Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Μπιφτέκι κοτόπουλου

Μερίδες 4, Προετοιμασία 10 λεπτά, Εκτέλεση 40 λεπτά, Βαθμός δυσκολίας 1/5

#tsoulotip: Σοτάροντας τα λαχανικά κάνουμε το μπιφτέκι να είναι πιο ελαφρύ. Προσοχή τα λαχανικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τα ρίξουμε στον κιμά.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα μπιφτέκια
500 γρ. Κιμά κοτόπουλο
5-6 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 Κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 Καρότο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. Τζίντζερ, σκόνη
½ κ.σ. Μουστάρδα, απαλή
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά για τις γλυκοπατάτες
3 Γλυκοπατάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά για την σως γιαουρτιού
250 γρ. Γιαούρτι, στραγγιστό
Χυμό από μισό lime
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

2. Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, & το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

3. Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

4.Μόλις κρυώσουν τα λαχανικά, το μεταφέρουμε στο multi και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια τα αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά, τα ανακατεύουμε φορώντας γάντια μίας χρήσης και έπειτα καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

5.Εκτέλεση για τις γλυκοπατάτες:Παράλληλα βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί του φούρνου, προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.

6.Όταν περάσει 1 ώρα, αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο, βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Πλάθουμε με τα χέρια μας τα μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμούμε πιέζοντας τα απαλά.

7.Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και τα ψήνουμε ς και από τις δύο πλευρές. Όταν ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

8.Εκτέλεση για τη σως γιαουρτιού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

9.Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις γλυκοπατάτες και τη σως γιαουρτιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: