Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Σοκολατόπιτα στιγμής

 

Υλικά Συνταγής

  • Για τη σοκολατόπιτα
  • 1¼ φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. γάλα (ή φυτικό γάλα)
  • 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (ή φυτικό βούτυρο)
  • λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
  • Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1⅓ φλ. βραστό νερό
  • παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα

  • Εκτέλεση

    Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής

    με κακάο, είναι γρήγορη, οικονομική και μοναδική και πρέπει να την φτιάξετε όλοι! Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

    Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής

    • Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ.
    • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
    • Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού.
    • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας .
    • Περιχύνουμε σιγά-σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.
    • Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.

    Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.

    Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.

    Μυστικά για τη σοκολατόπιτα στιγμής

    • Κοσκινίστε όλα τα στερεά υλικά ώστε να πάρουν αέρα και να διαλυθούν τυχόν κομπάκια από αλεύρι και κακάο.
    • Μην ανακατέψετε πολλή ώρα τα στερεά υλικά με τα υγρά, γιατί θα βγει μαστιχωτή η σοκολατόπιτα. Ένα απαλό ανακάτεμα είναι αρκετό. Πρέπει απλά να ενωθούν τα υλικά και να μην βλέπετε άλλο το αλεύρι.
    • Για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο σιρόπι, πρέπει αφού βάλετε το μείγμα της σοκολατόπιτας στο ταψί, τότε να πασπαλίσετε με τη ζάχαρη και το κακάο όλη την επιφάνεια της. Περιχύστε σιγά-σιγά με το βραστό νερό όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Στην αρχή θα νομίζετε ότι κάνατε κάποιο λάθος, αλλά μετά όσο τα ψήνεται και θα μετατρέπεται σε ένα σοκολατένιο σιρόπι που ποτίζει το γλυκό απλά θα σας ξετρελάνει.
    • Προσοχή ο φούρνος σας πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν το γλυκό θα μπει μέσα. Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη περίπου σε 40´.Θα τσεκάρετε απλά την επιφάνεια της ώστε να έχει σταθεροποιηθεί να μην τρέμει δηλαδή το κέικ. Απολαύστε την ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αν θέλετε να κάνετε νηστίσιμη και vegan τη σοκολατόπιτα στιγμής, αντικαταστήστε το γάλα και το βούτυρο, με φυτικό γάλα και φυτικό βούτυρο αντίστοιχα.

  • argiro

Δεν υπάρχουν σχόλια: