Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Sputnik: Νέο κύμα κακοκαιρίας την επόμενη εβδομάδα

Πόσο φυσιολογικές είναι οι βροχές του Μαΐου; Πότε φτιάχνει ο καιρός και πότε θα ξαναβρέξει; Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος απαντά σε απλά ερωτήματα, μιλώντας στο Sputnik.


Μετά τις 6 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι στη χώρα, καθώς οι αστάθειες του καιρού μέχρι τότε θα είναι αρκετές. Μπορεί με τον καύσωνα της περασμένης εβδομάδας να σημειώθηκε ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αθήνα, ωστόσο, η απότομη αλλαγή του καιρού έχει προκαλέσει έκπληξη σε αρκετό κόσμο.

Στις ψυχρές αέριες μάζες που έχουν «καθηλωθεί» στην ατμόσφαιρα, οφείλονται οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, επισημαίνει στο Sputnik ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

«Δεν είναι παράλογες οι βροχές κατά τον μήνα Μάιο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι οι ψυχρές αέριες μάζες που έχουν καταφθάσει στην περιοχή μας και έχουν παραμείνει σε αυτή. Συνεπώς, έχουμε πολλές βροχές» εξηγεί μεταξύ άλλων.
Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακά μικρή άνοδο. Όμως, οι βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GIANNIS DRAVILAS / METEO.GR
Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική



Το απόγευμα της Πέμπτης, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν με τοπικές καταιγίδες, καθώς και χαλαζοπτώσεις στις νησιωτικές, παράκτιες περιοχές και στη Θράκη.

Την ίδια στιγμή, όμως, το βράδυ της Πέμπτης, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα βόρεια τμήματα της χώρας και θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή αναμένονται επίσης τοπικές βροχές.

Το Σάββατο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας καθώς και ηλιοφάνεια, ενώ η μέρα θα είναι πιο ζεστή από τις προηγούμενες.

«Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26-27 βαθμούς, στα κανονικά επίπεδα. Αυτό θα ισχύσει για την Αθήνα, καθώς στη βόρεια Ελλάδα θα υπάρξουν τοπικές βροχές».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα μας θα έχει αποδεσμευτεί από την κακοκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Νέος κύκλος κακοκαιρίας αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη» τονίζει ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ότι το καλοκαίρι αργεί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: