Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΟΔΟ. ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΟΥΝΗ

Στη δημόσια διαβούλευση που προτείνει ο συνδιαχειριστής της σελίδας της Ομάδος Δημήτρης Στεργίου, συμμετέχω παρουσιάζοντας τα οφέλη, που θα προκύψουν από την κατασκευή της Κανδήλιας Οδού.
Α.Γενικότερα:
1.Από την κατασκευή της Κανδήλιας Οδού τα οφέλη είναι πολλά σ'αυτούς που θα υποχρεωθούν να την χρησιμοποιήσουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που ήταν η αιτία να κλείσει εχθές ο σημερινός δρόμος. 2.Είναι πολλά τα οφέλη και ποικίλλουν, ανάλογα σε ποιό Δήμο και σε ποιά Δημοτική Ενότητα της Βόρειας Ευβοίας κατοικεί και εργάζεται ο καθένας.

3.Είναι πολλά τα οφέλη και τα καρπούνται όλες οι επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.
4.Λόγω της σημαντικής μείωσης του χρόνου πρόσβασης στη Βόρεια Εύβοια , ωφελούνται όλοι όσοι ζούνε στην Περιοχή, όσοι κινούνται προς και από την Περιοχή για κάποιο λόγο, όσοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες και όλοι όσοι, Έλληνες και ξένοι πρόκειται να παραθερίσουν στην Περιοχή.
5.Τέλος πολλά τα οφέλη από την οικονομία σε καύσιμα και ρύπους σ'αυτούς, που θα χρησιμοποιούν την νέα οδό.

Β.Ειδικότερα:
1.Η Λίμνη, οι Ροβιές και οι γύρω Οικισμοί με την Κανδήλια Οδό, γίνονται εύκολος προορισμός τόσο για το Σαββατοκύριακο, όσο και γι'αυτούς, που θα αποφασίσουν να κάνουν διακοπές εκεί.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει αύξηση του τουριστικού εισοδήματος των κατοίκων, που ασχολούνται με τον Τουρισμό, όπως Ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, εστιάτορες, καταστηματάρχες τροφίμων και άλλων ειδών,και παραγωγοί αγροτικών προϊόντων.
2.Η Κανδήλια Οδός σε συνδυασμό με τις πολλές καθαρές παραλίες, τις γραφικές περιοχές, τα πολλά αξιοθέατα, οπως τα Λ. Αιδηψού ,με τις ιαματικες πήγες τους, τον Άγιο με την παραλία του Αγιόκαμπου, των Γιάλτρων , της Λιχάδας με τον Άγιο Γεώργιο και τα Λιχαδονήσια θα ενθαρρύνουν τις μετακινήσεις και τις εκδρομές και θα βοηθήσουν στην προσέλευση πολλών τουριστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, αυξάνοντας και εδώ το εισόδημα όλων όσων ασχολούνται με τον Τουρισμό.
3.Η Ιστιαία, η κατεξοχήν αγροτική περιοχή, που διαθέτει εύφορη γη, κλιματολογικές συνθήκες, γεωγραφική θέση, εμπειρία, γνώσεις και μακρά παράδοση στην καλλιέργεια οπωροκηπευτικών και άλλων αγροτικών προϊόντων, με την Κανδήλια Οδό θα μπορέσει να προωθήσει τα προϊόντα της στην Χαλκίδα και Αθήνα, γρηγορότερα και σε ανταγωνιστικές τιμές, αυξάνοντας το αγροτικό εισόδημα των κατοίκων της. Επίσης με την Κανδήλιο Οδό θα αναπτυχθούν περισσότερο τουριστικά οι Δημοτικές Ενότητες των Ωρεών, του Ν.Πύργου, του Ασμηνίου με το Πευκί κ.α.
4.Στο Μαντούδι και στα γύρω χωριά ,το σύγχρονο οδικό δίκτυο θα βοηθήσει να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός ,όπως ο περιβαλλοντικός, ο ορεινός, και ο οικολογικός. Επίσης ένα μέρος των κατοίκων θα μπορέσει να στραφεί στη Γεωργία, γιατί τα αγροτικά προϊόντα θα φθάνουν στα αστικά κέντρα με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια, και
5.Στο Προκόπι θα αναπτυχθεί εκτός των άλλων μορφών τουρισμού, και ο Θρησκευτικός τουρισμός, γιατί θα μπορούν να γίνονται ημερήσιες εκδρομές με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννου του Ρώσου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: