Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού

Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού
Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανανέωσης, της αισιοδοξίας και του ρομαντισμού, έννοιες που σίγουρα θα πρέπει να κυριαρχούν και μέσα στο χώρο μας. Η νέα εποχή επιβάλλει αλλαγές σε τόνους πιο χαλαρούς από κείνους του χειμώνα στο στιλ και το ύφος, στα χρώματα αλλά και στα διακοσμητικά αντικείμενα. Ώρα λοιπόν να ανοίξουμε διάπλατα τα παράθυρα του σπιτιού μας αφήνοντας να περάσουν μέσα το φως και οι μυρωδιές της φύσης που ανθίζει.

Πίνακας περιεχομένων
Στιλ – Γραμμές
Χρώματα – Υφάσματα
Διακοσμητικά αντικείμενα – Λουλούδια
Στιλ – Γραμμές
Αποχαιρετήστε για τα καλά το βαρύ κλασικό που θυμίζει χειμώνα κάνοντας απέριττες σε ύφος επιλογές. Τα λιγότερα σκαλίσματα και οι πιο λιτές γραμμές στους καναπέδες και τις πολυθρόνες δίνουν μια πιο ανάλαφρη και ξεκούραστη αίσθηση. Τα σκαμπό-ταμπουρέ σε πολλές περιπτώσεις έχουν αντικαταστήσει τα βαριά και ογκώδη τραπέζια σαλονιού δίνοντας στο χώρο μια αίσθηση άνεσης και κομψότητας. Υιοθετήστε ένα πιο μοντέρνο στιλ στις επιλογές σας παντρεύοντας τα κλασικά σας κομμάτια με κάποια καινούργια. Τίποτα δεν χρειάζεται να πεταχτεί, τα πάντα μπορούν να ανανεωθούν.

Χρώματα – Υφάσματα
Καθοριστικός παράγοντας για να δώσετε στο χώρο σας μια ανοιξιάτικη νότα είναι η επιλογή των χρωμάτων. Οι ανοιχτές αποχρώσεις είναι οι πιο ενδεδειγμένες για τη νέα εποχή. Τα γήινα χρώματα, το λευκό, το εκρού, το απαλό κίτρινο, το ανοιχτό γαλάζιο, το μωβ-λιλά και το φούξια είναι αυτά που η μόδα επιτάσσει και που μετατρέπουν ακόμα και τον πιο σκοτεινό χώρο σε όαση. Τοίχοι, ταπετσαρίες, κουρτίνες, ριχτάρια και μαξιλάρια αποτελούν τα μέσα για να δώσετε σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας το μήνυμα της ανανέωσης που προστάζει η εποχή. Ένας συνδυασμός κουρτίνας και ταπετσαρίας με παστέλ αποχρώσεις στο φόντο ή ένα παλ ντεσέν μπορούν σίγουρα να φέρουν το φως που λείπει από τη μουντάδα του χειμώνα, ενώ ένα εκρού ριχτάρι με μαξιλαράκια σε γήινες αποχρώσεις μπορεί να μετατρέψει το βαρύ βελούδινο καναπέ σε χαλαρωτικό και ευχάριστο.

Διακοσμητικά αντικείμενα – Λουλούδια
Το καλόγουστο όμως σπίτι δεν κρίνετε μόνο απ’αυτά. Μερικές μικρές πινελιές είναι που φέρνουν τα επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα όμορφα διακοσμημένο τραπέζι κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις και κάποιες μικρές γωνιές του χώρου σωστά στολισμένες δίνουν σ’αυτόν διαφορετικό χρώμα. Και επειδή άνοιξη χωρίς λουλούδια δεν νοείται, γεμίστε το βάζο με ότι ομορφότερο υπάρχει στη φύση. Μπορείτε να φτιάξετε διάφορες συνθέσεις λουλουδιών σε παστέλ αποχρώσεις και να τις συνδυάσετε με διάφορα κεριά επίσης σε παλ χρώματα διακοσμώντας έτσι το τραπέζι του σαλονιού με απόλυτη καλαισθησία.

Εξίσου όμορφο αποτέλεσμα, για να δώσετε στο σπίτι έναν ανοιξιάτικο τόνο, έχουν τα αποξηραμένα αλλά και τα υφασμάτινα λουλούδια. Ένα ψάθινο καλάθι ή μια μεγάλη γυάλα γεμάτη λουλούδια μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα δίπλα σε ένα τραπέζι ή κοντά στον καναπέ συνδυάζοντας τα χρώματα με κείνα των υφασμάτων που κυριαρχούν στο σπίτι. Ένας τόνος ρομαντισμού θα δεσπόζει στο χώρο και να είστε σίγουροι ότι δεν είναι ποτέ ντεμοντέ!

Βάλτε λοιπόν τα ανοιξιάτικά σας και υποδεχθείτε τη νέα εποχή μαζί με τις τάσεις που φέρνει με αισιοδοξία!

texnologia

Δεν υπάρχουν σχόλια: