Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ακονίζωντας τα μαχαίρια τους....

Ξένοι και ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζονται για την μάχη της ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους για μακροχρόνιους αγώνες, ώστε να αποτρέψουν την παράδοση των κρατικών επιχειρήσεων σε ιδιώτες και ο μέσος καταναλωτής παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να γνωρίζει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης. Το μόνο βέβαιο γι΄αυτόν είναι πως σε κάθε περίπτωση θα κλειθεί να πληρώνει ακριβότερα την κάθε κιλοβατώρα που καταναλώνει.
Σύμμαχό τους έχουν την τακτική της απαξίωσης που προσπαθούν να περάσουν διάφορα κέντρα. Τρανό παράδειγμα η μεθοδευμένη και συνεχής προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία της ΓΕΝΟΠ, η οποία από την αρχή είχε δηλώσει πως δεν θα δεχτεί την μείωση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στην ΔΕΗ, από το 51% που είναι σήμερα.
Έπειτα, με το γνωστό και δοκιμασμένο τρόπο σε άλλες χώρες, οι μεγάλες δυνάμεις του κλάδου που θέλουν να αποκτήσουν τα ενεργειακά πάγια της χώρας μας για ένα κομμάτι ψωμί, βάζουν τους δικούς τους ανθρώπους να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε να περάσουν την αντίληψη ότι το ξεπούλημα των κρατικών ενεργειακών επιχειρήσεων είναι σχεδόν αναπόφευκτο και ότι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα.
Ωστόσο, αποφεύγουν να απαντήσουν στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Πώς η κυβέρνηση θα ασκήσει ενεργειακή πολιτική όταν όλα θα έχουν ξεπουληθεί και θα δουλεύουν με βάση τα συμφέροντα των γιγαντιαίων ξένων ομίλων, που δεν θα έχουν την παραμικρή ευαισθησία για να εξυπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: