Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020


Δυσκολη περίοδος στα ερωτικά; Όλοι το έχουμε περάσει, μην τρελαίνεσαι. Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να βγεις από αυτό το αδιέξοδο.

Και δεν στο λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη, μιας και σύμφωνα με διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, όσο μένεις μακριά από το σεξ, τόσο πιο βαριές είναι οι επιπτώσεις που έχει αυτή η ‘ξηρασία’ στο σώμα σου.

Αν έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι μπορεί να σου συμβεί αν απέχεις από το σεξουαλικό κομμάτι για μεγάλη χρονική περίοδο, πάρε μια βαθιά ανάσα και διάβασε τις παρακάτω γραμμές.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ



Έχεις περισσότερο στρες

Όταν ξεχνάς το σεξ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, χάνεις αυτομάτως όλες αυτές τις ορμόνες ικανοποίησης που εκκρίνονται από τον εγκέφαλο κάθε φορά που έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή. Αυτές οι ορμόνες συμπεριλαμβάνουν την ντοπαμίνη, η οποία συνδέεται με την ευχαρίστηση, αλλά και την προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ικανοποίηση που νιώθουμε. Παράλληλα, μετά από κάποιο οργασμό το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ενεργοποιείται και χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι.


Shutterstock


Το ανοσοποιητικό σου σύστημα εξασθενεί

Νομίζεις ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις πλέον με την ίδια ευκολία ένα απλό κρύωμα ή αρρωσταίνεις συχνότερα σε σχέση με άλλα χρόνια; Μήπως κάνεις λιγότερο σεξ; Μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια διαπιστώθηκε ότι όσοι κάνουν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης στο σώμα τους, σε σχέση με όσους δεν έκαναν σεξ, κάτι που τους βοηθάει να αντιμετωπίζουν πιο γρήγορα αρρώστιες, όπως το κρύωμα.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ


Αυξάνεται το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στην οποία πήραν μέρος συνολικά 3000 άνδρες, διαπιστώθηκε πως όσοι εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα καρκίνου του προστάτη, σε αντίθεση με όσους έκαναν σεξ από τέσσερις μέχρι επτά φορές το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: