Για όσους αγαπούν την γεύση του φρέσκου βουτύρου γάλατος. Επίσης χρησιμοποιήστε τους καθ?όλη την διάρκεια του χρόνου ως ένα ωραίο μπισκότο.
Υλικά (25-35 κόμματια περίπου)
600 γρ. βούτυρο γάλατος
2 κροκοί αβγών
225 γρ. ζάχαρη άχνη
900 γρ. αλεύρι
600 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
50 γρ. μαύρο ρούμι
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΓΙΟΥΛΗ Τ. |
|
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τους κρόκους έναν έναν και το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε έτσι ώστε να χουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε σε σχήματα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 10-15 λεπτά. Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο ζεστούς, τους τυλίγουμε μέσα στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε ένα δίσκο και πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου