Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας μας και μοιράζουμε το τυρί.
- Βάζουμε πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιέζουμε απαλά με έναν πλάστη για να κολλήσουν τα υλικά στη ζύμη.
- Κόβουμε σε 8 λωρίδες από τη μικρή πλευρά. Στρίβουμε την κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Για τη σύνθεση
- Απλώνουμε τυρί κρέμα στο 1/3 από τα πιτάκια, τον σολομό, άνηθο ψιλοκομμένο, πιπέρι και μπρικ προαιρετικά.
- Στο άλλο 1/3 απλώνουμε τυρί κρέμα, blue cheese, τα σύκα και τα καρύδια ψιλοκομμένα.
- Τέλος, απλώνουμε στα υπόλοιπα το προσούτο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Tip
Η θερμιδομέτρηση και τα σύμβολα αφορούν την 3η σύνθεση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου