Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Πέντε λάθη που δεν πρέπει να κάνεις κατά την συνέντευξη εργασίας!

Κι εσείς για τη θέση; <<Παρακαλώ περάστε>>. Προετοιμασμένος, ενημερωμένος, σίγουρος για τον εαυτό σου. Με όπλο την εμπειρία σου ετοιμάζεσαι να καταπλήξεις τους εργοδότες σου! Κι όμως αν δε προσέξεις, τα παρακάτω πέντε λάθη μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα της πολυπόθητης θέσης.

1)ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!

Πολλοί βλέπουν την πρόσληψη σαν τρόπαιο στη μάχη τους εναντίον των εργοδοτών. Ναι, ως είθισται σε μια μάχη, πρέπει να ξεγελάσεις τον αντίπαλο, αλλά ο εργοδότης δεν είναι αντίπαλος. Είναι εκείνος που θα σου δώσει τη δουλεία. Γι¨ αυτό άσε τα κόλπα και τα τρικ και προσπάθησε να αποδείξεις ότι είσαι το ιδανικό άτομο για τη συγκεκριμένη θέση.

 


 

2) ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΤΟΠ

Μια εταιρεία δεν προσλαμβάνει όσους έχουν εντυπωσιακό παρελθόν. Την ενδιαφέρει το μέλλον τους και κατά ποσό αυτό θα μπορούσε αυτό να της φανεί προσοδοφόρο. Γι. Αυτό πριν αρχίσεις τις βαρύγδουπες εξιστορήσεις, καλό είναι τις πιθανές απαιτήσεις του εργοδότη όσο και τις θέσης που καλείσαι να καλύψεις.

3)ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΝΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Στην εποχή της τεχνολογίας και του face book οι εργοδότες είναι λογικό και αναμενόμενο να ερευνούν τη φήμη των υποψηφίων και μέσω του διαδικτύου. Μια καλή ιδέα είναι να <<γκουγλάρεις>> τον εαυτό σου προτού πας για συνέντευξη, καθώς <<ξέρουν τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι>> (και όχι μόνο). Φρόντισε μόνο να δημιουργείς το διαδικτυακό επαγγελματικό προφίλ πολύ πριν το χρειαστείς για μια δουλεία!

4) ΟΧΙ ΣΤΗΝ-ΥΠΕΡΦΟΤΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Ένας έξυπνος άνθρωπος είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα έχει ζήσει πολλές ενδιαφέρουσες καταστάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περιγράφει κάθε στιγμή της ζωής σου. Εργοδότες και διευθυντές προσωπικού ενδιαφέρονται μονό για τις δυνατότητες-στην ουσία, αυτές προσλαμβάνουν η απορρίπτουν.

5) ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Όταν κάποιος ψάχνει για δουλεία συνήθως πρώτα απευθύνεται στο φιλικό περιβάλλον. Προσοχή όμως στον τρόπο που εμπλέκεις τις επαφές σου. Αυτό που ουσιαστικά πρέπει να κάνεις είναι δημιουργήσεις ένα δίκτυο ανθρώπων και να τους παρουσιάσεις το θετικό, επαγγελματικό σου προφίλ. Κάνε ερωτήσεις και άκου προσεκτικά αυτά που έχουν να σου πουν. Το κλειδί είναι να είσαι ανοιχτόμυαλος!

Το άθρο πάρθηκε απο το περιοδίκο playtech

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: