Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Προχωράω με αίσθημα ευθύνης

Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε ότι «είναι μια στιγμή που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια».

Αποφασισμένος να προχωρήσει στο δρόμο που έχει χαράξει εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επανέλαβε τη θέση ότι η εθνική συνεννόηση είναι ευεργετική για τα συμφέροντα της χώρας.

Υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε ότι «είναι μια στιγμή που απαιτεί πανεθνική προσπάθεια». Ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι «ειμαστε σε μία ιστορικά κρίσιμη στιγμή» που απαιτούνται κρίσιμες αποφάσεις.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι είναι σε επαφή και επικοινωνεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση.

«Ο καθένας αναλαμβανει τις ευθυνες του», είπε χαρακτηριστικά. «Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσει με αίσθημα ευθύνης «για τις απαραίτητες αποφασεις, για να βγει η χωρα από την κρίση».

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα και πέντε λεπτά, ο Πρωθυπουργός αναχώρησε για το Μέγαρο Μαξίμου, από όπου αναμένεται να κάνει αργότερα δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Παπανδρέου δεν αναμένεται να αναφερθεί σε προκήρυξη εκλογών, καθώς το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλειστεί και δεν ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νέα απόπειρα προσέγγισης της αντιπολίτευσης

Ο κ. Παπανδρέου είχε νωρίτερα -πριν από τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια- τηλεφωνικές συνομιλίες με την Αλέκα Παπαρήγα και το Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τους λόγους που ζήτησε την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αργότερα αναμένεται να επικοινωνήσει και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί η Νέα Δημοκρατία διέψευσε φήμες που αναπαρήχθησαν χθες τη νύχτα σε blogs και ιστοσελίδες και ήθελαν εκπρόσωπο του πρωθυπουργού να συναντάται με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για γελοιότητες, ανάξιες διάψευσης.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επιβεβαίωσε ότι ο Πρωθυπουργός μίλησε το πρωί με την γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, θέτοντας «ζήτημα συναίνεσης στους όρους που θέτει η ΕΕ προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο προς τη χώρα».

Η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ «αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση με τους όρους πτώχευσης του λαού». Σχετικά με τη διενέργεια ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, τόνισε ότι «το ζήτημα δεν είναι να τεθούν αποπροσανατολιστικά εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά ο λαός να μιλήσει μέσω εκλογών».

Πάντως πηγές από τον Περισσό αναφέρουν ότι δεν τέθηκε θέμα σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ούτε συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι του ζητήθηκε τηλεφωνικά από τον Πρωθυπουργό να προσέλθει σε συνάντηση, δεν διεκρίνισε ωστόσο αν προγραμματίζονται κατ' ιδίαν συναντήσεις ή συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Μιλώντας στο δελτίο της ΝΕΤ, δήλωσε ότι ο ίδιος θα προσέλθει σε μια τέτοια συνάντηση, επειδή πιστεύει ότι «ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος», ωστόσο επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο।


naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: