Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τούρκικη γέφυρα....

Οι Τούρκοι παρουσίασαν και επίσημα την πρώτη αυτοκινούμενη γέφυρα, την οποία εφτιαξαν μόνοι τους.
Η γέφυρα SAMUR που κατασκευάζεται από την εταιρεία FNSS στην Τουρκία, παρουσιάστηκε με <<δόξα και τιμή>>. Το συγκεκριμένο σύστημα ενώνεται με τα υπόλοιπα πλωτά συστήματα και δημιουργεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μια πλωτή γέφυρα σε ποταμούς, από την οποία μπορούν να περάσουν ακόμα και άρματα μάχης βάρους 70 τόνων.
Το όχημα αυτό, στην ξηρά κινείται με 100 χλμ την ώρα, γίνεται πλωτή σχεδία και μετακινείται στο νερό με 20 χλμ την ώρα.Έχει μήκος 12 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα και ύψος 3,5 μέτρα. Όταν 2 SAMUR ενωθούν στο νερό, δημιουργείται μια γέφυρα μήκους 20 μέτρων. Το συνολικό κόστος αγοράς 52 συστημάτων, αγγίζει τα 152 εκατ δολάρια.
Το θέμα με τις γέφυρες αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τους δικούς μας στρατιωτικούς. Έχουν επισημάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό τις ανησυχίες τους στην κυβέρνηση, όχι μόνο για τις συγκεκριμένες γέφυρες, αλλά και για άλλες τούρκικες <<πατέντες>> που στόχο έχουν το πέρασμα του Έβρου γρήγορα και εύκολα.
 Το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί  έχει να κάνει με την ελληνοτουρκική μεθώριο στο σημείο όπου δεν υπάρχει ποτάμι. Και εκεί οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει γέφυρες για να περάσουν άμα τύχει τις αντιαρματικές τάφρους. Οι γείτονες έχουν προωθήσει 36 αυτοκινούμενες γέφυρες, που όταν αναπτυχθούν, μπορούν να περάσουν αντιαρματική τάφρο 24 μέτρων!!!! Τι καναμε εμείς? Διαπλάτυνση των τάφρων στα 30 μέτρα!!!

ΓΚΟΛ ΑΥΤΟΙ, ΣΕΝΤΡΑ ΕΜΕΙΣ!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: