κύρια φωτογραφία συνταγής Καρμπονάρα φούρνου!!!
Υλικά

 Περίπου 40 με 50 λεπτά
  1. 1 κουτί πέννες
  2. 1 σκελίδα σκόρδο
  3. 1 κονσέρβα μανιτάρια
  4. Μπεσαμέλ (σπιτική ή εμπορίου έβαλα 2 φακέλους)
  5. 1 λίτρο γάλα φρέσκο για τη μπεσαμέλ
  6. Λίγο μπέικον
  7. Λίγο κρεμμύδι
  8. Πιπέρι
  9. Ένταμ, ρεγγάτο, κασέρι,
  10. 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Βήμα 1

    Βράζουμε τα ζυμαρικά μας λιγότερη ώρα από αυτή που λέει η συσκευασία γιατί θα βράσουν και στο φούρνο.

  2. Βήμα 2

    Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

  3. Βήμα 3

    Τσιγαρίζουμε με μια κουταλιά σούπας βιτάμ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το μπέικον για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε το πιπέρι, αν θέλουμε και λίγο τυρί και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε την μπεσαμέλ.

  4. Βήμα 4

    Έβαλα μπεσαμέλ εμπορίου αυτή την φορά: 2 φακέλους με 1 λίτρο γάλα και την ώρα που την χτυπάμε, ρίχνουμε λίγο από τα τυριά.

  5. Βήμα 5

    Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο από την μπεσαμέλ (2-3 κουταλιές τις σούπας) μέσα στα τσιγαρισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Τα στρώνουμε στο πυρέξ, προσθέτουμε λίγα τυριά επάνω και βάζω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

  6. Βήμα 6

    Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας, για περίπου 30 λεπτά να ροδίσει.

  7. Βήμα 7

    Είναι φοβερή δοκιμάστε την!!!