Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Με offshore εταιρία στον ΠΑΝΑΜΑ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής





Στον Παναμά έχουν τα λεφτά τους και οι Καραμανλήδες και μάλιστα αδήλωτα. Μετά τον ισχυρό άνδρα της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος ως γνωστόν, υπήρξε ο εξ απορρήτων σύμβουλος του τ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που είχε εμπλακεί με τη λίστα των Panama Pappers, άλλο ένα πρόσωπο από τη ΝΔ φαίνεται να εμπλέκεται στο «σπορ» των off shore!

Αναφερόμαστε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, πρώτο ξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού(και κατά τα δημοσιεύματα όχι και πολύ φίλο του), ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι αντιπρόεδρος της εξωχώριας εταιρίας «SUPER SEA S.A.». με έδρα τον Παναμά. Αυτά τουλάχιστον δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο και βέβαια είναι αδύνατον να μην τα έχει διαβάσει και ο ενδιαφερόμενος. Και οπωσδήποτε ως δημόσιο πρόσωπο ο κ.Καραμανλής, οφείλει ή να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει.



Οι καταγγελίες για την ύπαρξη της off shore εταιρίας βάσει των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι στον Παναμά υπάρχει μία εταιρία με το όνομα «SUPER SEA S.A.» και στην οποία τα ονόματα των Καραμανλήδων εμφανίζονται να έχουν κύριους διαχειριστικούς ρόλους. Μάλιστα όλα αυτά, κατά την ίδια χρονική περίοδο που είχε την υποχρέωση, ο Κώστας Καραμανλής κατά το νόμο, να δηλώσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Δήλωση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, πάντα κατά τα ίδια δημοσιεύματα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, ο Κώστας Καραμανλής να μην έχει δηλώσει ότι είναι μέτοχος σε εταιρεία του Παναμά και ότι ασκεί τα καθήκοντα του αντιπρόεδρου της παναμέζικης εταιρείας.

Και για να μην μπούμε στην διαδικασία του “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”, υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας, απαγορεύεται διά νόμου. Όπως ορίζει ο νόμος 4396/2016 – ΦΕΚ 111/Α/8-6-2016 «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες διατάξεις», υπάρχει καθολική απαγόρευση για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας. Οι διατάξεις απαγορεύουν τη συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή για πολιτικά πρόσωπα και ειδικότερα τη συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα. Οι διατάξεις θεωρούν ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, των ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας. Η απαγόρευση θα είναι γενική και καθολική δηλαδή, δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες, οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: