Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Μακαρόνια Ναπολιτάνα

Μακαρόνια Ναπολιτάνα

Μερίδες 4, Προετοιμασία 10 λεπτά, Εκτέλεση 35 λεπτά, Βαθμός δυσκολίας 1/5

#tsoulotip: Τα φρέσκα μυρωδικά είναι καλό να μπαίνουν πάντα στο τέλος της διαδικασίας.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Σπαγγέτι Νο7
1 κ.σ. Αλάτι

Για τη σάλτσα:
600 γρ. Ντομάτες
60 ml Κόκκινο κρασί
50 ml Ελαιόλαδο
10 Φύλλα Βασιλικού
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Μέτριο καρότο
1 κ.γ. Ζάχαρη
½ Ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη σάλτσα: Καθαρίζουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και με τη βοήθεια ενός καλού μαχαιριού, κόβουμε τα δύο πρώτα σε μικρά καρέ ενώ το τελευταίο σε λεπτές φέτες.

2. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.

3. Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε με αυτή την ένταση της φωτιάς για 3 λεπτά.

4. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

5. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει.

6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας κουτάλας, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και το μαϊντανό και πολτοποιούμε τη σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε και αν κριθεί απαραίτητο συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι ώστε να γίνει πιο εύγευστη.

7. Για τα μακαρόνια: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και την τοποθετούμε πάνω από δυνατή φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση.

8. Μόλις συμβεί αυτό, ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε την ποσότητα του αλατιού που αναφέρεται.

9. Ξανασκεπάζουμε με το καπάκι για 1 λεπτό ώστε να αρχίσει και πάλι να κοχλάζει το νερό και ύστερα ρίχνουμε τα μακαρόνια βράζοντας τα σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σημαντικό είναι να τα ανακατέψουμε στην αρχή για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.

10. Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα σουρωτήρι και αφού στραγγίσουν καλά τα αδειάζουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο από τη σάλτσα. Ανακατεύουμε ελαφρώς.

11.Τέλος σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ρίχνοντας την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω.

Η συνταγή είναι ου Γιώργου Τσούλη και την βρήκαμε στο giorgostsoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: