Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Deutsche Bank: «Εκτός επενδυτικής ζώνης» οι ελληνικές τράπεζες


«Εκτός επενδυτικής ζώνης» βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank στην οποία κόβει τιμές-στόχους και εκτιμήσεις για τα κέρδη. Συγκεκριμένα για την Alpha Bank μειώνει την τιμή στόχο στα 3,7 ευρώ από 4,5 ευρώ, διατηρώντας σύσταση hold. Για την Τράπεζα Κύπρου μειώνει την τιμή στόχο στα 2,8 ευρώ από τα 3,30 ευρώ, διατηρώντας σύσταση hold. Για την Τράπεζα Πειραιώς μειώνει την τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ από 1,30 διατηρώντας σύσταση hold. Για την Marfin Popular Bank διατηρεί την τιμή στα 0,8 ευρώ (hold) όπως και για την ATEbank στα 0,4 ευρώ (sell).

Στην ανάλυσή της με ημερομηνία 2 Ιουνίου, η Deutsche bank τονίζει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα κάποιας μορφής αναδιάρθρωσης τοποθετώντας τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο «εκτός επενδυτικής ζώνης».

Στο α΄ τρίμηνο τονίζει ότι κυριάρχησε η απομόχλευση των δανείων και η αύξηση των προβλέψεων. Η μείωση του κόστους και τα καλύτερα έσοδα από το trading παρείχαν κάποια στήριξη στα προ-προβλέψεων κέρδη, τα περιθώρια των οποίων ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να εξισορροπήσουν για το αυξημένο κόστος του ρίσκου για την Ελλάδα, καθώς επιταχύνθηκε και ο ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Διατηρεί επιφυλακτική στάση.

Σχετικά με την ελληνική οικονομία, η Deutsche Bank εκτιμά πως η ΕΕ και το ΔΝΤ θα δεσμευτούν να στηρίξουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας το 2012 (27 δισ. ευρώ) και πιθανότατα και το 2013 (35 δισ. ευρώ), με αντάλλαγμα περαιτέρω μέτρα λιτότητας, δομικές μεταρρυθμίσεις και συμμετοχή και των ιδιωτών πιστών μέσω μιας εθελοντικής επιμήκυνσης.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: