Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αφήνουν τα άλογα να πεθάνουν....

Στην Ιρλανδία, την χώρα με τα καταπράσινα τοπία, που φημίζεται για την παραδοσιακή της αγάπη για τα άλογα και τις γενιές των καθαρόαιμων αλόγων αγώνων που έχει αναθρέψει, κατακτώντας τους ιππόδρομους του πλανήτη, το οροπέδιο Ντάνσικ κοντά στην πρωτεύουσα, είναι ένας τόπος που σου ραγίζει την καρδιά.
Σε ένα λασπωμένο και ανεμοδαρμένο ύψωμα που εκτείνεται σε εκατοντάδες εκτάρια και κάτω από το τσουχτερό  κρύο ενός από τους πιο παγωμένους χειμώνες των τελευταίων χρόνων, περιφέρονται μερικές από τις δεκάδες χιλιάδες αλόγων και πόνι που τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
Δίπλα σε ένα αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, τα βουναλάκια από φρέσκο χώμα, δεν είναι παρά οι τάφοι των πιο αδύναμων αλόγων, τα οποία λυτρώθηκαν από το μαρτύριό τους από τους επιθεωρητές της μέριμνας ζώων με μια σφαίρα στο κεφάλι από πιστόλι 32 χιλιοστών. Η οδυνηρή μοίρα για τα άλογα της Ιρλανδίας άρχισε να προδιαγράφεται πριν από 2 χρόνια, όταν κατέρρευσε η αγορά ακινήτων της χώρας.
Με την οικονομική ύφεση, πολλοί ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα σίτισης των ζώων, τα οποία ξεπερνούσαν τα 40 δολάρια ημερησίως και τα εγκατέλειψαν. Μια στοιχειώδης εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν 10.000 με 20.000 άλογα σε όλη την χώρα.

Pancratium maritimum -Το Κρινάκι της Θάλασσας

Μην τα κόβετε, μην τα ξεριζώνετε!     
Για να τα βρείτε και του χρόνου εκεί!

Σίγουρα θα το έχετε δει σε κάποια παραλία !
Το Κρινάκι της Θάλασσας (επιστημονικό όνομα Pancratium maritimum) αυτοφύεται κυρίως στα παράλια της θάλασσας της Μεσογείου.
Το Κρινάκι του Φαλήρου στη Βουλιαγμένη


Με τη δυνατή και γλυκιά μυρωδιά του αποτελεί ένα αληθινό στολίδι της φύσης.
Είναι φυτό πολυετές κρυπτόφυτο (ένα μεγάλο μέρος του χρόνου υπάρχει μόνο ως βολβός στην άμμο). 
Τα άνθη του χαρακτηρίζονται για το μεγάλο τους μέγεθος, το διακριτικό άρωμα και την ωραία εμφάνιση που δημιουργεί το λευκό χρώμα των πετάλων σε συνδυασμό με το γλαυκό χρώμα των μακριών λογχοειδών του φύλλων. 
Συνήθως ανθίζει από Ιούλιο έως Οκτώβριο, γεγονός που εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που έχουν προηγηθεί της περιόδου άνθησης.

Η ρίζα του φτάνει σε βάθος 1.5 μ., δηλαδή κολυμπά  σχεδόν στο θαλασσινό νερό.  Ο καρπός του  κάψα, όταν ανοίξει (συνήθως στα μέσα του φθινοπώρου) πετάγονται μακριά  τα σπόρια που ταξιδεύουν με τον άνεμο ή με  τα ρεύματα της θάλασσας για άλλες παραλίες και βλασταίνουν στο τέλος του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης.  
Τα νεαρά σπορόφυτα του Pancratium επιτελούν τεράστιο έργο στην συγκράτηση της άμμου, όπου τα πάει ο άνεμος.


Το κρινάκι είχε εντυπωσιάσει τους αρχαίους Έλληνες καλλιτέχνες, καθώς  είναι γνωστό από αρχαίες εικονογραφήσεις στην Κρήτη, στα παλάτια της Κνωσού και από τις υστεροκυκλαδικές τοιχογραφίες στη Σαντορίνη (Θήρα).
Το Κρινάκι της Θάλασσας δέχεται έντονες πιέσεις λόγω της έντονης τουριστικής ανάπτυξης ή της άγνοιας των λουόμενων που το κόβουν ή ακόμα και το ξεριζώνουν για να το μεταφυτέψουν στο σπίτι τους. Λίγο οι ξαπλώστρες, λίγο οι καντίνες, λίγο οι χώροι στάθμευσης στην παραλία, λίγο οι «ρομαντικοί συλλέκτες»  και πολύ το τσιμέντο,  αλλά και ο καθαρισμός με μηχανικά μέσα των παραλιών όπου φυτρώνει, αποτελούν αιτίες για να λιγοστεύουν συνεχώς οι πληθυσμοί του.
Aυτό το καλοκαίρι, όπου συναντήσετε τα πανέμορφα κρινάκια, απλά θαυμάστε τα!
Μην τα κόβετε, μην τα ξεριζώνετε!     
Για να τα βρείτε και του χρόνου εκεί!
 

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Καίνε τα παλιά τους χρήματα.....

Οι Εσθονοί, που από την 1η Ιανουαρίου μήκαν στην ζώνη του ευρώ, είχαν την ιδέα  να χρησιμοποιήσουν τα παλιά χαρτονομίσματα ως καύσιμο για να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Οι εσθονικές κορώνες κόπηκαν σε κομματάκια και μετά συμπιέστηκαν για να χρησιμεύσουν σαν κάυσιμο στον κεντρικό σταθμό που εξασφαλίζει τη θέρμανση ορισμένων συνοικιών στο Ταλίν.
<<Δεν υπήρχαν και πολλές λύσεις για την χρησιμοποίηση των χαρτονομισμάτων που δεν ισχύουν πια>>, είπε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας. Η Εσθονία, έγινε την 1η Ιανουαρίου, το 17ο μέλος της ευρωζώνης και η τρίτη χώρα  του πρώην <<σοσιαλιστικού στρατοπέδου>> που υιοθέτησε το ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά την Σλοβενία και την Σλοβακία.

 

Ανατροπές για τους ένστολους

Νέο καθεστώς τίθεται σε ισχύ για τη συνταξιοδότηση των ένστολων με τις αλλαγές να υλοποιούνται σε... δόσεις. Ενδεικτικό της έκτασης των αλλαγών είναι πως μέσα σε μία πενταετία τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης από 24,5 θα φτάσουν στα 40 (μεταξύ των οποίων, ωστόσο, θα είναι και πλασματικά χρόνια).
Οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος καταγράφονται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Συγκεκριμένα, τρεις είναι οι κυριότερες αλλαγές που προβλέπει ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος (3865/10):


Από την 1η Ιανουαρίου 2011 αυξάνονται τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Στόχος είναι σταδιακά να κλείσουν οι «πόρτες εξόδου» πριν από τη συμπλήρωση του 60ού έτους ή εναλλακτικά 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ "ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ"
Η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης δεν αγγίζει τους στρατιωτικούς που πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα (με βάση τα ισχύοντα κατά περίπτωση) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα συνταξιοδοτηθούν με βάση τα παλαιά όρια ηλικίας και δεν επηρεάζονται από τις νέες ρυθμίσεις.
Από την 1η Ιανουαρίου 2015 καθιερώνεται νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους μέχρι τότε δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Με βάση τις νέες ρυθμίσεις ξεκινά φέτος η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Μέχρι πέρυσι απαιτούνταν 24,5 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, ωστόσο φέτος θα χρειαστούν 26 χρόνια.
Η αύξηση των απαιτούμενων ετών πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα το 2014 να απαιτούνται 30,5 έτη. Από την 1η Ιανουαρίου 2015 η συνταξιοδότηση θα γίνεται με τη συμπλήρωση είτε του 60ού έτους της ηλικίας είτε 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας. Νέες ρυθμίσεις προβλέπονται και για τους τρίτεκνους, με τις αλλαγές να ευνοούν τους άντρες ασφαλισμένους, αλλά να επιβαρύνουν σημαντικά τις γυναίκες. Ουσιαστικά καθιερώνεται ενιαίο καθεστώς στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως το δικαίωμα συνταξιοδότησης με τις ευνοϊκές διατάξεις μπορεί να ασκηθεί πλέον και από τους δύο γονείς.
Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως αυξάνονται σταδιακά τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για τους τρίτεκνους, προκειμένου το 2013 να φτάσουν τα 25 (φέτος απαιτούνται 21 χρόνια). Ως αντιστάθμισμα καταργούνται οι περιορισμοί που προβλέπουν πως οι άντρες μπορούν υπό όρους να συνταξιοδοτηθούν με το ευνοϊκό καθεστώς των τριτέκνων (π.χ. να έχουν την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση).
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι διευκρινίσεις που δίνονται στην εγκύκλιο για τον υπολογισμό των συντάξεων, καθώς από το 2015 θα τεθούν σε ισχύ νέες ρυθμίσεις. Ετσι όσοι θεμελιώσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 συνταξιοδοτικό δικαίωμα -δηλαδή συμπληρώσουν 24,5 έτη συντάξιμης υπηρεσίας- δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές. Αντιθέτως, όσοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 θα δουν τη σύνταξή τους να υπολογίζεται με νέο τρόπο. Συγκεκριμένα θα υπάρξει ενιαίο σύστημα στο Δημόσιο, αλλά και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με το τελικό ποσό να προκύπτει από το άθροισμα της βασικής και της αναλογικής σύνταξης.
Αλλαγές υπάρχουν και στις προϋποθέσεις διπλασιασμού του χρόνου υπηρεσίας των στρατιωτικών (π.χ. όσων υπηρετούν σε υποβρύχια, σε μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων κ.α.). Οσοι δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 θα χρειαστεί να συμπληρώσουν 25 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας (μέχρι πέρυσι χρειάζονταν 18 ή 20 χρόνια, ανάλογα με την περίσταση).
Τέλος, και στα Σώματα Ασφαλείας δίνεται η δυνατότητα αναγνώριση του χρόνου σπουδών, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα η θεμελίωση δικαιώματος, αλλά και να δοθεί προσαύξηση στη σύνταξη. Μάλιστα, με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο καταργούνται οι περιορισμοί, με βάση τους οποίους έπρεπε να συμπληρωθεί 25ετία για την προσμέτρηση του χρόνου σπουδών.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

heraklion1

Καταγγελία: Εταιρεία - απάτη στο κέντρο της Αθήνας!


Στην πλατεία Αττικής και συγκεκριμένα στη διεύθυνση, Λιοσίων 104 υπάρχουν διάφορες εταιρείες (9 στον αριθμό) που βάζουν αγγελίες για πρόσληψη προσωπικού (για τηλεφωνικές πωλήσεις, αλλά χωρίς να το αναφέρουν) με μεγάλο μισθό (έως και 1000 ευρώ το μήνα).

Όταν πάνε εκεί οι υποψήφιοι (περίπου 50 κάθε μέρα)...



τους λένε ότι θα δουλέψουν μια εβδομάδα τζάμπα και μετά θα δούνε ποιους θα προσλάβουν. Στην πραγματικότητα όμως, έχουν κάθε μέρα 50 άτομα για τηλεφωνικές προωθήσεις τζάμπα!!

Τελικά σου λένε ότι για να πάρεις τα λεφτά που γράφουνε στην αγγελία (1000 ευρώ) πρέπει να πουλάς καθημερινά 90 προϊόντα, για λιγότερα λεφτά και φυσικά υπογράφεις χαρτί, ότι δέχεσαι να είσαι ανασφάλιστος.

Το καλύτερο απ’όλα είναι ότι από την πρώτη μέρα που πας σε ενημερώνουν ότι όταν ακούσεις το συναγερμό πυρκαγιάς σημαίνει ότι έχει έρθει το ΙΚΑ για έλεγχο οπότε σταματάς τη δουλειά, πας στον 1ο όροφο και παριστάνεις ότι μόλις έχεις έρθει για συνέντευξη!


apolitistosteki

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο τελευταίος για Αφγανιστάν να κλείσει την πόρτα...

Περίπου 10 αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας φεύγουν στο τέλος του Φεβρουαρίου για το Αφγανιστάν. Θα εκπαιδεύσουν Αφγανούς στην οργάνωση μιας αεροπορικής μονάδας μεταφορών στα πρότυπα της δικής μας αντίστοιχης των C-27 SPARTAN, καθώς και αυτοί πήραν κάποια μεταχειρισμένα αεροσκάφη παρόμοιου τύπου με τα δικά μας απο τις ΗΠΑ.Εδώ και  ο Ομπάμα κοιτάζει τρόπους απεμπλοκής από το Αφγανιστάν, εμείς όμως σαν καλοί <<σύμμαχοι>> στέλνουμε και άλλους Έλληνες.Αλήθεια Κε Παπανδρέου, εδώ δεν υπάρχει κρίση?

Μείωση πληθυσμού αργυροπελεκάνων

Μόνο 75 ζευγάρια αργυροπελεκάνων, απο τα 150 που είχαν καταμετρηθεί πέρυσι έχουν απομείνει πλέον στην περιοχή Καμάκια της λιμνοθάλασσας Λογαρούς στον Αμβρακικό Κόλπο. Αιτία είναι η λαθροθηρία που ανθεί στην περιοχή. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εκφράζει τις ανησυχίες της και ζητά την λήψη άμεσων μέτρων πριν να είναι τελείος αργά!!!!


Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σε γαστρεντερολογικό νοσοκομείο μετατρέπεται το ΝΝΑ;





Σε αμιγώς…γαστρεντερολογικό νοσοκομείο μετατρέπεται απ΄ ότι φαίνεται το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών! Δεν εξηγείται αλλιώς ότι το ΓΕΝ προκηρύσει διαγωνισμό για τη προμήθεια εξοπλισμού για την συγκεκριμένη ειδικότητα,κόστους 735.000 ευρώ.

Το ποσό εκτιμάται ως υπερβολικό από άλλους γιατρούς οι οποίοι επισημαίνουν ότι το γεγονός ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου είναι γαστρεντερολόγος δεν σημαίνει ότι και το ΝΝΑ πρέπει να γίνει …ερευνητικό κέντρο γαστρεντορολιγίας!

Η προκήρυξη του διαγωνισμού:

Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, την 14-04-2011, ημέρα ΄Πέμπτη και ώρα 11:00, θα διενεργήσει Ανοικτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές, για την προμήθεια Ιατρικού Εξοπλισμού του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, εκτιμώμενου κόστους ¤ 735.000,00.
Η κατάθεση των προσφορών θα γίνει ενώπιον της Ανωτάτης Επιτροπής Προμηθειών του Πολεμικού Ναυτικού, στη διεύθυνση Παπαρρηγοπούλου 2, Πλατεία Κλαυθμόνος , Αθήνα τηλ. 210 3368630.
Για περισσότερες πληροφορίες και για την παραλαβή σχετικής διακήρυξης, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, οδό Παπαρρηγοπούλου 2, Πλατεία Κλαυθμόνος , Αθήνα τηλ. 210 3368630, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Αριθμός Διακήρυξης: ΓΕΝ/Ε2-ΙΙ 1/2011 (Φ. 606.48/2/10/Σ.56519/22-12-2010/ΓΕΝ/Ε2-ΙΙ)


ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr

Προορισμός ο ΆΡΗΣ – 520 μερόνυχτα, 6 αστροναύτες, ταξίδι προσομοίωσης στον κόκκινο πλανήτη-Δείτε το βίντεο

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο ρωσικό σχέδιο που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα εικονικό ταξίδι στον πλανήτη Άρη και εάν όλα πάνε καλά τότε και το πραγματικό ταξίδι θα είναι σύντομα γεγονός.

Οι “Μαρσονάυτες” (Mars είναι ο πλανήτης Άρης), κατά το αστροναύτες, είναι το πλήρωμα του εικονικού διαστημοπλοίου MARS 500 και αποτελούνται από 3 Ρώσους, έναν Ιταλό, ένα Γάλλο και ένα Κινέζο αστροναύτη.


Το σενάριο του προγράμματος ήταν ως εξής: Για 500 και πλέον ημέρες θα ζούσαν στην απόλυτη απομόνωση σε συνθήκες διαστημικού ταξιδιού προς τον κόκκινο πλανήτη. Θα βίωναν όλες τις δυσκολίες σε πραγματικές συνθήκες διαστημοπλοίου,χωρίς φρέσκο νερό, χωρίς το φως του ήλιου και προς το τέλος του ταξιδιού τους θα περπατούσαν ντυμένοι με ειδικές στολές στον αφιλόξενο κόκκινο πλανήτη σε ένα διαμορφωμένο χώρο με πραγματικές συνθήκες Άρη.
Ήδη έχουμε μπει στη τρίτη φάση του προγράμματος και από μέρα σε μέρα περιμένουμε το σκάφος να αγγίξει τον πλανήτη και να γίνει το πρώτο βήμα ανθρώπου στην επιφάνεια του – έστω και κάτω από τέτοιες συνθήκες - .
Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται πριν από 3 χρόνια. Στην αρχή και ανάμεσα από 6000 υποψήφιους, από 40 χώρες επελέγησαν 11. Η εκπαίδευση σκληρή όπως είναι άλλωστε για όλους τους αστροναύτες. Από αυτούς τους 11, τελικά κόπηκαν οι πέντε και οι υπόλοιποι 6 χρίστηκαν “Μαρσονάυτες”. Το πλήρωμα λοιπόν ξεκίνησε ένα ταξίδι 250 ημερών προς τον Άρη, θα παραμείνει στην επιφάνεια του ένα μήνα (30 ημέρες) και θα ξεκινήσει την επιστροφή του που θα διαρκέσει 240 ημέρες. Μόλις “επιστρέψουν” στη γη θα λάβει ο καθένας 100.000 δολάρια για τη συμμετοχή του.


Ο μήνας που θα περάσουν οι 6 πάνω στον Άρη θα είναι η δυσκολότερη φάση αφού. Θα δεχτούν βροχή μετεωριτών, θα αντιμετωπίσουν ισχυρότατες αμμοθύελλες, θα πρέπει να ψάξουν για την ύπαρξη νερού , θα πρέπει να διαβιώσουν σε ακραίες συνθήκες. Οι συνθήκες πάνω στον κόκκινο πλανήτη είναι ακραίες για τον άνθρωπο. Η μέση θερμοκρασία τους -60 βαθμούς Κελσίου και η ατμόσφαιρα του αποτελείται κατά 95% από διοξείδιο του άνθρακα και άζωτο.


Τα εργαστήρια προσομοίωσης, βρίσκονται στη Μόσχα και υπεύθυνοι είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διαστήματος και το Ρωσικό Ινστιτούτο Βιοιατρικών Ερευνών. Τα ονόματα των Μαρσοναυτών είναι τα εξής:
Αλεξέι Σίτεφ, Ρώσος, αρχηγός αποστολής
Ρομάιν Σαρλς, Γάλλος, μηχανικός
Σουμρπόβ Καμόλοφ, Ρώσος, ιατρός χειρουργός
Αλεξαντρ Σμολέβσκι, Ρώσος, ιατρός ψυχολόγος
Ντιέγκο Ουρμπίνα, Ιταλός, μηχανικός
Ουάνγκ Γιουέ, Κινέζος, εκπαιδευτής.
Θα παρατηρήσει κάποιος εύκολα ότι από την ομάδα λείπουν γυναίκες. Βασικός σκοπός των παρακολουθούντων επιστημόνων είναι να καταγράψουν τις αντοχές του ανθρωπίνου σώματος (ξεκινώντας από το ανδρικό σώμα) κάτω από ακραίες συνθήκες. Εάν όλα πάνε καλά η επόμενη αποστολή θα αποτελείται μόνο από γυναίκες.


Το onalert σας παρουσιάζει σήμερα το βίντεο με τις συνθήκες προσωμοίωσης των 6 στον κόκκινο πλανήτη και σας παρουσιάζει επίσης, την ειδικά διαμορφωμένη “βιόσφαιρα” και τα ειδικά εργαστήρια για τους επιστήμονες του προγράμματος
Οι Ρώσοι φαίνεται ότι δεν καταθέτουν τα όπλα στον μαραθώνιο με τους Αμερικάνους για την κατάκτηση του διαστήματος και αν και έχουν μείνει πίσω, ειδικοί τονίζουν ότι μπορούν και πάλι να κάνουν την έκπληξη.

Θα ζήσουμε τον Αρμαγεδδώνα το 2036


Ρώσοι επιστήμονες υπολόγισαν την πιθανή ημερομηνία πρόσκρουσης του αστεροειδούς στη Γη. Συναγερμός σε NASA και ESA.






O Αποφις είναι ένας αστεροειδής ο οποίος ανήκει στην οικογένεια ΝΕΟ (Νear Εarth Οbject), δηλαδή ένα διαστημικό αντικείμενο που κινείται στην ευρύτερη διαστημική γειτονιά της Γης. Εντοπίστηκε αρχικά τον Ιούνιο του 2004 και έξι μήνες αργότερα όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η ύπαρξή του, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών έδειχναν ότι το 2029 είναι πιθανόν να φτάσει στην περιοχή μας και ίσως να πέσει πάνω στη Σελήνη ή τη Γη.
Οι παρατηρήσεις οι οποίες έγιναν τότε έδειξαν ότι οι πιθανότητες να πέσει πάνω στη Γη ο Αποφις το 2029 ήταν εξαιρετικά μικρές και πιο συγκεκριμένα 4 στο 1.000.000. Τώρα όμως ρώσοι επιστήμονες επανέρχονται υποστηρίζοντας ότι η τροχιά του Αποφη είναι τέτοια που μπορεί το 2029 να είναι απίθανο να προσκρούσει στη Γη, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί επτά χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, ο Αποφις θα πλησιάσει πολύ κοντά στη Γη και άρα είναι πιθανόν να μας... επισκεφτεί στις 13 Απριλίου του 2036. Στην ανακοίνωση των ρώσων επιστημόνων αντέδρασαν άμεσα αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι μελετώντας τους υπολογισμούς των συναδέλφων τους ανακοίνωσαν με τη σειρά τους ότι και το πέρασμα του Αποφη το 2036 είναι ουσιαστικά ακίνδυνο, αφού οι πιθανότητες να πέσει στον πλανήτη μας είναι 1 στις 250.000.
Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε ο αστεροειδής σήμανε συναγερμός και οι δύο μεγαλύτερες διαστημικές υπηρεσίες, ΝΑSΑ και ΕSΑ, αποφάσισαν να οργανώσουν έναν διαγωνισμό στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα κατέθεταν προτάσεις για μια εξερευνητική αποστολή. Τον διαγωνισμό κέρδισε η βρετανική εταιρεία Αstrium, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας.

Η προτεινόμενη αποστολή ονομάζεται Αpex (Αpophis Εxpendition) και σε περίπτωση που τελικά οι δύο υπηρεσίες αποφασίσουν να την υλοποιήσουν η Αstrium θα κατασκευάσει ένα εξερευνητικό σκάφος που θα ξεκινήσει από τη Γη και θα πλησιάσει τον αστεροειδή.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το σκάφος θα ξεκινήσει το 2013, θα φτάσει στον αστεροειδή το 2014 και θα τον μελετά επί τρία χρόνια στέλνοντας στη Γη πληροφορίες για το μέγεθος, τη σύνθεση, τη θερμοκρασία, την κίνηση και την τροχιά του. Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του Αποφη για να διαπιστώσουν αν και τι είδους κίνδυνο κρύβει για εμάς.
Εφιαλτικό σενάριο
Ο Αποφις έχει διάμετρο 390 μέτρων και σε περίπτωση που πέσει στη Γη οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα απελευθερώσει 100.000 φορές περισσότερη ενέργεια από όση απελευθερώθηκε από την ατομική βόμβα της Χιροσίμας. Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το παρατηρητήριο Κitt Ρeak Νational Οbservatory της Αριζόνας των ΗΠΑ στις 19 Ιουνίου του 2004.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις ο Αποφις θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη σε απόσταση 36.350 χλμ. από το κέντρο της Γης. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι οι συχνές προσεγγίσεις του αστεροειδούς με τη Γη μπορεί να έχουν αποτέλεσμα τον συγχρονισμό της τροχιάς του με την τροχιά της Γης, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μελλοντικής σύγκρουσής του με τον πλανήτη μας. Στην αιγυπτιακή μυθολογία ο Αποφις ήταν το αρχαίο πνεύμα του κακού και του ολέθρου που προσπαθούσε αδιάκοπα να βυθίσει τον κόσμο στο αιώνιο σκοτάδι.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Ανακαλύφθηκαν σπάνια μαρμάρινα γλυπτά του 3ου αιώνα μ.Χ. στη Ρώμη

Οι αρχαιολόγοι, υπό τον Ρομπέρτο Ετζίντι, βρήκαν σε μια ρωμαϊκή έπαυλη κατά μήκος οδού στη νοτιοανατολική Ρώμη πέντε κεφαλές που παρουσιάζουν μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας και ένα γλυπτό του Δία.

Έξι σπάνια μαρμάρινα γλυπτά του 3ου μ.Χ. αιώνα, τα οποία πιθανώς προέρχονται από την έπαυλη ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές που πραγματοποιούνταν ενόψει της κατασκευής ενός δημόσιου έργου στη Ρώμη, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

"Είναι μια εξαιρετική ανακάλυψη που επιτρέπει να χυθεί νέο φως στις κατοικίες της αυτοκρατορικής αυτής περιόδου στα προάστια της Ρώμης", σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού Φραντσίσκο Τζίρο, υπογραμμίζοντας τη "σημασία των αρχαιολογικών ανασκαφών" που πραγματοποιούνται προληπτικά από την ειδική διεύθυνση αρχαιολογικής περιουσίας της Ρώμης.

Όλα τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν την Τρίτη, θα δοθούν στο Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο και θα φυλαχθούν στις Θέρμες του Διοκλητιανού κοντά στον κεντρικό σταθμό Τέρμινι. Οι πρώτες εργασίες επισκευής τους θα αρχίσουν αμέσως.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ανακάλυψη αυτή σύμφωνα "με τον αριθμό των έργων που βρέθηκαν, τα τεχνικά και στιλιστικά χαρακτηριστικά τους και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους είναι από τις σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων στα προάστια της πρωτεύουσας".

"Ενδέχεται ο τελευταίος ιδιοκτήτης της έπαυλης να ήταν ένας υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός που είχε σχέσεις με την αυτοκρατορική οικογένεια", πρόσθεσε.

"Η ύπαρξη ενός μαυσωλείου της ύστερης περιόδου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κοντά στην έπαυλη ενισχύει μια τέτοια υπόθεση λόγω της συνήθειας της εποχής, η ταφή του ιδιοκτήτη να γίνεται δίπλα στην κατοικία του", τόνισε.

Οι ανασκαφές χρηματοδοτήθηκαν με 100.000 ευρώ από μια ομάδα επιχειρηματιών οι οποίοι κινητοποιήθηκαν μετά την ανακάλυψη τον Ιούνιο ερειπίων του πολυτελούς αυτού σπιτιού της ρωμαϊκής εξοχής.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Πέθανε ο Γιάννης Καραμπεσίνης


Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, ο λαϊκός τραγουδοποιός και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Καραμπεσίνης.

H κηδεία του θα γίνει αύριο στις 14.45, από το Τρίτο Νεκροταφείο Αθήνας στη Νίκαια.

Ο Γ. Καραμπεσίνης γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1931.

Το 1960 θριάμβευε στο νυχτερινό κέντρο ψυχαγωγίας "Σπηλιά του Παρασκευά". Λίγο αργότερα, η μεγάλη επιτυχία του "Τάμπα-Τούμπα" έδωσε το όνομά της και στο κέντρο που τραγουδούσε. Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς δίσκους του: "Τσιφτετέλι, Νο. 2" (1971), "Μαίρη Μαράντη" (1971), "Αγάπες και παράπονα" (1984), "Θα φύγω μόνος μου" (1985), "Σε καινούρια τραγούδια" (1990). Μετέχει, επίσης, στους δίσκους: "Ρετσίνα και μπουζούκι, 3" (1964), "Η ρεμπέτισσα, Νο.3" (1982) κ.ά. Από τα πιο γνωστά τραγούδια είναι τα εξής: "Πήραν τα στήθια μου φωτιά", "Κάψε με να ησυχάσω", "Εσένα δεν σου άξιζε αγάπη", "Η παντρεμένη", "Τα μελιτζανιά σου μάτια", "Θα φύγω κι ας πονώ", "Του φτωχού ο πόνος", "Τσιφτετέλι παιχνιδιάρικο", "Ξημερώνει η γιορτή σου", "Της φτώχειας τα παιδιά", "Τσιφτετέλι με μπουζούκι" κ.ά.

Ο Γιάννης Καραμπεσίνης ήταν μέλος της ΑΕΠΙ από το 1995.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται - Απεργίες στα ΜΜΜ και μηχανοκίνητες πορείες

Σε όλο αυτο το χάος έρχονται να προστεθούν και οι αυξήσεις φωτιά στις τιμές του Προαστιακού
- Ενώ ακριβαίνουν τα εισιτήρια οι χρόνοι των δρομολογίων καθυστερούν
- Την Τρίτη 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Μεγάλες ανατροπές και στα δρομολόγια του ΟΣΕ

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν οι εργαζόμενοι την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, η οποία θα γίνει την Τρίτη, ενώ σήμερα Δευτέρα εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σήμερα μάλιστα από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Οι εργαζόμενοι πέρα από την 24ωρη απεργία την Τρίτη προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις όλη την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά οι οριστικές αποφάσεις λήφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων σε όλα τα μέσα.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε και το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων και της πορείας που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτηστη Βουλή, την ημέρα δηλαδή που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στις 11:00 αναμένεται να παραλύσει όλο το κέντρο και οι πολίτες να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα καθώς πέρα από τη στάση εργασίας, αναμένεται να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία από την πλατεία Κοτζιά με άγνωστη κατεύθυνση.

Την επόμενη ημέρα, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου αναμένεται να καθίσουν έξω από το κοινοβούλιο μέχρι το βράδυ όπου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, και ενώ οι πολίτες θα έχου να αντιμετωπίσουν τον Γολγοθά της μετακίνησης, έρχεται ο Προαστιακός και ανακοινώνει πως από σήμερα 14 Φεβρουαρίου ισχύουν νέες τιμές στα εισιτήρια τα οποία θα ακριβύνουν σε κάποιες περιπτώσεις έως και 50%, ενώ παραλληλα θα υπάρχουν καθυστερήσεις σε κάποια δρομολόγια λόγω τεχνικών εργασιών.

Χαρακτηριστικά στη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς-Κιάτο το απλό εισιτήριο, που κοστίζει 8 ευρώ, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ανεβαίνει στα 12 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50%.




Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν οικονομικά και έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο κίνημα πολιτών που δεν πληρώνει ούτε διόδια ούτε εισιτήρια, έρχεται αυτή η απόφαση από τον Προαστιακό να προκαλέσει ακόμα περισσότερο το λαϊκό αίσθημα μιας και αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων.

Και μάλιστα δεν τα αυξάνουν απλά, αλλά οι αυξήσεις είναι υπέρογκες και φθάνουν ακόμα και το 50%, από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, τα εισιτήρια του Προαστιακού, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία και εντάσσεται στη λογική να μειωθούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα ελλείμματα του ΟΣΕ, όπως προβλέπει και το σχετικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πριν από περίπου 4 μήνες στη Βουλή.

Το δε εισιτήριο με επιστροφή φτάνει τα 18 ευρώ. Αντίστοιχα, στη διαδρομή Κόρινθος-Πειραιάς-Κόρινθος το απλό εισιτήριο είναι 6 ευρώ και με επιστροφή 10 και από τη Δευτέρα, θα στοιχίζουν 9 ευρώ το απλό και 14 με επιστροφή, δηλαδή επιβαρύνονται με αυξήσεις 50 και 40% αντίστοιχα.
Ανάλογες αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εισιτήρια για τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να εξισώνονται με αυτά των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ σε 1,40 (αύξηση 40%).

Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι αυξήσεις, που επιβάλλονται στις τιμές των καρτών. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές μεταξύ Αθήνας - Κιάτου και Αθήνας - Κορίνθου από τα 120 ευρώ ανεβαίνει στα 150, ενώ το κόστος της ετήσιας κάρτας αυξάνεται από τα 900 ευρώ στα 1350. Στο κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές από την Αθήνα στην Κινέττα και τους Αγίους Θεοδώρους από τα 80 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στα 120 ευρώ. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας φτάνει στα 1080 ευρώ. Για Μέγαρα και Νέα Πέραμο η ετήσια κάρτα θα κοστίζει πλέον 540 ευρώ και η μηνιαία 60 ευρώ.

Για τη διαδρομή Κιάτο - Αεροδρόμιο η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 180 ευρώ αντί 120, ενώ το κόστος της ετήσιας ανεβαίνει από τα 1080 ευρώ στα 1500 ευρώ.

Τέλος, αυξημένες θα είναι οι τιμές των μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών, καθώς και των μειωμένων εισιτηρίων για τις ειδικές ομάδες επιβατών.


Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις αναμένεται και στα δρομολόγια του ΟΣΕ, όπου έρχονται τα πάνω κάτω, με μεγάλες αλλαγές στα δρομολόγια, πολλά εκ των οποίων καταργούνται.

Μεγάλες τροποποιήσεις επέρχονται από την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στα δρομολόγια του Σιδηροδρόμου και του Προαστιακού.




Ειδικότερα, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων,επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και αντιστρόφως.

Επίσης δρομολογούνται δύο (2) ζεύγη εκδρομικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Άρνισσας και αντιστρόφως, τα οποία, σε συνδυασμό με λεωφορεία στο σταθμό της Άρνισσας, θα εξυπηρετούν εκδρομείς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.

Στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών και από την ίδια ώρα και ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων.

Το νέο πλέγμα δρομολογίων αποτελείται από δύο ζεύγη:

- Το IC 90/91 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 07:24 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο 604 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) και από Δίκαια ώρα 16:26 (έχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο IC75 από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα).

- Το 610/611 με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 15:48 και από Δίκαια ώρα 05:19.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου παραμένουν ως έχουν, με μόνη διαφοροποίηση την 8λεπτη αύξηση, για τεχνικούς λόγους, του χρόνου διαδρομής τους στο τμήμα γραμμής Λιοσίων - Κιάτου.

Κατόπιν τούτου διαφοροποιούνται οι αναχωρήσεις και αφίξεις στους σταθμούς μεταξύ Θριασίου/Ασπρόπυργου - Κιάτου και προς τις δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα από Άνω Λιόσια για Κιάτο, το τρένο θα αναχωρεί κάθε ΧΧ:22 ενώ από Κιάτο η αναχώρηση θα γίνεται κάθε ΧΧ:40.

Τέλος, από την Κυριακή 13.02.2011 αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η κυκλοφορία όλων των Διεθνών αμαξοστοιχιών.


Να υπενθυμίσουμε ότι από σήμερα σταματούν να ισχύουν τα εισιτήρια του 1 ευρώ για όλα τα μέσα μεταφοράς και πάμε στα νέα εισιτήρια των 1,40 για όλα τα μέσα και 1,20 για μια διαδρομή στα λεωφορεία. Όσοι έχουν ακόμη εισιτήρια του ενός ευρώ μπορούν να τα αλλάξουν.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Θερίζει η νέα γρίπη 62 οι νεκροί- 14 νεκροί από το Σάββατο! - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο


- 110 σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική
- Κανείς από όσους έχασαν τη ζωή τους δεν είχε εμβολιαστεί
- Αναμένεται κορύφωση του φαινομένου μέχρι τέλος του μήνα
- Περισσότερα από τα μισά εμβόλια βρίσκονται ακόμα στα ράφια











Κατακόρυφη αύξηση των θανάτων με νέα γρίπη καταγράφηκε από το Σάββατο , καθώς 14 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων στα 62, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 110 άτομα. Οι επιστήμονες όμως εκτιμούν ότι από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουν να δουν υποχώρηση των νέων κρουσμάτων.

Από τις αρχές Ιανουαρίου έως σήμερα, συνολικά 208 ασθενείς (συμπεριλαμβανομένων όσων απεβίωσαν) χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ λόγω της γρίπης.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι η έντονη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας θα διαρκέσει τουλάχιστον ακόμα τέσσερις εβδομάδες. Πιο επιρρεπείς είναι οι ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και οι άνδρες καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι περίπου το 37% όσων έκαναν επιπλοκές από τη γρίπη ήταν απολύτως υγιείς και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.

Μεταξύ των συμπτωμάτων της γρίπης είναι ο πολύ υψηλός πυρετός -άνω των 38,5 βαθμών κελσίου- ο οποίος επιμένει ακόμη και με παυσίπονα - αντιπυρετικά για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.

«Άμεσα να εμβολιαστούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου» προτείνουν οι ειδικοί.

Όπως τόνισε στο NewsIt ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας, από την ανάλυση έως τώρα μεταξύ των νοσούντων και των νεκρών προκύπτουν:
1. Οι περισσότεροι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά υπάρχουν και υγιείς καθώς η γρίπη Η1Ν1 μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία
2. Τα άτομα αυτά δεν πήραν έγκαιρα θεραπεία και γι’ αυτό τονίζουμε πως οι άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να λαμβάνουν αντιϊκή θεραπεία συμβουλευόμενοι τον γιατρό τους και να μην περιμένουν εργαστηριακή βεβαίωση ότι πάσχουν από γρίπη Η1Ν1. Επίσης, οι υγιείς όταν νοσήσουν και εμφανίσουν συμπτώματα που επιμένουν πάνω από δύο 24 θα πρέπει να λάβουν κατάλληλη θεραπεία.
3. Ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων συνιστάται καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμφανιστεί γρίπη με το στέλεχος τύπου Β’ προς το τέλος της επιδημίας με το στέλεχος Η1Ν1.

«Εάν τα άτομα που πέθαναν είχαν κάνει το εμβόλιο, η εξέλιξη της υγείας τους θα ήταν διαφορετική», προσθέτει ο κ. Τσιόδρας. Επισημαίνει, πάντως, ότι «το εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα. Στα νεαρής ηλικίας άτομα και στους υγιείς ανθρώπους η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι γύρω στο 60% με 80%, ενώ στους ηλικιωμένους το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα γύρω στο 40% με 50%.
Στα σχολεία σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ανάγκη για ειδικά μέτρα, αλλά η τήρηση των προληπτικών μέτρων υγιεινής. Είναι σημαντικό ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί. Η αδιαφορία έχει κάνει κακό φέτος», πρόσθεσε.


Περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, πέντε ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το ίδιο ποσοστό στην Αττική είναι 2,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Οι επιστήμονες κάλεσαν τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς να μην περιμένουν το τεστ που γίνεται για την ταυτοποίηση του ιού και να χορηγούν αμέσως αντιϊκά φάρμακα όταν υπάρχει υποψία με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς ότι πρέοκειται για γρίπη που οφείλεται στον ιό H1N1.

Τόνισαν επίσης ότι και ακόμα ο πολύ υψηλός πυρετός χωρίς άλλα συμπτώματα θα πρέπει να δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία για την ύπαρξη νέας γρίπης.

Όσον αφορά το θέμα των ΜΕΘ, που βρίσκονται σε οριακό σημείο, υπάρχει πρόβλεψη από τον υπουργό Υγείας ώστε να χρησιμοποιηθούν οι μονάδες των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και ιδιωτικών κλινικών εφόσον χρειαστούν.

Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας χαρακτηρίζεται υψηλός, καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου εννέα ευρωπαϊκές χώρες είχαν δηλώσει συνολικά 154 θανάτους (Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Φινλανδία).

Αύξηση των κρουσμάτων και στην Αλβανία

Στα 105 ανέρχονται τα κρούσματα του ιού Η1Ν1 σε όλη την χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αλβανικού υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ένας ασθενής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Τιράνων.

Επιδημιολόγοι τονίζουν, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον εφοδιασμό όλων των νοσοκομείων της χώρας με τα απαραίτητα εμβόλια, ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση.

ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΒΡΩ- ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ & ΒΕΡΤΗΣ

Είκοσι χρόνια φυλακή έφαγε ο Ιγκόρ του So you think you can dance


Σήμερα έγινε το δικαστήριο του χορευτή, Ιγκόρ Μόρα, που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το ...talent show χορού, «So you think you can dance». Ο Ιγκόρ πέρυσι το Μάρτιο μαχαίρωσε έναν άντρα με μαχαίρι στην πλάτη επειδή του κλότσησε το σκυλί του. Συγκεκριμένα, ο Ιγκόρ, είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του στη Μαρίνα Ζέας, και ένας περαστικός τον κλώτσησε. Μετά από αυτό το συμβάν, ο μέχρι τότε συμπαθής χορευτής, έψαξε τον βρήκε, πήγε σπίτι του και ύστερα από καβγά έβγαλε ένα μαχαίρι, κατάνα, 1,13 cm και τον μαχαίρωσε στην πλάτη, αφήνοντάς τον σχεδόν ετοιμοθάνατο. Ευτυχώς, βέβαια, ο άντρας κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και δεν έφυγε από τη ζωή. Σήμερα, μετά από περίπου ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε η δίκη. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Ιγκόρ σε 20 χρόνια φυλάκισηΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gossip-tv.gr, ο Ιγκόρ περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση έτσι ώστε να προβεί μαζί με το δικηγόρο του σε έφεση.
networkedblogs


H μακρύτερη λέξη έχει 1.185 γράμματα!

Μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μέσα σε έναν ιό και πρωτοεμφανίστηκε το 1964 στο επιστημονικό βιβλίο «Chemical Abstracts» είναι η ...μακρύτερη λέξη στην αγγλική γλώσσα. Ο χημικός τύπος της φόρμουλας είναι C785H1220N212O248S2 και για να την προφέρει κανείς πρέπει να μη χάσει ούτε ένα από τα… 1.185 γράμματα που την αποτελούν।Διαβάστε (αν μπορείτε) τη λέξη:
http://10me3.blogspot.com/2011/02/h-1185.html

Περιγραφή-σοκ της επίθεσης των Ζαπατίστας κατοίκων της Κερατέας, εναντίον των ΜΑΤ που λιαζόντουσαν αμέριμνοι.

Επιστολή στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" έστειλε κάτοικος-Ζαπατίστας της Κερατέας, από αυτούς που συμμετείχαν στο κυριακάτικο ντου εναντίον της ομάδας των ΜΑΤ (στρουμφάκια) που λιαζόντουσαν αμέριμνοι.

Ακόμη και το τζιπ του διοικητή Μπόμπου, πυρπόλησαν οι κάτοικοι.

Ιδού η συγκλονιστική περιγραφή των γεγονότων> 

Ωρα 12 το πρωί της Κυριακής.


Οι γενναίοι της Κερατέας, οι Ζαπατίστας, ξεκινούν να εφαρμόσουν το σχέδιο της ..........


ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και φθάνουν σε απόσταση 10 μέτρων από τα στρουμφάκια , τα οποία λιαζόντουσαν και λέγανε αστειάκια και φυσικά δεν είχαν πάρει χαμπάρι πενήντα άτομα που βρίσκονταν στην πλάτη τους.

Ώρα 12:40 

Η πολεμικά κραυγή ΝΤΟΥΟΥΟΥ ακούγεται στον αέρα.

Τα στρουμφάκια πανικόβλητα αρχίζουν να τσιρίζουν <<τρέξτε τρέξτε θα μας κάψουν >> , παρατούν ασπίδες κράνη καπνογόνα ασυρμάτους και εξαφανίζονται προς τα χωράφια .

Οι πιο αργοί απ'  αυτούς τρώνε τόσο ξύλο που θα το θυμούνται σε όλη στην ασήμαντη ζωή τους .

Οι ΜΑΤατζήδες που βρίσκονται ψηλότερα στο λόφο , αδιαφορούν στις εκκλήσεις για βοήθεια των κυνηγημένων συναδέλφων τους και δεν τολμούν να κατεβούν χαμηλότερα

Ώρα 12:45, όλα έχουν τελειώσει.

 Καίγεται το ολοκαίνουριο πολυτελές SANTA FE τζίπ του Μπόμπου με τα προσωπικά του είδη και φυσικά το πιστόλι του και παραδίπλα καίγεται το ασφ(αλήτικο) αυτοκίνητο το οποίο δεν ανέφερε καν η Αστυνομία . ΑΣΤΟΧΙΑ η κλούβα δεν κάηκε ολοσχερώς ,την άλλη φορά θα πάρουν κι αυτό το δώρο .

Ωρα 13:10.

Το ελικόπτερο της Αστυνομίας πετά στον ουρανό της Κερατέας.
Οι γενναίοι της Κερατέας επιστρέφουν με τα λάφυρά τους, ασπίδες κράνη ασυρμάτους καπνογόνα και δακρυγόνα τα οποία βεβαίως θα κάνουν το γύρο του κόσμου και θα εκτεθούν στην Κερατέα σε περίοπτες θέσεις.Κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσουν και τα βιντεάκια από το χθεσινό τρέξιμο , για να δεί όλος ο κόσμος τα χάλια τους .

Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤ

Τα δύο μηνύματα  στα γεφύρια της Λ.Λαυρίου , το κάψιμο της καντίνας και τις επισκέψεις  στο βουνό , φαίνεται πως δεν τα έλαβαν υπόψη.
Τα θρασύδειλα ανθρωπάκια έχουν τραβήξει δυό φορές πιστόλι εναντίον των κατοίκων .
Μια μέσα στο χωριό και δεύτερη σε επιδρομή των κατοίκων στο βουνό όταν έκαψαν τα μηχανήματα.
Οι γενναίοι της Κερατέας προειδοποιούν :
Τα αίσχη που κάνανε μέσα στην πόλη τα καθάρματα οι ΜΑΤατζήδες, θα πληρωθούν πολύ πολύ ακριβά.
 

Μαστίχα Χίου




Η μαστίχα είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του μαστιχόδεντρου, σχίνου (Pistacia Lentiscus var. Chia). Το μαστιχόδεντρο, σχίνος, είναι θάμνος αειθαλής, με ύψος έως 3μ. Έχει κλαδιά απλωμένα. Ο κορμός έχει χρώμα ανοιχτό ή σκούρο ανάλογα με την ηλικία του. Υπάρχει σε όλη τη Μεσόγειο. Στο νησί της Χίου το συναντάμε σε 21 χωριά της νότιας Χίου.



Το μάζεμα της μαστίχας γίνεται ως εξής:
- Τον Ιούνιο οι εργάτες καθαρίζουν, ισιώνουν ένα κυκλικό χώρο γύρω από το δέντρο, που ονομάζεται «τραπέζι».
- Στρώνουν ένα ειδικό άσπρο χώμα, πάνω στο οποίο θα κυλήσει η μαστίχα.
- Χαράζουν τον κορμό του δέντρου (κέντημα) με τα «κεντητήρια», ώστε να «δακρύσει» το δέντρο. Το κέντημα γίνεται από κάτω προς τα πάνω, μια φορά την εβδομάδα και συνολικά πέντε με έξι φορές.
- Η μαστίχα αρχίζει να βγαίνει, να ρέει στο «τραπέζι».
- Αφού στεγνώσει, πήξει αρχίζει το μάζεμά της. Χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία τα «τιμητήρια». Συλλέγονται πρώτα τα μεγάλα κομμάτια, οι «πίτες», και τοποθετούνται στα μασχτιχοκάλαθα. Το μάζεμα γίνεται το Σεπτέμβριο.
- Καθαρίζουν (κοσκίνισμα, πλύσιμο) τα κομμάτια της 
μαστίχας ένα-ένα.

Η μαστίχα χρησιμοποιείται ως:
- τσίχλα
- άρωμα για ζαχαροπλαστική
- επιπλοποιία
- ποτά (λικέρ)
- κατασκευή μουσικών οργάνων
- παρασκευή φαρμάκων
- παρασκευή αρωμάτων

Σύμφωνα με την παράδοση τα μαστιχόδεντρα δάκρυσαν για πρώτη φορά όταν μαρτύρησε ο Αγ. Ισίδωρος το 250 μ.Χ. από τους Ρωμαίους.
Για πρώτη φορά η μαστίχα αναφέρεται από τον Ηρόδοτο, τον 5ο αιώνα π.Χ. Οι αρχαίοι Έλληνες την χρησιμοποιούσαν ως λευκαντικό δοντιών και οι Ρωμαίοι έφτιαχναν οδοντογλυφίδες από τα μαστιχόδεντρα.
Από το 1997 η Μαστίχα Χίου αποτελεί Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) της Ε.Ε.

prasino-hamomilaki

Ο ΓΚΑΛΕΜΠ ΤΑΛΕΜΠ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

O άνθρωπος για τη δράση του οποίου έκανε λόγο σε δημοσίευμά της η "Κορριέρε Ντελλ Σέρα", συνελήφθη στην Αθήνα. Ήταν για καιρό υπό παρακολούθηση, αλλά το δημοσίευμα επέσπευσε τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες προετοίμαζε ........


εντυπωσιακό χτύπημα

Συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου ο Λιβανικής υπηκοότητας Παλαιστινιακής καταγωγής Γκαλέμπ Ταλέμπ που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα είναι μέλος της Λιβανέζικης ομάδας "Φατάχ Αλ Ισλάμ" που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας ο Ταλέμπ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την κεντρική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα αλλά μετά το δημοσίευμα οι αρχές για να μην διαφύγει, τον συνέλαβαν μαζί με ένα ακόμα άτομο και κρατούνται στην διεύθυνση αλλοδαπών για απέλαση ή για να εξεταστεί τυχόν αίτημα για άσυλο.
Επίσης ο Μωχάμεντ Μούσα που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ότι ήταν ο προκάτοχος του Ταλέμπ για λογαριασμό της "Φατάχ Αλ Ισλάμ" στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί και κρατείται εδώ και αρκετό καιρό για απέλαση.
Η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Ρώμη, δημοσίευσε στο χθεσινό φύλλο της ότι "ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα".

heraklion1

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Α.Π.: Ο γιος υποχρεούται σε διατροφή στον άπορο πατέρα

Του Παναγιώτη Στάθη

Απόφαση σταθμό που χαράζει νέα δεδομένα για το οικογενειακό δίκαιο, το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις μιας εποχής στην οποία έχουν ανατραπεί οι παλιές δομές της οικογένειας, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας υποχρεώνοντας γιο να πληρώσει διατροφή, ύψους 900 ευρώ το μήνα, στον ανάπηρο και άπορο πατέρα του.

Η απόφαση έχει ιδιαίτερη αξία, αφενός γιατί δεν είναι σύνηθες για τα ελληνικά δεδομένα ο ανήμπορος γονέας να αφήνεται στην τύχη του, αφετέρου γιατί ως σήμερα οι δικαστικές αποφάσεις υποχρέωναν τους γονείς να πληρώνουν διατροφή στα παιδιά τους, ακόμα και όταν αυτά ενηλικιώνονταν.

Η απόφαση είναι σημαντική αλλά επειδή εκδόθηκε από Πρωτοβάθμιο δικαστήριο θα έχει μεγαλύτερη αξία όταν φτάσει σε ανώτερα δικαστήρια, η ετυμηγορία των οποίων θα παγιώσει πλέον και νομολογία.

Άπορος και ανήμπορος

Αφορμή στάθηκε σχετική αίτηση που κατέθεσε 70χρόνος πατέρας, ο οποίος υποστήριζε ότι αφενός ότι εκδιώχθηκε από το σπίτι του γιού του και διαμένει εκ περιτροπής στα αδέλφια του και, αφετέρου, ότι αδυνατεί να πληρώσει τις αναγκαίες δαπάνες για τη διαβίωσή του, όπως τα έξοδα διαμονής, τη διατροφή του, την αμοιβή οικιακής βοηθού, καθώς και μέρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφού λαμβάνει σύνταξη μόλις 450 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο πατέρας, ο οποίος μάλιστα έχει κριθεί ανίκανος με ποσοστό αναπηρίας 85% και ανατομικής βλάβης 70%, πράγματι «αδυνατεί να εργασθεί, δεν έχει άλλα εισοδήματα ή περιουσία και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη διατροφή του με τη σύνταξη που λαμβάνει, ευρισκόμενος ως εκ τούτου σε κατάσταση απορίας».

Εκποίησε την περιουσία του

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην απόφαση, μετά τον θάνατο της συζύγου του, η υγεία του 70χρονου επιβαρύνθηκε κατά πολύ, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί και να καθίσταται αναγκαία η βοήθεια τρίτου προσώπου. Ακόμη για να εξασφαλίσει τα προς το ζην ο ίδιος αναγκάστηκε να προχωρήσει και στην πώληση του μοναδικού περιουσιακού του στοιχείου, της κατοικίας του, και πλέον φιλοξενείται εκ περιτροπής από τις αδελφές του, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και οικονομικά. Για τους λόγους αυτούς ο 70χρονος ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να υποχρεωθεί ο μοναχογιός του, ανθυποπλοίαρχος στο επάγγελμα -με μηνιαίες αποδοχές που ανέρχονται στο ποσό των 6.000 ευρώ- να του καταβάλει ως προσωρινή διατροφή το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Τελικά το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση, καθώς -όπως επισημαίνεται στην απόφαση- ο γιος «είναι σε θέση και υποχρεούται να καταβάλει στον αιτούντα πατέρα του, ως προσωρινή μηνιαία διατροφή του τελευταίου το ποσό των 900 ευρώ, από την επίδοση της αίτησης. Το υπόλοιπο ποσό, δε, που απαιτείται για την κατά μήνα διατροφή του καλύπτει ο ίδιος με το εισόδημά του». Σημειώνεται ότι, με βάση σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα, προκύπτει ότι ως γενικές προϋποθέσεις της διατροφής του γονέα από το ενήλικο τέκνο του είναι:

α) η απορία του πρώτου και β) η ευπορία του τέκνου, που νοείται, όχι κάποιος ιδιαίτερος πλούτος, αλλά η δυνατότητα να παράσχει διατροφή στο γονέα του, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη δική του.


Πηγή:www.capital.gr

Δεύτερος μεγαλύτερος υπολογιστής από την Samsung

Φουντώνει ο «παγκόσμιος πόλεμος» στις ήδη «καυτές» αγορές των υπολογιστών-ταμπλετών (tablets) και των «έξυπνων» κινητών (smartphones). Η νοτιοκορεατική εταιρεία Samsung παρουσίασε ένα δεύτερο υπολογιστή-ταμπλέτα, που έρχεται να ανταγωνιστεί ακόμα πιο σκληρά το iPad της Apple.

Πρόκειται για ένα Galaxy Tab με μεγαλύτερη οθόνη 10,1 ιντσών (25,7 εκατοστών), δύο κάμερες (μια μπροστά και μια πίσω), καθώς και δύο ηχεία.

Το νέο Galaxy Tab 10.1 έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από το πρώτο μοντέλο Galaxy Tab επτά ιντσών που είχε κυκλοφορήσει πριν από μόλις τέσσερις μήνες και επιτρέπει μια πληθώρα πολυμεσικών δραστηριοτήτων, όπως παιγνίδια (games), ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης κ.α.

Η συσκευή, που ζυγίζει μόνο 599 γραμμάρια και έχει πάχος 1,1 εκατοστά, «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα Android Honeycomb της Google, ειδικά για tablet PCs. Σε πρώτη φάση θα διατίθεται από τη Vodafone σε πάνω από 20 χώρες, πριν αρχίσει να πωλείται και από άλλες εταιρείες, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Η Samsung, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων μετά τη φινλανδική Nokia, επίσης κυκλοφόρησε ένα νέο «έξυπνο» κινητό, το πολύ λεπτό Galaxy S II, το οποίο προωθεί ως το «λεπτότερο smartphone στον κόσμο», καθώς έχει πάχος μόλις 8,5 χιλιοστών.

Έχει επίσης τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, επιτρέποντας στους χρήστες να υπαγορεύουν ένα φωνητικό μήνυμα κειμένου, αντί να το γράφουν. Ακόμα, ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία «επικοινωνίας εγγύς πεδίου», χάρη στην οποία ο χρήστης μπορεί να κάνει ασφαλείς οικονομικές συναλλαγές, απλώς περνώντας το κινητό του πάνω από το κατάλληλο μηχάνημα ηλεκτρονικής χρέωσης.

Η κορεατική εταιρεία έχει πουλήσει περίπου 10 εκατ. «έξυπνα» κινητά Galaxy S από την εμφάνισή τους τον Ιούνιο του 2010, καθώς και περίπου 2 εκατ. ταμπλέτες Galaxy έναντι άνω των 7 εκατ. iPad και 16,2 εκατ. iPhones που πούλησε η Apple μόνο στο τελευταίο τρίμηνο.

Αν και η Samsung έχει ακόμα πολύ έδαφος να καλύψει σε σχέση με την Apple στις αγορές των ταμπλετών και των έξυπνων κινητών, κερδίζει συνεχώς έδαφος σε βάρος της Nokia (δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή η τελευταία, πιεζόμενη από τον διεθνή ανταγωνισμό, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε στρατηγική συμμαχία με την Microsoft).

Από την πλευρά της, η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», αναπτύσσει ήδη μια νέα σειρά μικρότερων και φθηνότερων συσκευών iPhone, ενώ προχωρά σε αναβάθμιση του λογισμικού τους για να διευκολύνει την πρόσβαση των χρηστών σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας, φωτογραφίες και βίντεο.

Η νέα συσκευή, με την αρχική κωδική ονομασία Ν97, θα έχει περίπου το μισό μέγεθος ενός iPhone 4 και θα κοστίζει σχεδόν τα μισά χρήματα σε σχέση με τα σημερινά iPhones. Κατ’ αρχήν οι νέες συσκευές με το νέο λογισμικό προγραμματίζεται να βγουν στην αγορά φέτος το καλοκαίρι, όμως αυτή η ημερομηνία μπορεί στην πορεία να αλλάξε.

skai