Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Φροντίζοντας τα δέντρα του κήπου....

 Συνθήκες ανάπτυξης:
-Προσανατολισμός και έκθεση: Ο κήπος σας στρέφεται προς τον βορρά, το νότο την ανατολή ή την δύση? Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό ποιά μέρη του έχουν περισσότερο ή λιγότερο ήλιο. Ο βαθμός έκθεσης του κήπου σας στον ήλιο είναι ακόμα ένας αποφασιστικός παράγοντας στην επιλογή των φυτών που θα καλλιεργήσετε...
-Έδαφος: Κάθε τύπος χώματος διαφέρει σε μεγάλο βαθμό ως προς την ικανότητα αποστράγγισης, την γονιμότητα και την χημική σύσταση. Τα εδάφη μπορεί να είναι αλκαλικά, όξινα ή ουδέτερα, αλλά κάθε τύπος μπορεί να βελτιωθεί με την προσθήκη οργανικής ουσίας.
Προετοιμασία του εδάφους:
-Συμπιεσμένο χώμα: Τα δέντρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε συμπιεσμένο έδαφος. Αν ανακαλύψετε ότι το έδαφό σας είναι συμπιεσμένο, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε περίπου 2 δικρανιές χώμα, να σπάσετε το χώμα που βρίσκεται από κάτω και να ξανατοποθετήσετε το ανώτερο χώμα.
-Ελώδες έδαφος: Το έδαφος αυτό μπορει να καταστρέψει ένα φυτό πνίγωντας τις ρίζες του. Προκαλείται συχνά απο συμπίεση του εδάφους ή επειδή το χώμα δεν αποστραγγίζεται καλα (αργιλώδες). Σε αυτές τις περιπτώσεις η τοποθέτηση ενός στρώματος οργανικής ύλης θα βοηθήσει το χώμα να βελτιώσει την αποστραγγιστική του ικανότητα.
-Ζιζάνια:Αντιμετωπίστε τα ζιζάνια πριν φυτέψετε, για να είναι σίγουρο ότι τα νέα φυτά δεν θα χρειαστεί να τα ανταγωνιστούν για να πάρουν τα θρεπτικα συστατικά που τους χρειάζονται. Τα μεγάλα μπορείτε να τα κόψετε με το χέρι ή να τα πάρετε με την δικέλα. Τα πολυετή ζιζάνια θα χρειαστούν αντιμετώπιση με κάποιο χημικό ζιζανιοκτόνο.
Διαλέγοντας και αγοράζοντας δέντρα:
Στα δέντρα συναντάμε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών. Χρειάζεται προσεχτική επιλογή για να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που θέλετε στον κήπο σας.
-Διαλέγοντας τα φυτά: Λίγα δέντρα διατηρούν τα άνθη τους ή τους καρπούς τους περισσότερο από 2 εβδομάδες το χρόνο, οπότε η μορφή του κάθε δέντρου, το πιθανό ύψος και η ανάπτυξη των κλαδιών του όταν πια ωριμάσει είναι το ίδιο σημαντικα.
Όταν έχετε αποφασίσει ποιές βασικές μορφές προτιμάτε, το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε ένα σχέδιο που να αντανακλά τις ιδέες σας για το πως θα τοποθετήσετε τα δέντρα στο συνολικό πλάνο.
-Αγοράζοντας δέντρα: Μπορείτε να τα αγοράσετε από κέντρα κήπου, μεγάλα ή τοπικά φυτώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: