Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΨΗΣΤΗΝ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

 


ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Ο Γιάννης Στανίτσας, σεφ του πολύ καλού Blanco Αγνάντι στη Βουλιαγμένη, πιστεύει ότι, όταν ένας άντρας μαγειρεύει για μια γυναίκα, δε χρειάζεται να είναι συνεχώς πάνω από τη κουζίνα.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

2 πλοκάμια

2 μεγάλες πατάτες

60γρ λιαστές ντομάτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

100γρ ελαιόλαδο

40γρ λευκό ξύδι

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε (καλύτερα με Χοντρό αλάτι) και ψήνουμε το χταπόδι σε σχαροτήγανο η στα κάρβουνα. Δε χρειάζεται να το γυρίσουμε συνέχεια. Για δυο πλοκάμια βάρους περίπου 1 κιλού μία ώρα και  ένα τέταρτο είναι αρκετή  (Καλού, κακού κόβουμε  ένα κομματάκι  από το χοντρό μέρος και δοκιμάζουμε).  Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε σε κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις << σπάμε>> με ένα πιρούνι,  όχι όμως να γίνουν πουρές. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τα κρεμμυδάκια και τα ενσωματώνουμε στην πατατοσαλάτα μαζί με το λάδι, το ξίδι και το αλατοπίπερο!

Πάρθηκε από το περιοδικό Play & Taste.

Δεν υπάρχουν σχόλια: