Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εξουδετερώθηκε παγιδευμένο δέμα για τον υπ. Δικαιοσύνης


Του Γιαννη Σουλιωτη
Παγιδευμένο δέμα με τελικό παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, χθες το μεσημέρι. Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο, οι δράστες να έχουν ταχυδρομήσει και άλλους φακέλους - βόμβες. Το δέμα με παραλήπτη τον υπουργό στάλθηκε νωρίς το πρωί από υποκατάστημα courier της εταιρείας «Γενική Ταχυδρομική» στη Ν. Ιωνία. Ως αποστολέας εμφανιζόταν η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων» και αποδέκτης ο ίδιος ο υπουργός. Ο φάκελος ταχυδρομήθηκε χθες το πρωί και παραδόθηκε στο υπουργείο στις 12.00 το μεσημέρι. Η αλληλογραφία του υπουργείου συνεχίζει (μετά τα όμοια περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος) να μην ελέγχεται με μηχάνημα x - ray, με συνέπεια το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα να φτάσει στον 3ο όροφο του υπουργείου, όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Καστανίδη.
Τον φάκελο - βόμβα εντόπισε υπάλληλος του υπουργείου, η οποία αρχικά φέρεται να παραξενεύτηκε από τον όγκο του δέματος. Προχώρησε σε περαιτέρω έλεγχο καλώντας αριθμό κινητού τηλεφώνου που αναγράφονταν στον φάκελο και διαπίστωσε ότι το νούμερο αντιστοιχούσε σε άτομο που διαμένει στη Βόρεια Ελλάδα και το οποίο δήλωσε πλήρη άγνοια για την υπόθεση. Το παγιδευμένο δέμα μεταφέρθηκε σε εξωτερικό χώρο στάθμευσης του υπουργείου, όπου εξουδετερώθηκε από κλιμάκιο του τμήματος Εκρηκτικών της ΕΛ.ΑΣ. Από την επεξεργασία των υπολειμμάτων διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε ένα χάρτινο ντοσιέ μέσα στο οποίο υπήρχαν 200 γραμμάρια μαύρης πυρίτιδας, όμοιας με αυτή που χρησιμοποιείται στα είδη πυροτεχνίας. Ο μηχανισμός αποτελείτο ακόμα από μανταλάκια και 8 μπαταρίες των 1.5 V.
Μέτριας ισχύος βόμβαΣύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς πρόκειται για μέτριας ισχύος βόμβα, όμοια με αυτές που είχαν ταχυδρομήσει τον περασμένο Νοέμβριο τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Στο υποκατάστημα της εταιρείας ταχυμεταφορών δεν λειτουργεί κάμερα ασφαλείας, κάτι που πιθανόν γνώριζε ο αποστολέας της βόμβας. Η υπάλληλος της εταιρείας που παρέλαβε το δέμα έδωσε κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του αποστολέα. Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας φέρονται να βρίσκονται τα καταζητούμενα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ο συμβολισμός άλλωστε του στόχου παραπέμπει ευθέως στην εν εξελίξει δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση. Δεν μπορεί ωστόσο να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο.

kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: