Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοκιμαδόπιτα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες

2 κ.σ μαργαρίνη ή βούτυρο

2 ποτήρια γάλα

400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστός ή κιμάς από κοτόπουλο ή κιμάς από λουκάνικα

1 φλ. έμμενταλ τριμμένο

½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι, λίγη φρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό χωρίς να τις καθαρίσουμε. Υπολογίζουμε γύρω στη μισή ώρα για να βράσουν οι πατάτες. Κατόπιν τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις πολτοποιούμε με πρες πουρέ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη το γάλα ζεστό και τη μισή ποσότητα από τα δύο τυριά. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο έμμενταλ στο μίγμα του κιμά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι απλώνουμε μια στρώση από το πατατοπουρέ. Πάνω απλώνουμε το μίγμα του κιμά. Τελειώνουμε με τον υπόλοιπο πουρέ. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα που την έχουμε ενώσει με μια κ.σ. φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά να πάρει χρώμα.

Πηγή: http://bit.ly/lFARQ9

Δεν υπάρχουν σχόλια: