Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Οι συστάσεις των ειδικών για τα σχολεία – Σενάρια για άνοιγμα μετά τις γιορτές

 

Ο κορωνοϊός ολοένα και εξαπλώνεται στη χώρα μας, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του.

Μάλιστα, υπάρχει ένα ενδεχόμενο η εστίαση να μην ανοίξει καθόλου την περίοδο των γιορτών, με τους επιχειρηματίες να τονίζουν πως δεν έχει κανένα νόημα τα μαγαζιά τους να λειτουργήσουν μόνο για μερικές ημέρες και στη συνέχεια να κλείσουν ξανά.

Ένα από τα ζητήματα που επίσης απασχολεί την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα των σχολείων. Πότε πρέπει να γίνει και κατά πόσο ασφαλές είναι.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, επέμεινε στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ είπε
ότι τα δημοτικά πρέπει να ανοίξουν, αλλά σε αυτή τη φάση η Επιτροπή επεξεργάζεται τα στοιχεία των σχολείων για να δει τα πραγματικά κρούσματα που είχαν καταγραφεί σε αυτά πριν κλείσουν.

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές.

Όπως είπε, το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας εκτίμησε ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν θα πρέπει να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου.

«Η εκτίμησή μου είναι πως δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104.6» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος πρότεινε τα σχολεία να ανοίξουν τον Ιανουάριο.

Αναφερόμενος στα περιστατικά μόλυνσης που βρέθηκαν στην σχολική κοινότητα υπογράμμισε ότι έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών. Την ίδια ώρα, όπως είπε 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος.

nicemagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: