Όσο είναι πολύ μικρά τα
παιδιά μας καθαρίζουμε εμείς τα ψαράκια και προσπαθούμε παράλληλα να τα μάθουμε να τα τρώνε . Να κάνουν μικρές μπουκιές , να το μασάνε καλά, να μην το καταπίνουν βιαστικά ώστε αν μας έχει
ξεφύγει κάποιο αγκάθι να το βρουν.
Όσο μεγαλώνουν προσπαθούμε να βρίσκουμε
τρόπους να καταναλώνουν ψάρι χωρίς τη δική μας βοήθεια. Ψαροροκέτες,
ψαρομπιφτέκια, ψάρια με πολύ ψαχνό χωρίς πολλά αγκάθια είναι συνήθως οι επιλογές μιας οικογένειας με
μικρά παιδιά. Για αρκετά χρόνια τα αγαπημένα ψαράκια των παιδιών μου ήταν τα
τηγανητά μπακαλιαράκια με τον τρόπο της σημερινής συνταγής. Όποτε τα έφτιαχνα,
δεν τους προλάβαινα!
Ούτως ή άλλως τα μπακαλιαράκια είναι ένα από τα ψάρια που θέλουν ελάχιστο καθάρισμα και πριν και
μετά το τηγάνισμα. Αρκεί να αφαιρέσουμε το κεντρικό κόκκαλο και ένα δυο
αγκαθάκια από τις κοιλίτσες. Λέπια έχουν ελάχιστα και μάλιστα αφαιρούνται πολύ
εύκολα. Αν τα φιλετάρουμε πριν τα τηγανίσουμε, τα παιδιά μπορούν να τα
απολαύσουν χωρίς φόβο και χωρίς τη βοήθειά μας. Το πανάρισμα δε, τους δίνει μια τραγανή κρούστα πολύ
νόστιμη. Τρώγονται σαν στραγάλια από μικρούς και μεγάλους!
Ο κόπος και ο χρόνος που διαθέτουμε στο φιλετάρισμα (καθόλου
δύσκολο στην περίπτωση των συγκεκριμένων ψαριών) και στο πανάρισμα κερδίζεται τελικά αφού δεν χρειάζεται να τα καθαρίσουμε για τα παιδιά την ώρα του φαγητού. Ένα επί πλέον κέρδος είναι ότι
με αυτόν τον τρόπο τρώνε περισσότερο ψάρι απ’ ότι με οποιονδήποτε
άλλο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου