Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ένας συνταγματολόγος στην Οικονομία και τι αυτό συνεπάγεται...



Ανασχηματισμός ...μετατάξεων θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αυτός ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από λίγο για την κυβέρνηση. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα, τα βασικά στελέχη του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου, παραμένουν και στο νυν, ενώ ως προς τη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου, η πρώτη παρατήρηση που γίνεται είναι ότι η παρουσία ενός συνταγματολόγου στο υπουργείο Οικονομικών, προδιαθέτει μόνο για πολιτικές παρεμβάσεις. ως προς την επίλυση του προβλήματος χρέους, παρά για τεχνοκρατικές και σύνθετες οικονομοτεχνικές. Άλλωστε, αυτό δεν είναι το "φόρτε" του κ.Βενιζέλου και το γνωρίζουν όλοι. Προφανώς και ο ίδιος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή συστήνει "ψυχραιμία" και διαβεβαιώνει ότι "όλα θα πάνε καλά".
Το γεγονός βεβαίως ότι στην οδό Νίκης κατευθύνεται ο βασικός συνδιεκδικήτης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, μαρτυρά βεβαίως και τη βαρύτητα που δίνεται από του Μαξίμου στην διευθέτηση και στο χειρισμό του προβλήματος. Κι ενδεχομένως να συνιστά κι έναν πολιτικό εσωκομματικό χειρισμό, με τον κ. Βενιζέλο να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την επόμενη μέρα του πολιτικού του μέλλοντος, σε περίπτωση επιτυχίας ή αποτυχίας, αντίστοιχα.
Το γεγονός ότι ο κ.Φ.Σαχινίδης, παραμένει στη θέση του, συνιστά την εγγύηση ότι θα υπάρχει και μια συνέχεια σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, ειδικά στο κομμάτι των εσόδων. Αν και οι αρχικές πληροφορίες, που έλεγαν για την δημιουργία ενός ξεχωριστού υπουργείου Εσόδων, τελικώς διαψεύστηκαν, γεγονός το οποίο για όσους γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο οικονομικό επιτελείο και τις προτεραιότητες του, συνιστά μεγαλύτερη έκπληξη κι από τη μετάθεση του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: