Προετοιμασία: 0:15' Μαγείρεμα: 0:05'
Υλικά Συνταγής
- 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ ρίγανη
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- λίγη κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτα για πίτσα
- 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
- λάδι για τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου
Παραλλαγές
- με μαλακή φέτα
- με άλειμμα πραλίνας
- με σταγόνες σοκολάτας
- με μαρμελάδα.
Για τις αλμυρές τηγανίτες με γεύση πίτσας,
ξεπαγώνουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε όμως μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για πίτσα για τις αλμυρές τηγανίτες.
- Βάζουμε σε μπολ το λάδι τη ρίγανη το σκόρδο και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
- Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε τη ζύμη πίτσας.
- Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε λίγο το φύλλο να γίνει πιο λεπτό.
- Αλείφουμε με το μίγμα ελαιολάδου.
- Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε τις φέτες μοτσαρέλα στη ζύμη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Ανοίγουμε λίγο και το δεύτερο φύλλο ζύμης με τον πλάστη, πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
- Σκεπάζουμε τα υλικά με την ζύμη πίτσας.
- Πατάμε λίγο με τον πλάστη τα δυο γεμισμένα φύλλα.
- Με κου-πάτ μικρό κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης γεμισμένα με μοτσαρέλα.
- Με πιρούνι πατάμε καλά περιμετρικά σφραγίζοντας το τυρί ανάμεσα στα δυο κομμάτια ζύμης.
- Σε αντικολλητικό καυτό τηγάνι, βάζουμε την πίτσα.
- Και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε λίγο την επιφάνεια.
- Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου