Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Δύσκολες ώρες για το Νίκο Παπάζογλου


Ο ανεπανάληπτος Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός και μοναδικός ερμηνευτής είχε περάσει στο παρελθόν μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, και τώρα η μοίρα του επιφύλαξε μια ακόμα μεγαλύτερη μάχη για να κερδίσει τη ζωή του.

"Ναι ο Νίκος το παλεύει! Δίνει μεγάλη μάχη!" είπε στην εφημερίδα Espresso ο συμπατριώτης και φίλος του Παναγιώτης Κουτσούρας...



Ο φίλος του Νίκου Παπάζογλου επιβεβαίωσε ότι ο τραγουδιστής κάνει χημειοθεραπείες προκειμένου να γλιτώσει από την ασθένεια που τον βασανίζει.

Όσον αφορά τον ίδιο δεν εγκαταλείπει ποτέ το χαμόγελό του, ενώ η γυναίκα του και τα παιδιά του βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του.



apolitistosteki

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

12χρονος καταρρίπτει τη θεωρία της σχετικότητας!

12χρονος αντικρούει τον... Αϊνστάιν!

Από τα οκτώ του φοιτά στο πανεπιστήμιο
IUPUI. Στα δώδεκά του θα αποκτήσει έμμισθη θέση ερευνητή στο πανεπιστήμιο, ενώ βρίσκεται κοντά στο να «καταρρίψει» τη θεωρία της σχετικότητας...



Στα δώδεκα του χρόνια, ο Jacob Barnett βρίσκεται μερικές... μαθηματικές εξισώσεις μακριά από το να αποδείξει ως λαθεμένη τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ πρόκειται να επιχειρήσει να αντικρούσει και τη θεωρία του Big Bang.

Από τα οκτώ του έχει ενταχθεί στο Indiana University-Purdue University Indianapolis, ενώ πρόκειται να αρχίσει να αμείβεται, αναλαμβάνοντας θέση ερευνητή. «Του είπαμε ότι μετά από αυτό το εξάμηνο θα κλείσουμε τα βιβλία», σημείωσε o καθηγητής Φυσικής John Ross.

«Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω μια ιδέα, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι στις λεπτομέρειες», σημείωσε ο Jacob Barnett αναφορικά με το project του για τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Ορισμένοι καθηγητές από το Institute for Advanced Study in Princeton επιβεβαιώνουν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ώστε να καταλήξει σε κάτι νέο.

«Έχω εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον και τις γνώσεις που κατέχει μέχρι στιγμής», επισήμανε ο καθηγητής Scott Tremaine που έστειλε e-mail στην οικογένεια του 12χρονου, αναφέροντας πως όποιος κατορθώσει να λύσει τα προβλήματα με τα οποία ασχολείται ο γιος τους θα είναι σίγουρα υποψήφιος για βραβείο Νομπέλ.

Ο Jacob Barnett, με δείκτη ευφυίας 170, έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Asperger's, αλλά από πολύ μικρή ηλικία έγινε εμφανής η κλίση του. Μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών από την ηλικία των τριών και στα οκτώ του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο και μπήκε στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis.

Η μητέρα του Kristine Barnett του ζήτησε να παρουσιάσει σε ένα βίντεο τις μαθηματικές του δεξιότητες και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και φυσικά να θαυμάσουμε τον Jacob.




10me3

«Τρελή» αγελάδα νομίζει ότι είναι… άλογο!


Όταν οι γονείς της Regina Mayer καταρράκωσαν
τις ελπίδες της να αποκτήσει άλογο, η 15χρονη κοπέλα δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι, έστρεψε το ενδιαφέρον της στην αγελάδα της οικογένειας με το όνομα Luna, προκειμένου να εκπληρώσει τα όνειρά της για ιππασία.



Ύστερα από πολλές ώρες προπόνησης και φροντίδας, τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά. Πλέον, οι δυο τους, όχι μόνο πηγαίνουν βόλτες στην γερμανική εξοχή, κοντά στα Αυστριακά σύνορα, αλλά το μεγαλόσωμο ζώο έχει εκπαιδευτεί να πηδάει μέχρι και αυτοσχέδια εμπόδια


Η Regina, αστειευόμενη, είπε: «Είναι πραγματικά απίστευτο, νομίζει ότι είναι άλογο!». Η μοναδική αυτή φιλία του ζώου με την κοπέλα ξεκίνησε περίπου δυο χρόνια πριν, λίγο καιρό αφότου είχε γεννηθεί η Luna. Πρώτα ξεκίνησαν με κάποιες μικρές βόλτες, ενώ στη συνέχεια η Regina της αγόρασε μέχρι και σέλα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα 10 πιο παράξενα ρεκόρ Guinness για το 2011



το Guinness World Records™ είναι ένα πασίγνωστο όνομα και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα παγκόσμια ρεκόρ. Κανένα άλλο δημιούργημα δεν συλλέγει, πιστοποιεί, διαπιστεύει και παρουσιάζει δεδομένα παγκόσμιων ρεκόρ με την ίδια βαρύτητα στην περιεκτικότητα και στην αυθεντικότητα.


Παρακάτω θα δείτε τα πιο περίεργα ρεκόρ για το 2011









Μυστηριώδεις άνθρωποι με ολόμαυρα μάτια

Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι καν άνθρωποι...
Τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως «αλλόκοτοι», «ανατριχιαστικοί», «απειλητικοί», μέχρι και «απάνθρωποι». Αυτές είναι λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιους ανθρώπους για να περιγράψουν παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που μοιράζονται ένα κάπως ασυνήθιστο γνώρισμα: ολόμαυρα μάτια που μοιάζουν να είναι αφύσικα. Τι συμβαίνει άραγε με τους ανθρώπους αυτούς; Πρόκειται για ένα είδος δεισιδαιμονίας και φόβου κάποιων ανθρώπων στο ασυνήθιστο, ή υπάρχουν λόγοι για να πιστέψει κανείς, πως πρόκειται για μία μυστηριώδη μερίδα ανθρώπων; Ποιοι είναι τέλος πάντων οι άνθρωποι αυτοί;


Βρέθηκαν τα καρφιά της Σταύρωσης;

megapress10



Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει το Πάσχα, όλο και κάποιος κάτι ανακαλύπτει σχετικό με τη ζωή ή το θάνατο του Ιησού.
Έτσι και φέτος, ο Καναδός σκηνοθέτης Σίμτσα Γιακομποβισι ισχυρίζεται ότι τα καρφιά που βρέθηκαν σε έναν τάφο ηλικίας 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ είναι αυτά με τα οποία σταύρωσαν τον Ιησού.
Τα εν λόγο καρφιά έχουν μήκος 6 εκατοστά είχαν πρωτοανακαλυφθεί το 1990 και πιστευόταν οτι ανήκαν στον Καϊάφα. Αφότου πραγματοποιήθηκε η ανασκαφή στον τάφο, ξανασφραγίστηκε και τα καρφιά εξαφανίστηκαν. Ανιχνεύτηκαν πρόσφατα σε εργαστήριο του Τελ Αβίβ από ανθρωπολόγο.
Στο ντοκιμαντέρ του με τίτλο “Τα καρφιά του Σταυρού”, ο Σίμτσα Γιακομποβισι υποστηρίζει οτι μετά από επεξεργασία σε ειδικό εργαστήριο από ανθρωπολόγους διαπιστώθηκε ότι τα καρφιά ήταν όντως αυτά με τα οποία σταυρώθηκε ο Χριστός.
Η λογική του Σίμτσα Γιακομποβισι  έχει ως εξής: ο τάφος ναι μεν ανηκε στον Καϊάφα ο οποίος όμως ετάφη εκεί με τα καρφιά της Σταύρωσης ως ο άνθρωπος που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στο να πάει ο Ιησούς στον Σταυρό.

Οι πολιτικοί μας.....

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σε μουσεία θα φιλοξενηθούν διαστημόπλοια που παροπλίζονται

Ο επικεφαλής της ΝASA, Τσάρλς Μπόλντεν, αποκάλυψε σήμερα σε ποια μουσεία θα φιλοξενηθούν τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία.

Το Discovery, το παλαιότερο διαστημόπλοιο, που πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση στο τέλος Φεβρουαρίου, θα εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον.

Το Enterprise, το οποίο δεν πέταξε ποτέ στο διάστημα αλλά έμεινε στην ατμόσφαιρα, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Θαλάσσης- Αέρος- Διαστήματος στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, το Atlantis, το οποίο θα είναι το τελευταίο διαστημόπλοιο που θα ταξιδεύσει στο διάστημα στο τέλος Ιουνίου, θα εκτεθεί στο συγκρότημα των επισκεπτών του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στην Φλόριντα, ενώ το Endeavour θα βρεθεί στο Κέντρο Επιστήμης Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Ο κ. Μπόλντεν, ένας πρώην αστροναύτης, πραγματοποίησε την ανακοίνωση κατά την διάρκεια τελετής στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, που βρίσκεται κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

πηγή: http://www.zougla.gr

Κυρώσεις για τα ποσοστά κέρδους των τσιγάρων



«Συλλογική απείθεια εκ μέρους του χονδρεμπορίου στη διάταξη του άρθρου 47 παρ. 6 του νόμου 3943/2011», (σχετικά με τα ποσοστά κέρδους των τσιγάρων) κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος κ. Κ. Κόγιας στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά.


Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «ο υφυπουργός αντιπαρήλθε την πρόφαση ότι η ισχύς και η εφαρμογή της διάταξης έρχεται σε σύγκρουση με οποιαδήποτε άλλη προγενέστερη διάταξη νόμου και δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν σε εύθετο χρόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου».

Οι πρωτοβουλίες που θα λάβει το υπουργείο όπως έγινε γνωστό από τον υφυπουργό είναι:

- Η λήψη διοικητικών μέτρων υποστήριξης σε πρώτη φάση και συνεχούς εποπτείας στη συνέχεια της ομοιόμορφης και απρόσκοπτης εφαρμογής της διατάξεως από όλους τους αποδέκτες της.

- Η επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των παραβατών στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και η επίταση και ο εμπλουτισμός τους κατόπιν τεχνικής συνεργασίας ανάμεσα στην αρμόδια νομική υπηρεσία του Υπουργείου και την ομοσπονδία.

πηγή: http://www.zougla.gr

Στο σφυρί 12 ελληνικά νησιά


Κι όμως είναι γεγονός! Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα στον Καναδά, υπάρχει ιστοσελίδα η οποία έχει βγάλει στο σφυρί ελληνικά νησιά, και μάλιστα, όπως αναφέρει, σε συμφέρουσες τιμές.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα provateislandonline δημοπρατεί συνολικά 12 ελληνικά νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, με τιμές που ξεκινούν από 1,5 εκατ. ευρώ και φτάνουν έως και 15 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά, την ώρα που η χώρα μας δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει το δυσβάστακτο χρέος.



Το συγκεκριμένο θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για αυτό το ζήτημα.

Παραγωγή αυγών

Όταν αγοράζετε αυγά, μην επιλέγετε ποτέ αυτά που έχουν την ένδειξη κλωβοστοιχίας και αχυρώνα, παρά μόνο ελευθέρας βοσκής. Δείτε το βίντεο

Έφτιαξαν μανδύα που σε κάνει αόρατο!!!!.

"













«Μανδύα αορατότητας», από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού, ο οποίος έχει την ικανότητα, όταν περιβάλλει ένα αντικείμενο, να «καμπυλώνει» τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω του κι έτσι να το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια κατασκεύασαν επιστήμονες στην...


Αμερική.

Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Μίσιγκαν, υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίνα, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό Applied Physics Letters του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής.

Προς το παρόν, το επίτευγμα έχει περισσότερο θεωρητικό χαρακτήρα, καθώς έχει καταστεί εφικτό μόνο στο εργαστήριο με την χρήση υπέρυθρου φωτός και προσομοιώσεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά αν το ίδιο συμβεί με το ορατό φως, τότε οποιοδήποτε αντικείμενο θα εξαφανιζόταν μπροστά από τα μάτια μας.

Διάφορες επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο εργάζονται για τη δημιουργία ανάλογων «μανδυών» από τα λεγόμενα «μετα-υλικά» (δηλαδή υλικά με ιδιότητες που δεν υπάρχουν στη φύση), αλλά είναι η πρώτη φορά που αναπτύχθηκε ένας μη μεταλλικός γυάλινος μανδύας αορατότητας.

Το περιοδικό New Scientist προέβλεψε πέρυσι ότι το πολύ σε 30 χρόνια οι μανδύες αορατότητας θα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής μας.

10me3

Πυροβόλησε τα γεννητικά του όργανα κατά λάθος....
















Η αστυνομία του Σιάτλ ανακοίνωσε ένας άνθρωπος αυτοπυροβολήθηκε τυχαία στα γεννητικά του όργανα μέσα σε ένα πολυκατάστημα. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως ο άνδρας κουβαλούσε μαζί του το...
όπλο του το οποίο είχε τοποθετήσει στο μπροστινό μέρος του τζιν του. Ξαφνικά εκεί που...
ψώνιζε το όπλο, στο οποίο είχε ξεχάσει να βάλει την ασφάλεια, εκπυρσοκρότησε κατά λάθος.Η σφαίρα τραυμάτισε τον άντρα σοβαρά στα γεννητικά του όργανα και στο πόδι. Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε Ιατρικό Κέντρο στο Σιάτλ, χωρίς να αναφερθεί κάτι για την κατάσταση

10me3

Ιαπωνία: χειρότερα και από το Τσερνόμπιλ

Ιαπωνία: χειρότερα και από το Τσερνόμπιλ


Στην κατηγορία 7 είναι πλέον το επίπεδο της σοβαρότητας στον πυρηνικό σταθμό

Τόκιο

Διαστάσεις Τσερνόμπιλ παίρνει πλέον η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, καθώς οι αρχές της χώρας αναβάθμισαν το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή του 1986.

Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος και όχι τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει.

«Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας» ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που εξέδωσε την ανακοίνωση μαζί με την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας, που είναι μη κυβερνητικός οργανισμός.

Την έντονη ανησυχία της ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ εξέφρασε η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tepco.

«Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ» είπε αξιωματούχος της Tepco.

Νέοι σεισμοί και πυρκαγιά στον αντιδραστήρα 4

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις 6,3 βαθμών «ταρακούνησαν» ξανά την Ιαπωνία, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στον αντιδραστήρα 4.

Και οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην ιαπωνική πρωτεύσουσα, ενώ εκκενώθηκε και ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα.

Ο πρώτος σεισμός που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας είχε εστιακό βάθος στα 33 χιλιόμετρα υποθαλασσίως, ενώ το επίκεντρο υπολογίζεται σε απόσταση 112 χιλιομέτρων νοτιο-νοτιοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Χόσνου στην επαρχία Τσίμπα που γειτονεύει με το Τόκιο. Οι αρμόδιες αρχές δεν εξέδωσαν καμία προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι.

Αργότερα, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση στη βορειοδυτική Ιαπωνία, κοντά στη Φουκουσίμα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης ξέσπασε φωτιά στον αντιδραστήρα 4. Αμέσως έσπευσε μονάδα της Υπηρεσίας Αυτοπροστασίας των συνεργείων που εργάζονται στο πυρηνικό εργοστάσιο για να σβήσει τη φωτιά.

«Οι φλόγες και ο καπνός δεν είναι πλέον ορατοί, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

tovima

Φινλανδία η...καλύτερη χώρα να ζείς!!!

Αν γεννιόσασταν σήµερα, σε ποια χώρα θα είχατε τις περισσότερες πιθανότητες να διάγετε µια υγιή, ασφαλή, δηµιουργική, οικονοµικά άνετη ζωή; Το «Νewsweek» θέλησε να απαντήσει σε αυτή την.απλή και ταυτόχρονα εξαιρετικά περίπλοκη ερώτηση. Το περιοδικό µελέτησε και συνέκρινε 100 χώρες. Καλύτερη όλων ανακηρύχθηκε η Φινλανδία. Η Ελλάδα κατέλαβε την 26η θέση. 
 
Οι υπεύθυνοι του «Νewsweek» σκέφτηκαν να κάνουν αυτή την έρευνα για πρώτη φορά στην ιστορία του αµερικανικού περιοδικού ενθυµούµενοι κάτι που έχει πει ο δισεκατοµµυριούχος επενδυτής και φιλάνθρωπος Γουόρεν Μπάφετ: πως ό,τι καλό τού συνέβη ποτέ έχει τις ρίζες του στο γεγονός ότι γεννήθηκε στη σωστή χώρα, τις ΗΠΑ, τη σωστή στιγµή. «Και είναι αλήθεια», σηµειώνουν, «παρ’ ότι σηµαντικές προσωπικότητες απαντούν σε όλα τα έθνη της γης, κάποιες χώρες προσφέρουν στους πολίτες τους πολύ περισσότερες ευκαιρίες να επιτύχουν από ό,τι άλλες σε µια δεδοµένη περίοδο.

Στη σηµερινή εποχή, το θέµα επείγει: καθώς ο πλούτος και η ισχύς µετακινούνται από τη Δύση προς την Ανατολή και µια νέα παγκόσµια τάξη εξακολουθεί να διαµορφώνεται, δεν είναι πλέον βέβαιο πως το να γεννηθεί και να µεγαλώσει κανείς στην Οµαχα (όπως ο Μπάφετ) αποκτά το πλεονέκτηµα που είχε άλλοτε». Υπ’ αυτό το πρίσµα, οι υπεύθυνοι του «Νewsweek» άρχισαν πριν από αρκετούς µήνες να µελετούν δεδοµένα από 100 διαφορετικές χώρες του πλανήτη.

Ζήτησαν τη βοήθεια µιας «επιτροπής σοφών» στην οποία συµµετείχε µεταξύ άλλων ο νοµπελίστας οικονοµολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. Και συνέκριναν τις 100 χώρες µε βάση πέντε βασικά κριτήρια: εκπαίδευση, υγεία, ποιότητα ζωής, οικονοµική ανταγωνιστικότητα ή οικονοµικός δυναµισµός και πολιτικό περιβάλλον. Καθένα από αυτά τα πέντε κριτήρια περιελάµβανε πολλές υποδιαιρέσεις: για να αξιολογηθεί η ποιότητα της ζωής, για παράδειγµα, συνεκτιµήθηκαν µεταξύ άλλων το ποσοστό ανεργίας, η κατά κεφαλήν κατανάλωση, ο αριθµός ανθρωποκτονιών και η περιβαλλοντική υγεία, ενώ για να αξιολογηθεί ο οικονοµικός δυναµισµός συνεκτιµήθηκαν µεταξύ άλλων η παραγωγική ανάπτυξη, ο δείκτης καινοτοµίας και οι ηµέρες που απαιτούνται για την έναρξη µιας νέας επιχείρησης.

Για την χρεοκοπία...

Ο Πρατζίκος είπε: Όχι στην νομοθεσία δωρεάς οργάνων ναι στην ελεύθερη βούληση του καθενός

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα η θέση, να γίνει νόμος η δωρεά οργάνων στην Ελλάδα. Πραγματικά επειδή γνωρίζω πολύ καλά το θέμα, η δωρεά οργάνων έχει σώσει πολλές ζωές. Έχει δώσει ελπίδα και ζωή σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Και επειδή η ζωή είναι δώρο το οποίο μας έχει δοθεί από άνωθεν, είμαι υπέρ των δωρεών οργάνων. Γνωρίζω ανθρώπους, που χάρη στην δωρεά άρχισαν να ζουν μία καινούργια ζωή και να είναι, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, νέοι άνθρωποι ή όπως αλλιώς αναφέρουν άλλοι άνθρωποι ή καινούργιοι άνθρωποι.
Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζω, η δωρεά έγινε με ελεύθερη βούληση και δεν έγινε κατόπιν πίεσης ή κατόπιν επιρροής από τρίτους. Για αυτό θέση δική μου είναι η δωρεά οργάνων να μην γίνει νόμος, διότι φοβούμαι ότι θα γίνονται αρκετές αυθαιρεσίες και θα γίνεται με επιπολαιότητα. Ας παραμείνει στην ελεύθερη σκέψη και στην ιδιοσυγκρασία του καθενός και ο κάθε νοήμων άνθρωπος ας αποφασίσει μόνος του και να δωρίσει τα όργανα των συγγενών και των φίλων του ύστερα από ελεύθερη βούληση και ας σκεφτεί ότι έτσι δίνει ελπίδες και σε άλλους ανθρώπους, που πραγματικά θέλουν να ζήσουν και διψούν για ζωή.

evia-logos

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μαραθωνιοδρόμος νικητής ετών… 92!

Perierga.gr - Μαραθωνιοδρόμος νικητής ετών... 92!

Το παρατσούκλι “εξολοθρευτής” ανήκει στην...
Γκλάρις Μπίριλ, μια 92χρονη από τη Χονολουλού η οποία κατέρριψε ρεκόρ μαραθώνιου, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να προσπαθήσεις!

H 92χρονημαραθωνιοδρόμος περπάτησε με κανονικούς αλλά και γρήγορους ρυθμούς έναν δρόμο μήκους 42 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 9 ώρες και 53 λεπτάκαταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία ανθρώπου που ολοκλήρωσε μαραθώνιο.
Ειδική χαβανέζικη τελετήπραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Γκλάρις Μπίριλ από την Χονολουλού αφού κατάφερε να ξεπεράσει το τελευταίο ρεκόρ. Τα ρεκόρGuinness επιβεβαίωσαν το κατόρθωμα της αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα telegraph.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η 92χρονη πρωταθλήτρια κατεβαίνει σε μαραθώνιο αγώνα δρόμου. Η πρώτη της φορά ήταν σε ηλικία 86 ετών όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες διέσχιζε 72 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα.
Το κατόρθωμα της αυτό “σκίασε” το προηγούμενο ρεκόρ που κατέχει ένας 90χρονος από τη Σκωτία όταν ολοκλήρωσε το 2002 Μαραθώνιο του Λονδίνου.
H Μπίριλ αποκάλυψε και το μυστικό της μακροζωίας της αλλά και της νίκης της το οποίο όπως είπε είναι απλά το “να πας εκεί και να αρχίσεις να περπατάς χωρίς δεύτερη σκέψη!
“Είναι τόσο σημαντικό να σκέφτεστε θετικά, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά”.
Η 92χρονη έχει ολοκληρώσει συνολικά πέντε μαραθώνιους στη Χονολουλού.

10me3

Ξεκινούν ανασκαφές για τα... οστά της Μόνα Λίζα


Ανασκαφές σε μοναστήρι στη Φλωρεντία θα ξεκινήσουν σύντομα ιταλοί ερευνητές με σκοπό να ανακαλύψουν τα οστά γυναίκας της Αναγέννησης, που πιστεύεται ότι ήταν το μοντέλο για την Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Αν επιτύχουν η έρευνα μπορεί να πιστοποιήσει την ταυτότητα της γυναίκας που εικονίζεται στο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι -ένα μυστήριο που έχει απασχολήσει ειδικούς και εραστές της τέχνης επί αιώνες και έχει οδηγήσει σε αμέτρητες θεωρίες.

Στόχος είναι ο εντοπισμός του λειψάνου της Λίζα Γκεραρντίνι, συζύγου ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού ονόματι Φραντσέσκο ντελ Τζιοκόντο. Η παράδοση έχει συνδέσει την Γκεραρντίνι με τον πίνακα, που είναι γνωστός στα ιταλικά ως «Λα Τζιοκόντα».

Ο Τζιόρτζιο Βαζάρι, καλλιτέχνης και βιογράφος του 16ου αιώνα, έγραψε ότι ο Λεονάρντο ζωγράφισε ένα πορτρέτο της γυναίκας του Τζιοκόντο.

Η Γκεραρντίνι γεννήθηκε το 1479. Πριν από λίγα χρόνια, ερασιτέχνης Ιταλός ιστορικός ανακοίνωσε ότι βρήκε το πιστοποιητικό θανάτου, που δείχνει ότι η Γκεραρντίνι πέθανε στις 15 Ιουλίου του 1542 και ετάφη στη μονή της Αγίας Ούρσουλας, στο κέντρο της Φλωρεντίας.

Εκεί θα αρχίσουν οι ανασκαφές σύντομα δήλωσε ο Σιλβάνο Βιντσέτι, ερευνητής ιστορικός και επικεφαλής της ομάδας.

Δοκιμασμένες τεχνικές

Οι ερευνητές έχουν ήδη ανασυγκροτήσει το πρόσωπο κάποιων Ιταλών καλλιτεχνών βάσει κρανίων τους.

Πέρυσι ανακοίνωσαν ότι ταυτοποίησαν οστά του Καραβάτζιο και ότι ανακάλυψαν μια πιθανή αιτία θανάτου, 400 χρόνια αφότου ο μεγάλος καλλιτέχνης πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Αν εντοπιστούν οστά της Γκεραρντίνι, οι ερευνητές θα τα χρονολογήσουν με τη μέθοδο του άνθρακα και θα συγκρίνουν το DNA με αυτό από τα οστά των παιδιών της Γκεραρντίνι, κάποια από τα οποία είναι θαμμένα σε μια βασιλική (εκκλησία), επίσης στη Φλωρεντία.

Τέλος, αν βρεθούν θραύσματα από το κρανίο της σε σχετικά καλή κατάσταση, οι ερευνητές θα επιχειρήσουν να ανασυγκροτήσουν το πρόσωπό της.


tanea

Βαρύ πρόγραμμα για την κυβέρνηση

Βαρύ πρόγραμμα για την κυβέρνηση

Η ατζέντα περιλαμβάνει το το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012 – 2015, το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων και τα πρόσθετα μέτρα

Αθήνα

Εβδομάδα με βαρύ πρόγραμμα για την κυβέρνηση ξεκινά σήμερα. Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να δώσει ώθηση στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ώστε να ξεπεραστούν τα πολλαπλά εμπόδια του προσεχούς διμήνου και να μπει ένα φρένο στα σενάρια για εκλογές ή ανασχηματισμό.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες να συγκληθεί άτυπο υπουργικό συμβούλιο και να συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ και το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στην ατζέντα υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα: το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012 – 2015, το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων και τα πρόσθετα μέτρα που θα φέρει εντός του 2011 η αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat.

Η κυβέρνηση όμως έχει φτάσει στο σημείο που η αποφασιστικότητα δεν αρκεί. Τα προβλήματα μοιάζουν σαν τα πλοκάμια της Λερναίας Ύδρας και απαιτούν δραστικές λύσεις. Οι περισσότεροι υπουργοί, είτε επειδή δεν θέλουν είτε επειδή δεν το αντέχουν πολιτικά, δεν συντονίζονται με τις απαιτήσεις της εποχής.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του, έχει πλήρη επίγνωση της απροθυμίας που επιδεικνύουν συγκεκριμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και των συνολικών προβλημάτων τα οποία έχουν ενταθεί από την εφαρμογή περαιτέρω περικοπών στους προϋπολογισμούς των υπουργείων και από τα διορθωτικά μέτρα για το έλλειμμα. Έτσι το οικονομικό επιτελείο έλαβε εντολή για λύσεις fast truck.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπουργοί καθυστερούν να απαντήσουν στο πρόγραμμα περικοπής των δαπανών τους θα τους ανακοινωθεί απλώς το ποσοστό της …συμμετοχής τους στο εθνικό σχέδιο.

Επιπλέον είναι σαφές ότι ο Πρωθυπουργός, για μια ακόμα φορά, στέλνει μήνυμα στήριξης του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Οικονομικών πέρασε δύσκολες ώρες την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του αρμόδιου ΚΤΕ, όταν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ του ξεκαθάρισαν ότι δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» και ότι δεν θα το ψηφίσουν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, απάντησε ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του αυτό το βάρος και ότι θα το συζητήσει με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Ο χειρισμός του θέματος στον ΚΤΕ προκάλεσε δυσφορία και σε αρκετούς υπουργούς καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε περάσει τρεις φορές από το υπουργικό συμβούλιο και είχε εγκριθεί ομόφωνα. Επιπλέον έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο της διαβούλευσης, ενώ από τα τυχερά παιχνίδια έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 700 εκ. ευρώ το 2011.

Οι συνάδελφοι του κ. Παπακωνσταντίνου θεώρησαν ότι άφησε εκτεθειμένους τόσο εκείνους όσο και τον Πρωθυπουργό. Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, κάλυπταν τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι δεν είχε πολλά περιθώρια να αντιδράσει διαφορετικά. Πάντως, το νομοσχέδιο έχει επιστρέψει στις υπηρεσίες του υπουργείου, όπου θα υποστεί αλλαγές και βελτιώσεις και έπειτα θα συζητηθεί ξανά στον ΚΤΕ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις πιθανόν στις 13 και στις 14 Απριλίου. Επιπλέον, οι υπουργοί θα παρουσιάσουν το σχεδιασμό ανά υπουργείο (πρόγραμμα περικοπών αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές) στους βουλευτές του ΠαΣοΚ, τόσο στη Βουλή όσο και στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει το κόμμα με τη συμμετοχή και των νομαρχιακών επιτροπών.

Το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας θα το παρουσιάσει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να το παρουσιάσει σε μια πρώτη μορφή στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο αυτής της εβδομάδας.

tovima