Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Hook: O Ευρωπαϊκός και ο Αμερικανός τρόπος να ρίξεις γροθιά



Ένα από τα σημαντικότερα χτυπήματα στην πυγμαχία είναι το hook. Το τέλειο χτύπημα για να να επιτευχθεί, είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός που συμβάλει όλο το σώμα.

Τα hook μπορούν να γίνουν σε μέση και κοντινή απόσταση και συχνά φέρνουν νοκ άουτ αν βρουν στόχο(σαγόνι). Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο Adam Colberg μας δείχνει δύο τρόπους για το σωστό χτύπημα, έναν που χρησιμοποιούν περισσότερο οι Ευρωπαίοι και τον Αμερικανικό.

Η διαφορά είναι στον τρόπο που το χέρι καταλήγει στον στόχο. Στην πρώτη περίπτωση το χέρι σταματάει περίπου στο ύψος της μύτης και αν ανοίξει o αντίχειρας δείχνει το πρόσωπο σου. Την ώρα που γυρνάει ο ώμος, γυρνάει συγχρόνως και το μπροστινό πόδι. Ο αγκώνας υψώνεται ελάχιστα για να σε προστατέψει.

Στην περίπτωση του Αμερικανικού hook, o αντίχειρας κοιτάει πάνω και είναι ένα εξίσου δυνατό και αποτελεσματικό χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση το πόδι δεν είναι αναγκαίο να στρίψει και πατάει καλά στο έδαφος.

Το συγκεκριμένο χτύπημα βολεύει και το μπροστινό χέρι. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κάθε αθλητής επιλέγει το χτύπημα που βολεύει καλύτερα το σώμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: