Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Μετά τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και αστυνομικούς, ο Φουρθιώτης μήνυσε και τον Βρούτση για συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας

 Μήνυση στον Παύλο Πολάκη, τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και πολλούς αστυνομικούς είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης, με ανάρτησή του τα ξημερώματα της Τετάρτης 31 Μαρτίου, “για την αποκάλυψη”, όπως έγραφε “του απαράδεκτου γεγονότος της φύλαξής του από 14 αστυνομικούς και της παραχώρησης από την αστυνομία θωρακισμένου αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του που διάλεξε ο ίδιος”.

Δέκα μέρες μετά κι ενώ οι εξελίξεις με την υπόθεση Φουρθιώτη είναι καταιγιστικές, με το θέμα της φύλαξής του να φτάνει μέχρι τη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γ.Καμίνη και τον υπουργό Δημοσίας Τάξης να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο πρόκλησης προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο παρουσιαστής προχώρησε σε μήνυση και του Γιάννη Βρούτση, του οποίου οι αποκαλύψεις στο Documento έχουν προκαλέσει από την Κυριακή 4 Απριλίου πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το Μαξίμου.

Όπως γράφει η “Αυγή”, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του παρουσιαστή, η μήνυση κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η μήνυση έγινε σύμφωνα με τα αρθρα 219 και 220ΚΠΔ για παράβαση των 362 ΠΚ (συκοφαντική δυσφήμηση), 259 (παράβαση καθήκοντος), 239 ΠΚ (κατάχρηση εξουσίας) και αρ. 38 του Ν.4624/199 (παραβίαση προσωπικών δεδομένων).

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή μιλώντας στο Documento ότι όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του Μένιου Φουρθιώτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε υπαλλήλους και ηγεσία.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε στη συνέχεια ότι ο Μένιος Φουρθιώτης εισέπραξε επί τρεις μήνες από το πρόγραμμα Συν-Εργασία, από 210.000 έως 240.000 ευρώ αφού ο μισθός που παρουσίαζε ήταν από 70.000 έως 80.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας μιλώντας στο OPEN την Τετάρτη αποκάλυψε ακόμα ότι ο παρουσιαστής δεν πήγε μια φορά αλλά πολλές φορές στο υπουργείο Εργασίας και απειλούσε τους υπαλλήλους μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπουκάρει και στο υπουργικό γραφείο με μπράβους εκτοξεύοντας απειλές.

Σύμφωνα με τα όσα πράττονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η Εισαγγελία θα μεταβιβάσει στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

thefaq

Δεν υπάρχουν σχόλια: