Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αφιέρωμα στον «πατέρα» των Smartphones Steve Jobs -ΒΙΝΤΕΟ

Στον άνθρωπο που έκανε 1 μήλο να «πρωταγωνιστεί» παγκοσμίως
Την τελευταία του πνοή, στην ηλικία των 56 ετών, άφησε την Τετάρτη ο συνιδρυτής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η εταιρεία αργά το βράδυ. "Λυπούμαστε βαθύτατα που πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο Στιβ Τζομπς έφυγε από κοντά μας σήμερα. Η ευφυία, το πάθος του και η ενέργεια του ήταν η πηγή αμέτρητων καινοτομιών που βελτιώνουν τη ζωή όλων μας", ανέφερε η Apple σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Στις 24 Αυγούστου ο Τζομπς, ο άνθρωπος που κατάφερε να ξαναστήσει την Apple και τελικά να την απογειώσει, μετά την επιστροφή του το ’97 και ενώ η εταιρεία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και στη θέση του τον διαδέχθηκε ο Τιμ Κουκ. Ο Τζόμπς ήταν ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί με την επιτυχία στις τεχνολογίες υπολογιστών και εμπνευστής των iMac, iPod, iPhone, iPad και  iTunes δεν ήταν εκεί.

Το 2004 χτυπήθηκε από καρκίνο στο πάγκρεας και πέντε χρόνια μετά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση. 

Παγκόσμια θλίψη για το θάνατο του Στίβ Τζομπς



Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον "τοίχο" του: "Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις". Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι η επιρροή του Τζομπς θα είναι αισθητή για πολλές γενιές στο μέλλον. "Θα μας λείψεις Στιβ...ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστούμε μαζί".

"Οι ΗΠΑ έχασαν μια ιδιοφυΐα την οποία θα την θυμούνται όπως τον Αϊνστάιν ή τον Έντισον. Οι ιδέες του Στιβ Τζομπς θα διαμορφώνουν τον κόσμο και στις επόμενες γενιές" δήλωσε δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρντολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο "Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ".

«Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς πρωτοπόρους - αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, όταν πληροφορήθηκε για τον θάνατο του Στιβ Τζομπς.

Τόνισε ακόμη ότι «οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας».
«Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία». Καταλήγοντας ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε: «Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή»

Σε βαρύ πένθος συγγενείς, φίλοι,  εργαζόμενοι και συνεργάτες του πρώην  επικεφαλής της Apple ΣτιΒ Τζόμπς, ο οποίος έχασε σε ηλικία ηλικία 56 ετών την μάχη με τον καρκίνο. 

Η Apple αποχαιρετά τον συνιδρυτή και πρώην διευθύνων σύμβουλο της Στιβ Τζομπς, βάζοντας ως φόντο στην ιστοσελίδα της μια φωτογραφία του Τζόμπς (apple.com) 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: