Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τα σκουπίδια δεν φεύγουν από την Αθήνα – Λευκή απεργία των εργαζομένων


Δεν απεργούν αλλά και δε δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Μπορεί να αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας τους όμως παίρνουν τα...ρεπό τους και δεν μαζεύουν τα σκουπίδια.
Το ενδεχόμενο η Αθήνα να βρεθεί τα Χριστούγεννα πολιορκημένη από δεκάδες τόνους σκουπιδιών που εγκυμονούν, εκτός των άλλων, και σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία είναι υπαρκτό μετά και την «λευκή απεργία» που κήρυξαν και επίσημα οι εργαζόμενοι στο τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Οι περίπου 720 συμβασιούχοι που είναι επιφορτισμένοι με την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τη λήξη της 48ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, αποφάσισαν να συνεχίσουν να απέχουν από την εργασία τους κάνοντας χρήση των ρεπό τους. Ταυτόχρονα, 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από την προσεχή Τρίτη και οι περίπου 2.200 μόνιμοι υπάλληλοι, που έτσι κι αλλιώς δεν ασχολούνται με την αποκομιδή, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων.

Η εξέλιξη αυτή επιτείνεται και με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων της Φυλής μετά και την απόρριψη από το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει περίπου 100 συμβασιούχοι ζητώντας την παραμονή τους στην εργασία μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης τους. Οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ ζητώντας ουσιαστικά την ανανέωση των συμβάσεών τους, κάτι το οποίο δεν έχει ζητήσει η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ στον οποίο υπάγεται η διαχείριση της χωματερής.

Πάντως στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Αθηναίων τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και η κατάσταση εχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης μετά τη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό, επέμενε στις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες η αποκλειστική ευθύνη για τα σκουπίδια ανήκει στον δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος δεν φρόντισε να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στο τομέα καθαριότητας, κάτι για το οποίο, όπως είπε, υπάρχουν, μεταξύ των άλλων και ποινικές ευθύνες.

Ο κ. Ραγκούσης μάλιστα αναφερόμενος στις αλλαγές που θα επέλθουν από τις αρχές του νέου έτους στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική με τον «Καλλικράτη» τόνισε ότι «για πρώτη φορά δώσαμε χώρο και ρόλο στην Περιφέρεια. Αυτό γιατί το κάναμε;», είπε. «Γιατί είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν πήγαινε καλά. Και δεν πήγαινε άλλο να μην πηγαίνει καλά. Λοιπόν, έπρεπε να υπάρξει μια παρέμβαση» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

http://www.newsit.gr

Πληροφορίες για το νέο αντίπαλο του Facebook από την Google!





Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του νέου κοινωνικού δικτύου της Google.
Είναι γνωστό οτι η Google εδώ και καιρό ετοιμάζει το δικό της κοινωνικό δίκτυο με σκοπό να χτυπήσει το Facebook.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο της Google σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν, θα ονομάζεται Google +1, και ήδη έχει διαρρεύσει “κατά λάθος“ μία εικόνα.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το περιβάλλον εργασίας του Google +1 θυμίζει αρκετά την σελίδα Google News, με διαφορά την προσθήκη μερικών λειτουργιών που αφορούν τα κοινωνικά δίκτυα, όπως αυτές του share, account

Εκτός όμως από αυτά θα υπάρχει κι ένα ακόμα πεδίο με το όνομα Loop που στην ουσία θα είναι κάτι σαν τα Groups του Facebook, ενώ στο όνομα του χρήστη θα υπάρχει ένας αριθμός που μάλλον θα αφορά τις ειδοποιήσεις ή κάποιο σύστημα επικοινωνίας.

Η Google από την πλευρά της δήλωσε οτι συνεχώς δοκιμάζουν νέους τρόπους για να βελτιώνουν τα προϊόντα τους και οτι έχουν σκοπό να ενσωματώσουν μερικά στοιχεία που θα παραπέμπουν σε κοινωνικό δίκτυο.


http://www.newsit.gr

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

"Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε αναδιάρθρωση του χρέους", απάντησαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στον Ρουμπινί


Ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο άνθρωπος που προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση πήγε με ταξί στη Βουλή και συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομολόγος που προέβλεψε την οικονομική κρίση, πρότεινε για ακόμα μια φορά στους δυο άνδρες να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι όμως που απέκλεισαν κατηγορηματικά.

"Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε", ήταν η απάντηση και εξήγησαν στον κ. Ρουμπινί ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Το βράδυ της Τρίτης, ο διάσημος οικονομολόγος, μίλησε σε κλειστή εκδήλωση και αυτό που τόνισε με έμφαση ήταν το εξής: «Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με TO BHMA θεωρεί ότι όσο απαραίτητη και ορθή να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτείνει το πρόβλημα, καθώς πλήττει την ανάπτυξη με αποτέλεσμα η διαδικασία μείωσης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ να υπονομεύεται. Η επιβολή φόρων φέρνει ύφεση και παγιδεύει τη χώρα σε υψηλό χρέος, εξήγησε.

Προς την ίδια κατεύθυνση επισήμανε ότι λειτουργούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες όπως είπε βραχυπρόθεσμα δημιουργούν μείωση εισοδημάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αύξηση της ανεργίας, πτώσης της κατανάλωσης και της ζήτησης.

O καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πεταλωτής για Ρουμπινί: Το οτι έχει διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να συζητάμε

«Δεν είμαστε κοντά στη χρεοκοπία, αλλά αντίθετα ήμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας και με τις προσπάθειες λαού και κυβέρνησης έχουμε απομακρυνθεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με απόψεις που έχει εκφράσει ο νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, με τον οποίο συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου.

«Σαφέστατα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να βγούμε από την κρίση και φυσικά δεν είμαστε ούτε κοντά στο να βγούμε από το ευρώ», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή, ότι «εμείς είμαστε που χτίζουμε την αποφασιστικότητα και τη σταθερότητα στην οικονομική μας πολιτική, τη σταθερότητα που όλοι οι διεθνείς παράγοντες μας αναγνωρίζουν και υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα για τη χώρα μας».

Αναφορικά με τη συνάντηση αυτή καθεαυτή, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ο κ. Ρουμπινί έχει διαφορετικές απόψεις από αυτές που έχει η κυβέρνηση και πως «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητάμε».

Επεσήμανε δε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να ακούει όλες τις απόψεις και πως το ότι κάποιος εκφράζει διαφορετική γνώμη, δεν μειώνει την επιστημονική της αξία.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr










Παράλυτος πίθηκος ξαναπερπάτησε έπειτα από την εμφύτευση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων

Ομάδα ιαπώνων ερευνητών ανακοίνωσε σήμερα ότι πίθηκος, που είχε μείνει παράλυτος από κάκωση, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει και πάλι τα μέλη του χάρη στην έγχυση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων (iPS). «Είναι η πρώτη φορά που ένα ζώο αυτού του είδους ανακτά τις κινητικές του λειτουργίες με τον τρόπο αυτό», εξήγησε ο καθηγητής Χιντεγιούκι Οκάνο του πανεπιστημίου Κέιο.


Η ομάδα του, που έχει φθάσει στο ίδιο αποτέλεσμα με ένα ποντίκι, προχώρησε σε έγχυση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων στην τραυματισμένη σπονδυλική στήλη του ζώου. Τα βλαστοκύτταρα διοχετεύθηκαν εννέα ημέρες μετά την κάκωση που τραυμάτισε την σπονδυλική του στήλη. Ο πίθηκος άρχισε να κινεί τα μέλη του δύο ή τρεις εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με τον καθηγητή Οκάνο.

«Σε διάστημα έξι εβδομάδων, ξαναβρήκε την ικανότητά του να πηδά σχεδόν κανονικά. Η δύναμη της λαβής επίσης επανήλθε στα μπροστινά του μέλη κατά 80%», πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Τα βλαστοκύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν δημιουργήθηκαν με την εμφύτευση τεσσάρων τύπων γονιδίων στα κύτταρα ανθρώπινου δέρματος για να αναπρογραμματισθούν. Τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα που δημιουργήθηκαν με τον τρόπο αυτόν επέστρεψαν σχεδόν σε εμβρυακό στάδιο.

«Πραγματοποιούμε πειράματα με τη πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε πιο ασφαλή και καλύτερα ποιοτικά κύτταρα, ώστε κάποια μέρα να γίνουν δυνατές κλινικές μελέτες επί ανθρώπων», δήλωσε ο καθηγητής Οκάνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα την μοριακή βιολογία στο Κόμπε. Η Ιαπωνία είναι πολύ δραστήρια σε αυτού του είδους την έρευνα. Η ομάδα του καθηγητή Σίνια Γιαμανάκα του Πανεπιστημίου του Κιότο ήταν η πρώτη που κατόρθωσε να επαναπρογραμματίσει κύτταρα του δέρματος μετατρέποντάς τα σε πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPS).

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών δεν βρίσκονται ακόμη σε ικανοποιητικό σημείο, ώστε να επιτρέψουν την ιατρική εφαρμογή. Χρειάζεται η επαλήθευση των κινδύνων, η ανάπτυξη τεχνικών και η δημιουργία θεραπευτικών αγωγών. Η σημερινή μέθοδος δημιουργίας πολυδύναμων βλαστοκυττάρων, χρησιμοποιεί ρετροϊούς για τη μεταφορά των γονιδίων αναπρογραμματισμού, και έτσι είναι πιθανή η αφύπνιση γονιδίων που προκαλούν καρκίνους.



newscode