Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Novartis: Ο διαφημιστής μηνύει τους προστατευόμενους μάρτυρες και «καρφώνει» πρόσωπο – φωτιά



Σοβαρά ερωτήματα και προς την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, θέτει ο γνωστός διαφημιστής ,(και) σε βάρος του οποίου ασκήθηκε προ ημερών ποινική δίωξη για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων τα οποία φέρονται (από τις αρχές) να σχετίζονται με δωροδοκίες πολιτικού προσώπου.

Μεταξύ των 4 προσώπων που ασκήθηκε η ποινική δίωξη (όλοι μη κρατικοί κρατικοί αξιωματούχοι) , στο μέσον μάλιστα της σφοδρής αντιπαράθεσης με τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αγγελή, βρίσκεται μεν ο διαφημιστής, όχι όμως το πρόσωπο που ο ίδιος κατονόμασε ως τον άνθρωπο – στέλεχος της Novartis , ο οποίος , όπως λέει τον «εκβίαζε» να του επιστρέφει χρήματα από τις διαφημίσεις που του έδινε η εταιρία.

Η εισαγγελική δίωξη φαίνεται να στηρίζεται σε στοιχεία για την ύπαρξη συγκεκριμένων διαφημιστικών εταιριών που πιθανολογείται πως εξυπηρέτησαν τη Novartis στην ροή “μαύρων” ποσών παρέχοντας κάλυψη μέσω «εικονικών ή υπερκοστολογημένων τιμολογίων».

Το τρίτο πρόσωπο

Ο διαφημιστής θεωρεί πως βρίσκεται ουσιαστικά στο μέσον μιας πολιτικής αντιπαράθεσης τα βασικά συστατικά της οποίας , όπως διατείνεται αγνοεί. Λέει δηλαδή αφενός πως ουδέποτε είχε καμία γνώση περί επιστροφής χρημάτων σε πολιτικά πρόσωπα, αφετέρου πως ουδέποτε έδωσε πίσω χρήματα στον Κων/νο Φρουζή, τότε ισχυρό άνδρα της Novartis. Πολλώ δε μάλλον όταν αιτιολογεί την επιστροφή χρημάτων με έναν τρόπο που εκθέτει βάναυσα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο, όπως λέει, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς δεν έχει κάνει ουδεμία νομική κίνηση . Αυτό δημιουργεί βέβαια μια παραφιλολογία, σύμφωνα με την οποία το πρόσωπο αυτό παίζει κομβικό ρόλο στην ανάκριση, γι’ αυτό και «εξαιρείται» , από νομικές ενέργειες.

Μηνύσεις και έγγραφα

Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του και την «αγνόηση» της υπόδειξης του για συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο όπως λέει επέστρεψε περί τις 400.000 ευρώ, από τις διαφημίσεις που του έδινε η Novartis , o διαφημιστής κάνει γνωστό δια του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα πως θα υποβάλλει μηνύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς και πως έχει στα χέρια του χειρόγραφες σημειώσεις του υπαλλήλου που είχε κομβική θέση στη Novartis και αποδεικνύουν ότι αυτός είναι το πρόσωπο το οποίο του ζητούσε πίσω τα χρήματα. Η υπονόηση εκ μέρους του διαφημιστή είναι ξεκάθαρη: Πως ουσιαστικά το στέλεχος αυτό της Novartis που ζητούσε και έπαιρνε πίσω χρήματα είναι σήμερα προστατευόμενος μάρτυρας!

Γραφολογική πραγματογνωμοσύνη

Όπως αναφέρει ο κ. Λυτρας στη δήλωσή τους το dikastiko.gr:

“Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, είχε απαιτήσει από τον εντολέα μου να του δίνει μέρος της αμοιβής που λάμβανε από τις προσφερόμενες στην Novartis υπηρεσίες, για να συνεχίσει η εταιρία του να συνεργάζεται με τη Novartis.

Ο διαφημιστής ισχυρίζεται ότι ουσιαστικώς ο εν λόγω υπάλληλος τον «εκβίαζε» ότι αν δε του έδινε χρήματα δεν θα συνεχιζόταν η συνεργασία του με τη Novartis . Τα ανωτέρω τα έχει ήδη αναφέρει στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς .

Προς απόδειξη δε των ισχυρισμών του θα αιτηθεί και τη διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης. Επιπλέον θα προσκομιστούν έγγραφα που καταδεικνύουν ότι δεν υπήρχε εικονικότητα στις συναλλαγές του με τη Novartis. Επί παραδείγματι από το γήπεδο Βριλησσίων στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε τοποθετηθεί πανό με διαφήμιση της Novartis».

Αν πάντως προκύψει ότι το πρόσωπο που κατονομάζει ο διαφημιστής είναι πράγματι προστατευόμενος μάρτυρας , είναι προφανές πως η έρευνα θα αντιμετωπίσει ένα ακόμα – από τα πολλά που ήδη αντιμετωπίζει- πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: