Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Λέμβος με περίπου 15 άτομα εντοπίστηκε σήμερα ανοικτά της Σαχαλίνης

Μετά το ναυάγιο πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου.

Σωσίβια λέμβος με περίπου 15 επιβαίνοντες εντοπίστηκε σήμερα ανοικτά της Σαχαλίνης, μετά το ναυάγιο πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα.«Αεροσκάφος εντόπισε λέμβο με περίπου 15 άτομα, αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι ζωντανοί ή νεκροί», τόνισε ο διευθυντής της κρατικής εταιρίας AMNGR Γιούρι Μελίχοφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη Μουρμάνσκ (βορειοδυτική Ρωσία), μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Σβετλάνα Αλεξέγεβα δήλωσε πως οι πληροφορίες αυτές δεν είναι σωστές.
Η πλατφόρμα Κόλσκαγια ναυάγησε χθες Κυριακή στις 12:45 τοπική ώρα στα παγωμένα νερά της θάλασσας του Οχότσκ, όταν κατευθυνόταν με 67 άτομα προς τη νήσο Σαχαλίνη εν μέσω σφοδρής καταιγίδας με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -17 βαθμούς Κελσίου.
Οι έρευνες στη διάρκεια της νύχτας διακόπηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των κυμάτων ύψους πέντε μέτρων.
Δεκατέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν από το παγοθραυστικό Μαγκαντάν που συνόδευε την πλατφόρμα και οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/12/2011_418958

Δεν υπάρχουν σχόλια: