Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Κολύμβηση....

Τι και πως....
Οι αθλητές αγωνίζονται εναντίον του χρονομέτρου, αλλά και των αντιπάλων τους. Για να φτάσει ένας κολυμβητής να συμμετάσχει σε μεγάλους αγώνες, θα πρέπει να έχει προπονηθεί για πολλά χρόνια και στα 4 είδη της κολύμβησης. Αυτά είναι το ελεύθερο, το πρόσθιο, το ύπτιο και η πεταλούσα, που μπορούν να συνδυαστούν σε ένα αγώνα, που ονομάζεται μεικτή κολύμβηση. Οι αθλητές πρέπει να κολυμπούν σε συγκεκριμένη απόσταση ο ένας από τον άλλον.Οι αγώνες γίνονται σε πισίνα μήκους 50 μέτρων, πλάτους 21 μέτρων και 8 διαφορετικών διαδρομών. Τα αγωνίσματα σε κάθε στυλ κολύμβησης χωρίζονται ως εξής:Στο ελεύθερο 100μ, 200μ, 400μ, 800μ (μόνο για γυναίκες), 1.500μ (μόνο για άνδρες), στο ύπτιο, στο πρόσθιο και την πεταλούδα 100μ και 200μ. Στην μεικτή ατομική οι αθλητές κολυμπούν και τα 4 στυλ επί 50 μ το καθένα. Στην μεικτή ομαδική, κάθε ομάδα αποτελείται από 4 καλυμβητές εξειδικευμένους σε κάθε στυλ.
Ποιός κερδίζει...
Όποιος φτάσει πρώτος στον τερματισμό. Όποιος αθλητής κάνει δεύτερη λάθος εκκίνηση ακυρώνεται μετά το τέλος της κούρσας του. Κατά τη διάρκεια της κούρσας, οι αθλητές πρέπι να βρίσκονται στην δική τους διαδρομή.
Ξέρετε ότι...
οι κολυμβητές ξυρίζουν όλο τους το σώμα. Αυτό γίνεται γιατί στο συγκεκριμένο άθλημα ακόμα και τα εκατοστά του δευτερολέπτου είναι πολύτιμα. Έτσι νιώθουν καλύτερα το νερό στο σώμα τους, ελέγχουν τις κινήσεις τους μέσα στην πισίνα και κολυμπούν με μεγαλύτερη άνεση.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέα μέτρα τον Μάρτιο...

Νέα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, που θα προβλέπουν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, θα επιβάλει εντός του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου η κυβέρνηση Παπαδήμου, με στόχο να διασφαλίσει την εξοικονόμηση άλλων 2 δισ. ευρώ, καθώς τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2011 δείχνουν υπέρβαση μεγαλύτερη από αυτήν που είχε εκτιμηθεί με τον Προϋπολογισμό του 2012, ενώ και η πορεία υλοποίησης του φετινού Προϋπολογισμού δείχνει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου τα έσοδα θα εμφανίζουν υστέρηση μεγαλύτερη του 1,5 δισ. ευρώ.



SOS για ναυάγιο

Αγωγή Τσίπρα σε γερμανικά έντυπα...


Επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πρόθεση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής εις βάρος της γερμανικής εφημερίδας Bild.


Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, η μεν Bild έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα ότι «ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία», ενώ το περιοδικό Der Spiegel κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, υποστηρίζοντας ότι «χρηματοδοτεί όλες εκείνες τις οργανώσεις που καίνε την Αθήνα».

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις λάσπης, που δεν θα μείνουν αναπάντητες» είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλοντας ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο».

Στην ερώτηση πώς ακριβώς θα απαντήσει, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρος: «Θα απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί».

exofitsio

Αγνωστοι γάζωσαν με σφαίρες αυτοκίνητο αστυνομικού


Ενας 23χρονος αστυφύλακας που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας οδηγούσε στην παλιά εθνική οδό έξω από τη Λάρισα, όταν ξαφνικά στο 365ο χιλιόμετρο δύο άγνωστοι του είχαν στήσει καρτέρι και είχαν τοποθετήσει το δρόμο ένα πακέτο με φύλλα ραμποτέ....


Ο αστυνομικός αναγκάστηκε να σταματήσει και ξαφνικά μέσα από το σκοτάδι πετάχτηκαν δύο άγνωστοι οι οποίοι γάζωσαν το αυτοκίνητο του 23χρονου με με πυροβόλα όπλα.

Δύο από τα λάστιχα του οχήματος έσκασαν και το θύμα έβαλε αμέσως όπισθεν και απομακρύνθηκε όπως όπως από σημείο, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν.

exofitsio

Ο Καμμένος ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος

Μέσα από τη σελίδα του στο facebook ανακοίνωσε πως την Παρασκευή το πρωί θα δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και το σήμα του κόμματός του.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ
Το πρωί στις 07:00 θα έχετε το όνομα και το σήμα του κινήματος που εσείς χτίσατε με δημοκρατική ψηφοφορία από αυτή την σελίδα.
Στις 09:30 θα αναρτηθεί η Ιδρυτική διακήρυξη όπως 196.400 φίλοι περιγράψατε με δυνατότητα συλλογής υπογραφών για την ίδρυση.
Πρώτοι εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε σημείο αναφοράς του κινήματος στην πόλη σας, στην επαρχία σας ,στο νησί σας, στο χωριό σας ,τυπώνοντας από το διαδίκτυο την αφίσα και την ιδρυτική διακήρυξη που θα στείλετε στην διεύθυνση της έδρας στην Καλλιθέα για να καταθέσουμε στον Άρειο Πάγο.
Δεν έχουμε ανάγκη από χρηματοδότες, από διαφημιστές από επαγγελματίες της πολιτικής.
Κάνουμε κέντρο το σπίτι, το γραφείο, το αυτοκίνητο, το καίκι, τον χώρο δουλειάς μας, το καφενείο.
Και θα τους νικήσουμε.
Ευχαριστούμε τους ανώνυμους και επώνυμους Μπλόκερς.
Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

e-magazino

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το γερμανικό σενάριο "συμβίωσης" ευρώ και δραχμής

Νατα νατα τα ωραία τα μαντάτα ,αυτοί που λένε ότι η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη μάλλον έχουν  δίκιο , γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το " σχέδιο" που έχουν Γερμανοί οικονομολόγοι για την Ελλάδα με τα δύο νομίσματα

H Λούκα πήρε τ' όπλο της και καταγγέλλει: «Η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα»...

Με το νέο μνημόνιο «η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα» υπογράμμισε η Λούκα Κατσέλη και υποστήριξε ότι με τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου «παραιτηθήκαμε από την ασυλία μας ως προς την πιθανή κατάσχεση περιουσίας της χώρας».
«Ρωτώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο: Τι θα γίνει σε περίπτωση που σε έναν χρόνο δεν θα...
μπορέσουμε να πληρώσουμε κάποιες από τις οφειλές μας; Δώσαμε λευκή επιταγή με το αγγλικό δίκαιο και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Οι νομικοί λένε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση της περιουσίας που ανήκει στο δημόσιο ή στην Τράπεζα της Ελλάδας», σημείωσε η πρώην υπουργόςσε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της.
Η κ. Κατσέλη ισχυρίστηκε πως ακόμη και τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα έχει ένα διαπραγματευτικό ατού, αφού κανείς δεν θέλει να χρεοκοπήσει η χώρα.
«Για το 2012 - 2015», τόνισε, «χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα έχει μέτρα τα οποία δεν θα οδηγούν στην ύφεση. Μέτρα σαν και αυτά που υπάρχουν στο νέο μνημόνιο αντιστρατεύονται το ίδιο το πρόγραμμα, τόσο το ΔΝΤ όσο και η τρόικα λένε πως το χρέος θα εξαρτηθεί από το κόστος δανεισμού αλλά και από τους ρυθμούς ανάπτυξης, με μειώσεις μισθών και απολύσεις προβλέπω ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 6% ή 7%».
Η κ. Κατσέλη ήταν εξάλλου απόλυτη όσον αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής της στο ΠΑΣΟΚ υπό τον όρο να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους. «Η στάση μου», ξεκαθάρισε, «δεν ήταν ευκαιριακή, δεν μπορώ να καταψηφίζω το μνημόνιο, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει, και να ψηφίσω τους εφαρμοστικούς νόμους».
Στο πλαίσιο αυτό, ήταν σαφής για το ενδεχόμενο μίας νέας πολιτικής κίνησης στην οποία θα συμμετέχει και η ίδια, λέγοντας πως «κάθε στέλεχος σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχει κύρος, χωρίς καμπούρες και αρχηγιλίκι», ενώ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο- σε όλη την Ελλάδα.

press-gr

Θα αλλάξουν και το Σύνταγμα για το Μνημόνιο 2...


Ένας υπερφίαλος εξουσιομανής κι ένας τραπεζοϋπάλληλος παρέδωσαν την χώρα στους οικονομικούς τρομοκράτες και τους τοκογλύφους, με την βοήθεια φυσικά των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα οποία σε λίγο καιρό από τώρα και όταν τα επιβαλόμενα μέτρα θα χτυπήσουν στα συνεχώς μειούμενα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, θα...
νιώσουν ευθέως την απειλή μη εισόδου τους στην επόμενη Βουλή.
Ο στενός κλοιός γύρω από την Ελλάδα, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ, επιβεβαιώνεται και από τη... δημόσια παραδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η χώρα θα οδηγηθεί ουσιαστικά σε Συνταγματική Αναθεώρηση, λόγω της νέας δανειακής σύμβασης.
Στις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, δίπλα στον Λουκά Παπαδήμο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, και το «κούρεμα» του χρέους, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, και τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού, όπου θα υπάρχουν τα χρήματα, και θα διοχετεύονται για την αποπληρωμή των χρεών.
Όπως δήλωσε μάλιστα θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα το συντομότερο δυνατό, η δέσμευση της Ελλάδας για τη διασφάλιση της προτεραιότητας στην αποπληρωμή του χρέους.
Μόνο που, αυτή η Βουλή ΔΕΝ είναι αναθεωρητική, οπότε οποιαδήποτε παρέμβαση επί του Συντάγματος είναι εξ ορισμού παράνομη. Και το δίλημμα του Βενιζέλου και της τριανδρίας Παπαδήμου - Παπανδρέου, Σαμαρά, είναι δεδομένο και σαφέστατο: Θα συνεχίσουν στην εφαρμογή των αντισυνταγματικών μέτρων και παρεμβάσεων γνωρίζοντας πως παρανομούν ή θα παρανομήσουν για να επιβάλουν τα όσα αυτοί συμφώνησαν χωρίς να έχουν την έγκριση του Ελληνικού λαού;
Όπως και να έχει, στο βάθος του τούνελ υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια και προβλέπονται σιδηροδέσμιες επιστροφές από κάποιους που θα προλάβουν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Έχουν καταλύσει το πολίτευμα, προχωρούν σε νομοθετικές πράξεις που παραβιάζουν το Ελληνικό, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, συνεχίζουν να καταστρέφουν την οικονομία της χώρας που οι ίδιοι έφεραν στον γκρεμό με τις κενές πολιτικές τους, αλλά το κυριότερο, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, παραχωρούν την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, ενώ εκθέτουν σε σοβαρότατους κινδύνους την γεωγραφική ακεραιότητα της χώρας...
Και όλα αυτά για να μας... σώσουν, χωρίς να έχουν απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα: Γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά, αφού το χρέος της χώρας το 2020 θα είναι σε εκείνα ακριβώς τα επίπεδα που εξανάγκασαν στον ερχομό του ΔΝΤ, στην παράδοση της χώρας σε γκαουλάιτερς και την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας; Μήπως η στόχευση ήταν ακριβώς όλα αυτά, προκειμένου οι "εταίροι" να βάλουν χέρι στον πολύ καλά κρυμμένο μέχρι πέρυσι ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας;

press-gr

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αποστολάκη: "Πείτε το όνομα του βουλευτή"

Κατά της συλλήβδην ενοχοποίησης η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, η οποία με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάνικο, ζητα την αποκάλυψη του ονόματος του βουλευτή που "φυγάδευσε" 1.000.000€ έξω από την Ελλάδα τον Μάιο του 2011.
Η κα Αποστολάκη σημειώνει ότι η πρακτική της απόκρυψης ονομάτων βουλευτών βλάπτει τον πολιτικό κόσμο και απειλεί την Δημοκρατία και την αξιοπιστία των θεσμών.

ΠΟΙΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

Σε ποιους εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο

Το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο εφαρμόζεται καταρχάς:

α) Σε όλους τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους
β) Στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εφόσον υπηρετούν:
  • Στο Δημόσιο.
  • Στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού
  • Στα ΝΠΔΔ, συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ.
Επίσης, μετά την «καταιγίδα» των τροπολογιών του υπουργού, εφαρμόζεται:
  • Στους εκπαιδευτικούς.
  • Στους γραμματείς των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, στους υπαλλήλους των έμμισθων υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων.
  • Στους γιατρούς υπηρεσίας υπαιθρίου και τους μόνιμους αγροτικούς γιατρούς.
  • Στους υπαλλήλους της Βουλής.
  • Στους διοικητικούς υπαλλήλους των Ανεξάρτητων Αρχών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
  • Στους υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
  • Στους υπαλλήλους των Τοπικών Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων.
  • Στους θρησκευτικούς λειτουργούς και υπαλλήλους των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού και όσων εκκλησιών και δογμάτων γνωστών θρησκειών εξομοιώνονται προς αυτούς.
Το ενιαίο μισθολόγιο δεν εφαρμόζεται σε τουλάχιστον 300.000 υπαλλήλους, οι οποίοι θα ενταχθούν σε νέο νομοσχέδιο, βάσει της συμφωνίας που έχει επέλθει με την τρόικα.
Δηλαδή:
  • Σε όσους ανήκουν στα 15 ειδικά μισθολόγια. Σ' αυτά ανήκουν δικαστές, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστιμιακοί, διπλωματικοί, ανώτατοι κληρικοί, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μουσικοί, ιατροδικαστές κ.λπ.
  • Στο προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ.
  • Στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, των Ρυθμιστικών Αρχών και της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς.
  • Στους δικηγόρους με έμμισθη εντολή.
  • Στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων, στους γενικού γραμματείς αποκεντρωμένων διοικήσεων. Γι' αυτές τις κατηγορίες στελεχών θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα προσδιοριστούν οι αποδοχές τους.
Πώς υπολογίζονται οι μισθοί των υπαλλήλων

Βασική αρχή του ενιαίου μισθολογίου είναι ότι οι υπάλληλοι λαμβάνουν καταρχάς το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στο βαθμό τους. Υπάρχει, δηλαδή, σύνδεση ανάμεσα στο μισθολόγιο και το βαθμολόγιο.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, αναγνωρίζονται έξι (6) βαθμοί: Α', Β', Γ', Δ', Ε', και ΣΤ'. Εισαγωγικός είναι ο βαθμός ΣΤ' και καταληκτικός ο βαθμός Α'. Σε κάθε βαθμό προβλέπονται μισθολογικά κλιμάκια (Μ.Κ) ως εξής:
  • Βαθμός Ε': 2 Μ.Κ. για τους ΠΕ (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) και τους ΤΕ (τεχνολογικής εκπαίδευσης), 3 Μ.Κ. για τους ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και 5 Μ.Κ. για τους ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης).
  • Βαθμός Δ': 3 Μ.Κ. για τους ΠΕ και τους ΤΕ, 4 Μ.Κ. για τους ΔΕ και 6 Μ.Κ. για τους ΥΕ.
  • Βαθμός Γ': 4 Μ.Κ. για τους ΠΕ και ΤΕ και 5 Μ.Κ. για τους ΔΕ.
Με κάθε βαθμολογική προαγωγή ο υπάλληλος ανεβαίνει στο μισθολογικό κλιμάκιο του επόμενου βαθμού και αυξάνει αντιστοίχως το μισθό του, όπως θα το δείτε αναλυτικότερα. Επίσης, ανά δύο χρόνια μπορεί να ανέβει μισθολογικό κλιμάκιο στο εσωτερικό του ίδιου βαθμού, με εξαίρεση τους βαθμούς Α' και Β', όπου τα μισθολογικά κλιμάκια χορηγούνται ανά τρία χρόνια, αυξάνοντας το βασικό του μισθό κατα 2%

Στα 780€ μεικτά ο βασικός μισθός.

Ο βασικός μισθός του εισαγωγικού κλάδου ΣΤ' ορίζεται:
  • για υπάλληλο ΥΕ στα 780€ μεικτά
  • για υπάλληλο ΔΕ στα 858€ μεικτά
  • για υπάλληλο ΤΕ στα 1.037,4€ μεικτά
  • για υπάλληλο ΠΕ στα 1.092€ μεικτά
Οι μισθοί που αποτελούν τη βάση υπολογισμού για τις αντίστοιχες κατηγορίες υπαλλήλων στους λοιπούς βαθμούς ως εξής:
  • Οι υπάλληλοι βαθμού Ε' έχουν 10% προσαύξηση επί του βασικού μισθού του βαθμού ΣΤ'.
  • Οι υπάλληλοι βαθμού Δ' έχουν 15% προσαύξηση επί του βασικού μισθού του βαθμού Ε'.
  • Οι υπάλληλοι βαθμού Γ' έχουν 15% προσαύξηση επί του βασικού μισθού του βαθμού Δ'.
  • Οι υπάλληλοι βαθμού Β' έχουν 20% προσαύξηση επί του βασικού μισθού του βαθμού Γ'.
  • Οι υπάλληλου βαθμού Α' έχουν 10% προσαύξηση επί του βασικού μισθού του βαθμού Β'.
Έτσι, ένας ΠΕ βαθμού Ε' θα βρει το βασικό του μισθό, αν προσαυξήσει το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στον ΠΕ βαθμού ΣΤ' (1.092€) κατά 10% και θα δει ότι φτάνει τα 1.201,2€ βασικό μισθό. Ο δε ανώτατος μισθός δεν ξεπερνά τα 2.200€.

Μόνο 15% μείωση αποδοχών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ - ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΟΠΑΠ εξαιρούνται από το πλαφόν των 1.900€. Αυτές απλώς υποχρεούνται να μειώσουν κατα 35% το μισθολογικό τους κόστος σε σχέση με το 2009, αφού το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών και επιδομάτων τους δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν κόστους που ίσχυε στις 31/12/2009, προτού, δηλαδή, επιβληθούν οι περικοπές του Μνημονίου, ύψους 20% περίπου. Άρα, στην πραγματικότητα τους απομένει να περικόψουν τις αποδοχές σε ποσοστό 15% ακόμη, για να ευθυγραμμιστούν με τις νέες ρυθμίσεις.
Η προνομιακή αυτή μεταχείρηση των εισηγμένων ΔΕΚΟ, το προσωπικό των οποίων στην πλειοψηφία του πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που το υπόλοιπο Δημόσιο υφίσταται περικοπές που φτάνουν το 50% των αποδοχών του (οι οποίες, μάλιστα, ήταν σαφώς χαμηλότερες από αυτές ενός ΥΕ υπαλλήλου εισηγμένης ΔΕΚΟ), έχεις ξεσηκώσει θύελλά αντιδράσεων στους κόλπους του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου, που απαιτεί, επιτέλους, ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. (Θυμίζουμε ότι ο ΟΠΑΠ είναι εταιρεία με το μεγαλύτερο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο, ενώ στα ΕΛΠΕ εξακολουθούν να καταβάλλονται 17,8 μισθοί το χρόνο.)

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΑΔΕΔΥ, 260.000 δημόσιοι υπάλληλλοι λαμβάνουν σήμερα επιδόματα που φτάνουν τα 500€, 60.000 υπάλληλοι λαμβάνουν από 500 έως 1000€, ενώ σε επιπλέον 60.000 υπαλλήλους υπολογίζονται όσοι λαμβάνουν από 1.000 έως και 1.500€/μήνα. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί αδιευκρίνιστος αριθμός υπαλλήλων, (γενικοί διευθυντές τελωνείων) όπου τα προ περικοπών επιδόματα έφταναν ακόμη και τα 2.000€/μήνα.

Τα 5 επιδόματα που διατηρούνται.
  1. Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (έως 150€/μήνα).
  2. Επίδομα Χριστουγέννων (500€), Πάσχα (250€) και αδείας (250€).
  3. Οικογενειακή παροχή, η οποία αντικαθιστά το οικογενειακό επίδομα ώς εξής: Για υπάλληλο με τέκνα ανήλικα ή ανίκανα είτε σωματικά είτε πνευματικά για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον ορίζεται στα 50€ για ένα τέκνο, στα 70€ συνολικά για δύο τέκνα, στα 120€ συνολικά για τρία τέκνα, στα 170€ συνολικά για τέσσερα τέκνα και προσαυξάνεται κατα 70€ ανά επιπλέον τέκνο.
  4. Επίδομα θέσης ευθύνης. Στους προϊσταμένους καταβάλλεται επίδομα θέσης ευθύνης ως εξής:
  • Γενικοί διευθυντές: 900€.
  • Διευθυντές: 400€.
  • Τμηματάρχες: 250€.
  • Προϊστάμενοι παιδικών σταθμών: 100€.

5. Κίνητρο επίτευυξης στόχων, το οποίο ανέρχεται σε ποσοστό έως 3% του ετήσιου μισθολογικού κόστους, εάν η υπηρεσία του υπαλλήλου πέτυχε τουλάχιστον το 80% των στόχων που είχαν τεθεί. Εάν ο υπάλληλος επιτύχει το 90% των στόχων του, θα λαμβάνει το 50% ενός βασικού μισθού του. Αν, δε, επιτύχει άνω του 90% των στόχων του, θα εισπράξει το 100% ενός βασικού του μισθού.

Οι ΠΕ, ΔΕ, και ΤΕ υπάλληλοι μονάδων με κύρια αρμοδιότητα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, την είσπραξη εσόδων κ.ο.κ. παίρνουν κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, με το οποίο προσαυξάνεται ο βασικός τους μισθός σε ποσοστό έως και 15%, με το όριο μισθολογικής δαπάνης για το σύνολο των δικαιούχων τα 100 εκατ. ευρώ.

40% με 50% λιγότερες αποδοχές για την πλειοψηφία των υπαλλήλων

Με αυτά τα δεδομένα, οι απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων διαμορφώνονται για τη μεγάλη πλειοψηφία από 40%-50%, ενώ για κάποιους φτάνουν ακόμη και 60%. Τη μεγαλύτερη "καθίζηση" εισοδημάτων έχουν τα υπουργεία με τα υψηλότερα επιδόματα, δηλαδή το Οικονομικων, το Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας και το Εσωτερικών. Αντίθετα, υπάλληλοι υπουργείων όπως Εθνικής Άμυνας, το Προστασίας του Πολίτη και το Αγροτικής Ανάπτυξης, που εισέπρατταν από τα χαμηλότερα επιδόματα, δεν θα πληγούν τόσο πολύ (20%-30%), αν και απώλειες θα υπάρχουν, λόγω της μείωσης των υπερωριών και των εξόδων κίνησης περίπου στο μισό.

Επίσης, μεγάλες μειώσεις έχει ο κλάδος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό βασιζόταν στα επιδόματα, ελείψει τυπικών προσόντων. Εδώ οι απώλειες εκτιμώνται στο 50% περίπου, ανάλογα και το φορέα απασχόλησης.
Έτσι, για παράδειγμα:

  • Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών ΠΕ, άγαμος με 17 έτη υπηρεσίας έπαιρνε με το υφιστάμενο μισθολόγιο 1.345€ βασικό μισθό και 1.516€ επιδόματα, άρα έφτανε τα 2.861€ το μήνα, χωρίς τις υπερωρίες. Μετά το ενιαίο μισθολόγιο, ο ίδιος υπάλληλος θα παίρνει 1.620,36€ βασικού μισθού και κανένα επίδομα, εκτός εάν επιτύχει το 80% των στόχων του, οπότε θα πάρει το κίνητρο επίτευξης στόχων, που είναι 3% επί των ετήσιων αποδοχών του. Άρα, έχει απώλειες 1.240.64€ το μήνα ή -42% του μισθού του.
  • Υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών ΥΕ, με 17 χρόνια υπηρεσίας, άγαμος έπαιρνε έως τώρα βασικό μισθό 974€ και 577€ επίδομα, άρα 1.551€ το μήνα. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα πάρει 1.007€ βασικό μισθό και κανένα επίδομα. Χάνει, συνεπώς 544€ το μήνα, δηλαδή πάνω από το 35% του μισθού του.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι αίφνης κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην επιφανή μέλη της μεσαίας τάξης, θα βρεθούν, χωρίς προειδοποίηση, κάτω από το όριο της φτώχειας...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Έλληνας της γενιάς των 410 ευρώ



ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ 100 ΔΙΣ ,ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 410 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΠΑΔΕΣ (ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ )

με τα 410 ευρώ , Έλληνα εργαζόμενε
μπορείς:
  1. Να πληρώσεις το νοίκι σου ,και επείδη δεν είναι επόχες για πολυτέλειες θα μένεις Έλληνα εργαζόμενε με άλλους 10 μαζί ( Γιατί οι Πακιστανοί που μένουν 10 άτομα σε ένα δωμάτιο βλάκες είναι; έξοδα ενοικίου  31 ευρώ( αν η οικεία ενοικιάζετε 310 τον μήνα δια του 10 μας κάνει 31 ευρω )
  2. Αφου θα μένεις Έλληνα εργαζόμενε με άλλους 10 μειώνονται και τα έξωδα του σουπέρ μάρκετ  τι πως θα πληρωθεί σούπερ μάρκετ για 10 άτομα ; δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις και οι 10 θα ψωνίζεται ότι χρειάζεται για να συντηρηθεί 1 άτομο προ ΔΝΤ και θα το μοιράζετε και οι 10 (Και ναι οι εταίροι μας δεν θέλουν χόνδρους και πλαδαρούς Έλληνες μας θέλουν στιλάκια) Αν το σούπερ μάρκετ κοστίζει 500 εύρω τον μήνα δια του 10 πάει 50 ευρώ μόνο το άτομο (και ναι βλέπω το ασυγκράτητο δάκρυ συγκίνησης σου  Έλληνα εργαζόμενε)
  3.  Ρουχισμός τι να τα κάνεις τα καινούργια ρούχα Έλληνα εργαζόμενε που νομίζεις ότι θα σε καλέσουν πουθενά για να τα φορέσεις ; Αν πάλι εχείς προσκλήσεις για διαφορά events (Να ξέρεις ότι οι εταίροι μας διαφωνούν με της συνεστιάσεις ) μπορείς να ντυθείς από πανέρια λαίκης μέχρι κινέζικα αλλά δεν θα στο συνιστούσαμε γιατί θα σε συλλάβουν λόγο Acta  αλλά αφού θα έχεις γίνει μοντελάκι θα φορέσεις επιτέλους το τζίν παντελόνι που φορούσες προ 8 ετίας και δεν μπορούσες πλέον να το φορέσεις 
  4. ΔΕΗ ΟΤΕ και λοίπες υπήρεσιες όλα δια του 10 αν πούμε στην σούμα ότι είναι γίρω στα 500 ευρώ όλα αυτά τα έξοδα δια του 10 πάει 50  
Δηλαδή Έλληνα εργαζόμενε του αστρονομικού πόσου των 410 ευρώ  τα έξοδα σου είναι 131ευρω
βλέπω πόσο συγκινημένος είσαι και πόσο ευγνώμον είσαι στους πολίτικους και στη  Τροίκα πόσο θες να φιλήσεις το χώμα που πάτα η κύρια Μέρκελ πόσο θες να προσκυνήσεις την καρέκλα που κάθετε ο κύριος Βενιζέλος  ,Και όμως σου μένουν 279 ολόκληρα ευρώ Έλληνα Εργαζόμενε μπορείς και πάλι να αποταμιεύσεις χρήματα και να προσφέρεις απ το περισσεύματα σου στην αποπληρωμή  του Ελληνικού χρέους

Δειτε το.....


Πυγολαμπίδα: Το φως μες στο σκοτάδι...

Μια ιστορία λέει, πως ενώ το σκοτάδι έπεφτε βαρύ και αφού οι Ρωμαίοι είχαν σιγουρευτεί πως ο Χριστός είχε πεθάνει, έδωσαν την άδεια στη Παναγία να τον κατεβάσει από τον σταυρό... 
Η Παναγία με κάποιους από τους μαθητές του Κυρίου πήγαν να κατεβάσουν από τον Σταυρό το άψυχο σώμα του, αλλά δεν έβλεπαν λόγω του σκοταδιού.  
Οι αναλαμπές τη νύχτα την καθιστούν
ευάλωτη στον εχθρό.
Τότε ένα έντομο πήρε στην ουρά του κάρβουνο και τους έφεγγε!!! Επειδή όμως καιγότανε, πήγαινε συνεχώς και βουτούσε την ουρά του στο νερό... Έτσι λοιπόν η Παναγία συγκινημένη  ευχήθηκε το συγκεκριμένο έντομο να έχει πάντα στην ουρά του φως το οποίο όμως να μην το καίει... Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε η πυγολαμπίδα...
  Η πυγολαμπίδα ή αλλιώς κωλοφωτιά είναι έντομο κολεόπτερο που έχει την δυνατότητα να παράγει φως με βιολογικό τρόπο, που συνήθως εκπέμπει στο πίσω μέρος της ουράς της. Παλιά έθιμα σχετίζουν όπως και η παραπάνω ιστορία, την πυγολαμπίδα με το Πάσχα και κυρίως με το καλοκαίρι.   Οι πυγολαμπίδες κάνουν την εμφάνιση τους τα βράδια και δημιουργούν με τον φωτισμό τους ένα εξαιρετικό θέαμα σε όσους έχουν την τύχη να τις παρακολουθήσουν. Υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη πυγολαμπίδων. Η περίοδος αιχμής της εμφάνισής τους είναι οι βραδιές του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Η χρεωκρατία ξεκίνησε από την Ελλάδα μας...


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης


Νόαμ Τσόμσκι

Διαβάζοντας αυτό το κείμενο αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία. Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας.
Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει. Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι... αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα!

Έξυπνες καλλιέργειες με μέλλον και λεφτά

Η στροφή προς τον πρωτογενή τομέα αποτελεί γεγονός λόγω της οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται στο προσκήνιο νέες καλλιέργειες, οι επονομαζόμενες «εναλλακτικές», οι οποίες...
υπόσχονται ικανοποιητικές αποδόσεις είτε ως άμεση απασχόληση, είτε ως έμμεση.

Οι καλλιέργειες που έχουν μέλλον είναι οι εξής:


1. Ρόδι. Η απόδοση της καλλιέργειας φτάνει την πρώτη τριετία στα 300-500 κιλά ανά στρέμμα, ενώ από τον 4ο χρόνο και μετά μπορεί να ανέλθει ακόμη και στους 4 τόνους. Η τιμή του εδώδιμου ροδιού διαμορφώνεται στο 1 ευρώ (α΄ ποιότητα), ενώ οι καρποί που προορίζονται για χυμό στα 0,40-0,50 λεπτά. Αν μάλιστα η καλλιέργεια είναι βιολογική, τότε οι τιμές διπλασιάζονται.


2. Μαύρη τρούφα. Το ετήσιο κόστος καλλιέργειας φτάνει τα 1.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόδοση σε βάθος 12ετίας μπορεί να φτάσει τα 3-5 κιλά το στρέμμα. Με δεδομένο ότι οι τιμές κινούνται μεταξύ 600-1.500 ευρώ, καθίσταται σαφές ότι μια οργανωμένη μικρή εκμετάλλευση μπορεί να αποδώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.


Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ανάρπαστο στο εξωτερικό και κυρίως στη Γαλλία και η προσφερόμενη ποσότητα δεν καλύπτει τη ζήτηση. Χρησιμοποιείται στη γαστριμαργική και σε συνδυασμό με άλλες τροφές προσφέρει απίστευτες γεύσεις, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν «θησαυρό» όχι μόνο από επιχειρηματικής αλλά και διατροφικής πλευράς.


3. Ιπποφαές. Πρόκειται για το αρχαιότερο φυτό στον κόσμο, καθώς έχει 190 βασικά συστατικά που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός, κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Αποτελεί πραγματικό «μπαζούκας» για τον άνθρωπο, καθώς περιορίζει το στρες και το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιορίζει τις πιθανότητες πάσης φύσεως καρκίνου, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και διαλύει τις θρομβώσεις λόγω της εκρηκτικής αντιοξειδωτικής του δράσης.


Τα παραπάνω και μόνο, το καθιστούν ως τον πολυτιμότερο σύμμαχο του ανθρώπινου οργανισμού. Τα άλογα και οι πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου έτρωγαν τους καρπούς του ιπποφαούς και αποκτούσαν μια άνευ προηγούμενου δύναμη στα πεδία της μάχης. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου φυτού είναι ότι ευδοκιμεί σε περιοχές με υψόμετρο έως και 1.800 μέτρα στην Ελλάδα (στη Ρωσία φύεται στα 3.000 μέτρα!), ενώ οι θερμοκρασίες στις οποίες αντέχει κυμαίνονται από -40 έως 42 βαθμούς Κελσίου!


Η στρεμματική απόδοση του προϊόντος μπορεί να φτάσει τα 800-1.200 κιλά, ενώ οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 1,80-2,70 ευρώ. Συνεπώς, μιλάμε κατά μέσο όρο για ένα ετήσιο έσοδο περίπου 2.000 ευρώ ανά στρέμμα μόνο από τον καρπό. Επιπλέον, αξιοποιούνται και τα φύλλα του δέντρου ως αφέψημα (είναι το… τσάι των Κινέζων). Από ένα στρέμμα σε φυτεία πενταετίας μπορεί κάποιος να μαζέψει μεταξύ 120-150 κιλά, τα οποία πωλούνται σε τιμές από 5-12 ευρώ το κιλό. Συνεπώς, υπάρχει ένα επιπλέον δυνητικό έσοδο της τάξης των 1.500 ευρώ ανεβάζοντας την ετήσια απόδοση στα 3.500 ευρώ!


4. Μύρτιλλο. Αποτελεί μια νέα δυναμική καλλιέργεια καθώς ο καρπός συμβάλλει στην ενίσχυση της υγείας του οργανισμού, θωρακίζοντάς τον από οποιαδήποτε πάθηση. Το ετήσιο κόστος καλλιέργειας και συγκομιδής διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόδοση φτάνει στα 1.000-1.200 κιλά. Η τιμή του προϊόντος κυμαίνεται μεταξύ 4-5 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι σε μια «καλή χρονιά» τα έσοδα μπορεί να φτάσουν τα 5.000-6.000 ευρώ και το καθαρό κέρδος στα 4.000-4.500 ευρώ.


5. Σαλιγκάρι. Η συγκεκριμένη καλλιέργεια έχει υψηλό κόστος εγκατάστασης, το οποίο φτάνει στα 12.000 ευρώ ανά στρέμμα. Από κει και πέρα όμως, αρχίζουν τα... εύκολα. Όταν η καλλιέργεια θα αρχίσει να αποδίδει, τότε η ετήσια απόδοση φτάνει στους 3 τόνους το στρέμμα, ενώ οι τιμές πώλησης των σαλιγκαριών κυμαίνονται μεταξύ 3,20-3,70 ευρώ. Άρα, τα ετήσια έσοδα ανά στρέμμα μπορεί να φτάσουν τις 10.000 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ το ετήσιο κόστος συντήρησης περίπου στα 1.500 ευρώ. Άρα, η απόσβεση της επένδυσης μπορεί να γίνει μέσα σε 2-3 χρόνια.

argolida-net