Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Παϊδάκια κοτόπουλου




ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ24Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5
#tsoulotip: Πριν το ψήσιμο, αφήνουμε τα παϊδάκια για πέντε λεπτά εκτός ψυγείου, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα σε μέτρια φωτιά.

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο, κομμένο σε παϊδάκια

1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

½ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Λεμόνι, για το σερβίρισμα
Εκτύπωσε τη συνταγή

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες29915%
Λίπος16.4g23%
Kορεσμένα3.6g18%
Πρωτεΐνες36.2g72%
Yδατάνθ.0g0%
Σάκχαρα0g0%
Αλάτι0.1g1.67%
Ινες0g0%


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο ένα μπολ αδειάζουμε όλα τα υλικά φορώντας γάντια μίας χρήσης και ανακατεύουμε με τα χέρια για να ανακατευθούν όλα μαζί πολύ καλά.
2Τυλίγουμε με μία διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.
3Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα παϊδάκια και το αφήνουμε πέντε λεπτά να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
4Ψήνουμε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
5Μόλις είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ή σε ένα σκεύος και τα σερβίρουμε με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: