Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αφήνουν τα άλογα να πεθάνουν....

Στην Ιρλανδία, την χώρα με τα καταπράσινα τοπία, που φημίζεται για την παραδοσιακή της αγάπη για τα άλογα και τις γενιές των καθαρόαιμων αλόγων αγώνων που έχει αναθρέψει, κατακτώντας τους ιππόδρομους του πλανήτη, το οροπέδιο Ντάνσικ κοντά στην πρωτεύουσα, είναι ένας τόπος που σου ραγίζει την καρδιά.
Σε ένα λασπωμένο και ανεμοδαρμένο ύψωμα που εκτείνεται σε εκατοντάδες εκτάρια και κάτω από το τσουχτερό  κρύο ενός από τους πιο παγωμένους χειμώνες των τελευταίων χρόνων, περιφέρονται μερικές από τις δεκάδες χιλιάδες αλόγων και πόνι που τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
Δίπλα σε ένα αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, τα βουναλάκια από φρέσκο χώμα, δεν είναι παρά οι τάφοι των πιο αδύναμων αλόγων, τα οποία λυτρώθηκαν από το μαρτύριό τους από τους επιθεωρητές της μέριμνας ζώων με μια σφαίρα στο κεφάλι από πιστόλι 32 χιλιοστών. Η οδυνηρή μοίρα για τα άλογα της Ιρλανδίας άρχισε να προδιαγράφεται πριν από 2 χρόνια, όταν κατέρρευσε η αγορά ακινήτων της χώρας.
Με την οικονομική ύφεση, πολλοί ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα σίτισης των ζώων, τα οποία ξεπερνούσαν τα 40 δολάρια ημερησίως και τα εγκατέλειψαν. Μια στοιχειώδης εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν 10.000 με 20.000 άλογα σε όλη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: