ΜΕΡΙΔΕΣ4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5
#tsoulotip: Πριν ρίξουμε το αυγό δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
ΥΛΙΚΑ
Για τα fishcakes:
450 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς δέρμα και κόκκαλο
420 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 αυγό, medium
Ξύσμα και χυμό από 1 lime
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
60 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
1 κ.γ. μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Για την tartar sauce:
200 γρ. μαγιονέζα
3 κ.σ. κάπαρη
3 κ.σ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
Μισό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από μισό lime
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτύπωσε τη συνταγή
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες32616%
Λίπος17.4g25%
Kορεσμένα2.7g14%
Πρωτεΐνες19g38%
Yδατάνθ.25.4g10%
Σάκχαρα3.6g4%
Αλάτι0.5g8.33%
Ινες3.1g13%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Εκτέλεση για τα fishcakes: Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Έπειτα τις διαλύουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
2Στη συνέχεια βάζουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση. Αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τον σολομό και τον βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
3Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σολομό από το νερό, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα τον ξεψαχνίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
4Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ, τοποθετούμε μέσα τις πατάτες, το σολομό, το μαϊντανό, τον άνηθο, τη μαγιονέζα, τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5Έπειτα φτιάχνουμε μπαλάκια των 35-40 γρ. περίπου και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.
7Εκτέλεση για τη sauce tartar: Στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια χτυπάμε το κρεμμύδι, το αγγουράκι τουρσί και την κάπαρη μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μικρό σουρωτήρι και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
8Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το χυμό από lime, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
9Αφαιρούμε τα fishcakes από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά μαζί με τη sauce tartar.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου