Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Xαμός στην Ελλάδα-Oι συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα

Οργή λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και τη δυναμική παρουσία των πολιτών σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, ξεκίνησαν από το πρωί οι συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ αιφνιδίασαν τους πάντες νωρίς το πρωί και κατέλαβαν το κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία. Στη συνέχεια, ανήρτησαν πανό με τα συνθήματα που βλέπετε στις φωτογραφίες

Απροσπέλαστο και σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Αυτή την ώρα προσέρχονται εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης στον χώρο του λιμανιού, εργαζόμενοι στα δικαστήρια θα συγκεντρώνονται στο δικαστικό μέγαρο, ενώ στον ίδιο χώρο θα συγκεντρωθούν και ιδιοκτήτες ταξί και θα κατευθυνθούν προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, όπου έδωσαν ραντεβού τα σωματεία για περικύκλωση.

Ωστόσο, η ένταση δεν έλειψε. Το ΠΑΜΕ δεν άφησε την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων να περάσει, με αποτέλεσμα μερικοί να πετάξουν σκουπίδια στα μέλη του ΠΑΜΕ. Τα πυρά των διαδηλωτών πρωτοβάθμιων σωματείων δέχθηκε και ο γ.γ. του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ξεκίνησε και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Η προσέλευση διαδηλωτών συνεχίζεται. Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται κυρίως μαθητές και φοιτητές.
Την ίδια ώρα, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες και μόλις ξεκίνησε πορεία μέσω της Κορίνθου προς το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου έχουν συγκεντρωθεί φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης έξω από το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται σε εξέλιξη διαδήλωση πρωτοβάθμιων σωματείων.

Μάλιστα, από νωρίς το πρωί τοποθετήθηκαν εννέα κρεμάλες στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας. Η διαφαινόμενη άνευ όρων ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έχει εξοργίσει τους πολίτες, που σήμερα δεν διστάζουν, ακόμα και με αυτό τον ακραίο τρόπο έκφρασης, να στέλνουν μηνύματα οργής και αγανάκτησης προς του βουλευτές, ανεξαρτήτως παρατάξεων. Μάλιστα, σε κάθε κρεμάλα έχει γραφτεί και το όνομα του κάθε βουλευτή, με τον χαρακτηρισμό προδότης.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 το απόγευμα.
Στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου βρίσκεται σε εξέλιξη η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ στο ΕΚΗ η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η πορεία του ΕΚΗ θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα ενωθεί με τους εκεί διαδηλωτές.

Στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθούν μουσικά happenings, ανάγνωση ποιημάτων και άλλες εκδηλώσεις. Χαμηλοί τόνοι διατηρούνται στο Ρέθυμνο, όπου σε εξέλιξη παραμένει η κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας από εργαζομένους στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Σε κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Πύργου Ηλείας προχώρησαν από νωρίς το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ.
Παράλληλα, σήκωσαν πανό που έγραφαν «Ξεσηκωμός» «Ανυπακοή».

Δυναμική πορεία του ΠΑΜΕ διέσχισε πριν από λίγο τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου και πιο συγκεκριμένα τις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η πορεία είχε ένταση και παλμό.
Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών, το κάλεσμα της εργατιάς να αντισταθεί στα σχέδια της πλουτοκρατίας.

sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: