- 1 κουτί πέννες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- Μπεσαμέλ (σπιτική ή εμπορίου έβαλα 2 φακέλους)
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο για τη μπεσαμέλ
- Λίγο μπέικον
- Λίγο κρεμμύδι
- Πιπέρι
- Ένταμ, ρεγγάτο, κασέρι,
- 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
Οδηγίες μαγειρέματος
- Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας λιγότερη ώρα από αυτή που λέει η συσκευασία γιατί θα βράσουν και στο φούρνο.
- Βήμα 2
Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Βήμα 3
Τσιγαρίζουμε με μια κουταλιά σούπας βιτάμ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το μπέικον για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε το πιπέρι, αν θέλουμε και λίγο τυρί και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε την μπεσαμέλ.
- Βήμα 4
Έβαλα μπεσαμέλ εμπορίου αυτή την φορά: 2 φακέλους με 1 λίτρο γάλα και την ώρα που την χτυπάμε, ρίχνουμε λίγο από τα τυριά.
- Βήμα 5
Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο από την μπεσαμέλ (2-3 κουταλιές τις σούπας) μέσα στα τσιγαρισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Τα στρώνουμε στο πυρέξ, προσθέτουμε λίγα τυριά επάνω και βάζω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Βήμα 6
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας, για περίπου 30 λεπτά να ροδίσει.
- Βήμα 7
Είναι φοβερή δοκιμάστε την!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου