Τα Lussekatter, όπως ονομάζονται, τα φτιάχνουν τις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα αλλά και στις 13 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Αγίας Λουκίας, εξ ου και το όνομα ( ψωμάκια της Λουκίας). Είναι αρωματισμένα με σαφράν αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξαιρετικό κρόκο Κοζάνης.
Υλικά
1500-1700 ml απλό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
200 ml ζάχαρης
1 κουταλάκι αλάτι
150 γραμμάρια βουτύρου
500 ml γάλα
2 σακουλάκια σαφράν ( ή κρόκο Κοζάνης)
250 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
Σταφίδες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα - βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου