Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή είναι η 26χρονη που είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022- υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη και έκλεισε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο απήλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Η 26χρονη, σήμερα, γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη – μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της – έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.

Η καταγγελλόμενη αρπαγή – σύμφωνα με τον μηνυτή – είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού.

Κατόπιν αστυνομικής έρευνας η (νέα) δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Τα πέντε κατηγορούμενα πρόσωπα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 6η τακτική ανακρίτρια και πήραν ρητή προθεσμία. Στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και η 26χρονη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πόρισμα της εισαγγελέως για την υπόθεση της 24χρονης τότε κοπέλας, η οποία είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά, ήταν πραγματικά κόλαφος.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε κάνει λόγο για μια πλασματική ιστορία που ύφανε η νεαρή κοπέλα και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κατά την ίδια, δεν υπήρξε βιασμός, ούτε προκύπτει η παρουσία άλλων ατόμων στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, για την νεαρή κοπέλα όχι μόνον δεν βρέθηκαν στοιχεία περί βιασμού, αλλά κλήθηκε και να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής σε βάρος του καταγγελλόμενου 27χρονου τότε γόνου εύπορης οικογένειας.

Εξάλλου, με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, είχε απαλλάξει τον 27χρονο, βασικό επλεκόμενο στην υπόθεση βιασμού της νεαρής κοπέλας, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να μην γίνει καμία κατηγορία σε βάρος του για “γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος”. Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα για την απαλλαγή του κατηγορούμενου. Όπως και η εισαγγελέας, οι δικαστές έκριναν ότι οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας ήταν ψευδείς.

Να σημειώσουμε ότι, αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την υπόθεση του βιασμού, η νεαρή κοπέλα προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο έκανε παραδεκτή σε πρώτο στάδιο την προσφυγή της.

marketnews