και τις νονές τους, σε όλα τα αγαπημένα πρόσωπα. Άλλοτε πάλι τα κορίτσια πρόσθεταν στα αυγά φτερά από χρωματιστό χαρτί, ουρά και μύτη από ζυμάρι και τα κρεμούσαν στο ταβάνι, έτοιμα να πετάξουν.

Η βαφική τέχνη είναι από τις πλέον χρήσιμες και θαυμαστές.Αν υπάρχει κάποια τέχνη που μπορεί να εμπνεύσει στον άνθρωπο μία ευγενή φιλοδοξία, τότε πρόκειται γι αυτήν. Η τέχνη της βαφής για πολλά χρόνια αποτελούσε οικογενειακό μυστικό, το οποίο μεταφερόταν σε ξένους με μεγάλο δισταγμό. Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν πολλές συνταγές βαφής και πιθανόν από φυτά που συναντάμε καθημερινά.

Σήμερα θα επιχειρήσουμε ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από την θαυμάσια ατζέντα της σοφής γιαγιάς μου που φρόντισε να μου αφήσει γραμμένα τα μυστικά της και γιά το βάψιμο των αυγών του Πάσχα, με υλικά από τη μητέρα φύση!Ακολουθώντας τις συμβουλές της και αφού έκανα τις δοκιμές μου, μοιράζομαι μαζί σας μερικά και σας παραθέτω παρακάτω ,τις συνταγές.

Αβγά, νερό, ξύδι για να σταθεροποιηθεί το χρώμα μας και, φυσικά, κάποιο από τα λαχανικά ή μπαχαρικά που βάφουν, αρκούν για την... «ιεροτελεστία» της Μεγάλης Πέμπτης.

Οι τρόποι είναι δύο: με ζεστό χρώμα ή με κρύο. Στην πρώτη περίπτωση, βράζουμε τα αβγά μαζί
με το προϊόν (τυλιγμένο πάντα σε τούλι γιά να αποφύγουμε τις χαραγματιές πάνω στα αυγά) που δίνει το χρώμα ή.... μαζί με το διάλυμά του.
Αυτός ο τρόπος δίνει πιό έντονα χρώματα.
Στη δεύτερη περίπτωση, μουλιάζουμε τα βρασμένα αυγά στη βαφή που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και το τελικό προϊόν είναι περισσότερο ανοιχτόχρωμο.
Μόλις τα αβγά πάρουν το επιθυμητό χρώμα, τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα
και τα γυαλίζουμε με ένα πανάκι, που έχουμε βουτήξει σε λίγο λάδι.
Φυσικά να έχετε πάντα υπόψιν σας ότι τα χρώματα από τα φυτά βγαίνουν πάντα πιό αχνά και πιό απαλά από τα χημικά!

ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΑΘΥ
Για βαθύ κόκκινο χρώμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ριζάρι ή κρεμέζι (ή αλλιώς κιννάβαρι)και γιά πιό αχνό σχεδόν ροζέ ...παντζάρια και παπαρούνες.

ΡΙΖΑΡΙ



Το ριζάρι ή αλιζάρι είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί σε όλα τα χώματα και οι ρίζες του
έχουν χρωστικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, δίνει ένα στέρεο άλικο κόκκινο χρώμα, που δεν κόβει και χρησιμοποιείται από την Μινωική εποχή. Πωλείται στα καταστήματα μπαχαρικών.
100 γραμμάρια, είναι αρκετά για να βάψουμε 30-40 αβγά χρησιμοποιόντας τον κλασσικό τρόπο βαψίματος.Βράζετε τα αυγά μαζί με το ριζάρι γιά 25 περίπου λεπτά.Αν δεν βάλετε ξύδι, θά έχετε ένα πιό φωτεινό χρώμα,ενώ με το ξύδι γίνεται πιό βαθύ.


Για το αχνό κόκκινο με τις παπαρούνες ή τα πατζάρια καθώς και τα φύλλα του κόκκινου κρεμμυδιού.
Βράζετε τέσσερα φλιτζάνια ψιλοκομμένα κοκκινογούλια (τη ρίζα, δηλαδή το κάτω μέρος από
το παντζάρι) ή πέταλα από παπαρούνες (για πιο ανοιχτό κόκκινο), με τέσσερις κουταλιές ξίδι και νερό τόσο, πουνα σκεπάσει τα αυγά που θα τοποθετήσετε. Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε για τριάντα λεπτά, ανάλογα με το πόσο βαθύ επιθυμείτε το χρώμα.

2.Κεραμυδί αχνό απο τα αποξηραμένα φλούδια των κόκκινων κρεμμυδιών.Βράστε τα μόνα τους -τα
φλούδια-και μετά στραγγίξετε τα φλούδια και βάλτε να βράσουν κανονικά τα αυγά μέσα στο
κόκκινο πλέον νερό.Καλό είναι να βάλετε και ένα πανί ή βετέξ στον πάτο για να μην σπάσουν
τα αυγά κατα την βράση.Γυαλίστε τα κανονικά με λάδι και μετά σκουπίστε τα.

ΡΟΖ
Για περίπου μιάμισή ώρα και σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετείστε βρασμένα αυγά σε διάλυμα
παντζαριού

ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΧΝΟ

Για τα κίτρινα αυγά χρησιμοποιούνται Turmeric, φύλλα κρεμμυδιού(καφεκίτρινο χρώμα) η κίτρινες μαργαρίτες του κάμπου,φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού,αλλά και το άχυρο.

ΒΑΘΥ ΚΙΤΡΙΝΟ

Φτιάχνετε διάλυμα από πέντε κουταλιές κουρκουμά (μπαχαρικό)ή Turmeric, ή σαφράν(κρόκο), δύο κουταλιές ξίδι και 2 λίτρα νερό.
Βράζετε για τριάντα λεπτά και έπειτα σουρώνετε το μείγμα με λεπτή γάζα. Βάζετε 10 αυγά
στο χρώμα προσθέτοντας μία ακόμη κουταλιά ξύδι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνετε τη
θερμοκρασία και τα αφήνετε για τριάντα λεπτά.Αν θέλετε ακόμα πιό βαθύ χρώμα τα αφήνετε μέσα στο νερό και μετά το βρασμό μέχρι να βγάλουν το χρώμα που επιθυμείτε.
Για κίτρινο απο τα φυτά,ακολουθούμε πάντα την διαδικασία του βρασμού..

ΠΡΑΣΙΝΟ

Για τα πράσινα αυγά χρησιμοποιούνται φύλλα από σπανάκι ή τσουκνίδες, φύλλα αμυγδαλιάς
ή μαιντανού.

1.Βράζουμε 1 κιλό σπανάκι σε 2 1/2 λίτρα νερό και στον ζωμό που θα μείνει βράζουμε τα αβγά μας,
προσθέτοντας 1-2 κουταλιές ξίδι. Ανάλογα, μπορούμε να βράσουμε κάποιο από τα άλλα υλικά
που δίνουν πράσινο χρώμα και στο διάλυμά τους να βράσουμε τα αβγά πάντα με τον ίδιο τρόπο.
Το ίδιο θα κάνουμε με τον μαιντανό ή τα τα άλλα φύλλα..




Πορτοκαλί χρώμα με πάπρικα

Πάπρικα, σκόνη τσίλι και το διάλυμα από φλούδες ξερών κρεμμυδιών δίνουν ανοιχτό πορτοκαλί
χρώμα. Το ξίδι και σε αυτή την περίπτωση αναδεικνύει και σταθεροποιεί το χρώμα


ΚΕΡΑΜΙΔΙ, ΜΕΛΙ ή ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Βράζετε τα αυγά για μισή ώρα στο διάλυμα που έχετε ήδη φτιάξει από τις εξωτερικές ξερές φλούδες πέντε-έξι μεγάλων κόκκινων κρεμμυδιών, δύο κουταλιές ξίδι, νερό και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου.



Για έντονο πορτοκαλί, μπορείτε να ρίξετε και τσίλι ή πάπρικα.

Μοβ χρώμα με κόκκινο λάχανο

Για να πετύχουμε το μοβ - μπλε(συνήθως βγαίνει ανοιχτόχρωμο) χρώμα χρησιμοποιούμε τα φύλλα του κόκκινου λάχανου.

ΜΠΛΕ, ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΒ

Χρειάζεστε 1 κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες ή 1 κιλό περίπου βιολέτες, νερό και μια κουταλιά ξύδι.Μετά από είκοσι λεπτά βράσιμο, τοποθετείτε τα αυγά στην κατσαρόλα και τα αφήνετε μέχρι και έξι ώρες, αν στοχεύετε να έχετε τη μοβ εντυπωσιακή απόχρωση.

Ενας άλλος τρόπος βαφής με φυτά ειναι ο τρόπος του αργού βρασμού..Βάζουμε τα κρεμμυδόφυλλα ( ή τις μαργαρίτες ή τις παπαρούνες, κ.ο.κ)με λίγο ξύδι και αλάτι σε παλιά κατσαρόλα. Πάνω τους τοποθετούμε τααυγά και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει.Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα περίπου 45΄. Όταν τα αυγά πάρουν το επιθυμητό χρώμα τα βγάζουμε προσεκτικά και
ένα-ένα τοποθετώντας τα σε στεγνό πανί.
Τα περνάμε μετά με ένα ελαφρά λαδωμένο βαμβακάκι και τα σκουπίζουμε απαλά με ένα στεγνό πανάκι
Με το βράσιμο (ζεστός τρόπος), θα έχετε εντονότερα χρώματα, ενώ σε θερμοκρασία δωματίου (κρύος τρόπος), απαιτείται περισσότερος χρόνος παραμονής των αυγών στο κάθε διάλυμα.


-Μούρα μαύρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για μπλέ αυγά

-Καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καφέ αυγά


ΑΥΓΑ..ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΥΛΛΩΝ..αλλά και ελεύθερο σχέδιο...
Χρειαζόμαστε: αυγά, φύλλα, φλούδες κρεμμυδιών, παλιά καλσόν, σχοινιά, βαφή, γάντια και λάδι.




Οδηγίες για τα αυγά με σχέδιο φύλλου:

Βάζουμε πάνω στο αυγό ένα φύλλο (βρεγμένο γιά να κολλάει) με προσοχή.Στη συνέχεια τυλίγουμε το αυγό με ένα κομμάτι καλσόν και το δένουμε με ένα σχοινί. Μετά βάζουμε τα αυγά στη βαφή και περιμένουμε να βάψουν. Μόλις βάψουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τη βαφή. Φοράμε γάντια και με ένα ψαλίδι κόβουμε το καλσόν και βγάζουμε από το αυγό το καλσόν και το φύλλο.

1) Για δική μας ευκολία καλό είναι να ξεκινάμε πάντα τοποθετώντας τα υλικά μας στον πάγκο.
Τα αυγά μας καλά πλυμένα, κορυφές μαϊντανού, ουρές από φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμυδόφυλλα
σκορδόφυλλα, φύλλα ή λουλούδια, καλτσόν κομμένα κομμάτια ή ακόμα καλύτερα τούλι και ότι άλλο μας αρέσει. Τέλος ένα μπολάκι με
Φορέστε πλαστικά γάντια και καλύψτε τραπέζι και πάγκο κουζίνας. Και οι φυτικές βαφές λερώνουν.
Χαμηλώνετε τη φωτιά μόλις πάρει βράση, για να μη σπάνε τα αυγά σας πάνω στη διαδικασία της
βαφής,μόλις πάρουν βράση, πρέπει να χαμηλώσετε οπωσδήποτε τη φωτιά.

Πρωτοτυπήστε, τυλίγοντας τα αυγά με λαστιχάκια ή σπάγκο πρίν τη βαφή. Αφού βράσουν,
βαφούν με το χρώμα και κρυώσουν, αφαιρέστε τα λαστιχάκια και θα μείνουν
λευκές διακοσμητικές γραμμές.



ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΠΕΤΑΛΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ-ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΝΟΥΜΕ
ΤΑ ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΥΓΟ.. με τη βοήθεια αραιής
αλευρόκολας..

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΚΟΛΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΚΟ
ΣΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ..ή ότι έχει περισέψει απο παιχνίδια των παιδιών..απο συσκευασίες..
μικρά λουλούδια..και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει..

ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕΤΕ
ΣΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ-ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ- ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

μυστικά:
Γιά να πετύχετε τα χρώματα καλύτερα ,θα πρέπει να προτιμήσετε να βάψετε άσπρα αυγά και όχι μπέζ.
Καλύψτε την επιφάνεια εργασίας με διάφορα στρώματα της εφημερίδας, στη συνέχεια, λίγο απορροφητικό χαρτί - τα χρώματα είναι πολύ ισχυρά και μπορεί να βάψετε το περιβάλλον της κουζίνας σας . Τοποθετήστε σχάρα πάνω από το χαρτί.

Για να μην σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο , να τα βάλετε μαζί με το νερό σε σιγανή φωτιά από την αρχή, τοποθετώντας μαζί, μια μεταλλική κουτάλα. Το μέταλλο που θα εξέχει από την κατσαρόλα, απορροφά την επιπλέον θερμοκρασία και έτσι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν τα αβγά .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Έχασε τη μάχη ο Νίκος Παπάζογλου












Έχασε τη μάχη ο Νίκος Παπάζογλου
Έφυγε την Κυριακή το πρωί σε ηλικία 63 ετών ένας από τους πλέον αγαπημένους Έλληνες τραγουδοποιούς, o Νίκος Παπάζογλου.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης -συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής- άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, έχοντας χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο, την οποία έδωσε με αξιοθαύμαστο κουράγιο τους τελευταίους μήνες.

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη, πέρασε από τα μουσικά συγκροτήματα του '70, για να συναντηθεί το '78 με τον Μανώλη Ρασούλη -που κι εκείνος έφυγε πρόσφατα- στην "Εκδίκηση της Γυφτιάς", καθορίζοντας μουσικά τη δεκαετία. Εποχή άφησαν οι συνεργασίες του και με τους Διονύση Σαββόπουλο και Νίκο Ξυδάκη.

Στις μουσικές του δουλειές, οι "Δήθεν", "Χαράτσι", "Μέσω Νεφών", "Σύνεργα", "Επιτόπιος Ηχογράφηση" στο θέατρο του Λυκαβηττού. Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" και το 2005 κυκλοφόρησε το "Μάισσα Σελήνη".

Στο στούντιο του Παπάζογλου στη Θεσσαλονίκη ηχογράφησαν γνωστοί δημιουργοί, όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Ορφέας Περίδης και Θανάσης Παπακωνσταντίνου.



megatv