Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα η Αθήνα

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την Τετάρτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Έντονα τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους περισσότερους δρόμους του λεκανοπεδίου.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία παρότι αυτή κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα περιφρουρηθεί από τους ίδιους του εργαζόμενους και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό δεν πρόκειται να κινηθούν.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία απεργούν σήμερα, Τρίτη, και αύριο, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.
Επίσης οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για αύριο και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν σήμερα και αύριο, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.
Να αφήσουν το συντεχνιακό τους όφελος έναντι του κοινωνικού συνόλου κάλεσε τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας με ομιλία του στη Βουλή.
«Είναι σαφές ότι τη νομοθετική πρωτοβουλία την έχει η κυβέρνηση. Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, αλλά δεν θα νομοθετήσουν αυτοί. Πρέπει να αφήσουν το συντεχνιακό κλαδικό όφελος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Τίποτα δεν θα πάει καλά αν οι εργαζόμενοι δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες ευθύνης και δεν αντιληφθούν ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι για να επιβραβεύουν τον πολίτη που τα επιλέγει» δήλωσε. Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα μετατάξεων του ΟΣΕ προχωρεί χωρίς προβλήματα και ότι οι αλλαγές είναι επίπονες, αλλά για το καλό όλων. Όσον αφορά στις επικρίσεις για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που ξεκινούν από σήμερα, τόνισε πως η Αθήνα εξακολουθεί να έχει χαμηλό επίπεδο τιμών.
Πέραν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θετικά εκφράστηκε για το σχέδιο νόμου και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε «οι ρυθμίσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το στοίχημα όμως της κυβέρνησης είναι αν θα εφαρμόσει αυτά που υπάρχουν στα χαρτιά».
Μπήκαν οι αυξήσεις στα εισιτήρια
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα, αυξημένα, εισιτήρια. Ειδικότερα το ενιαίο εισιτήριο για χρήση σε όλα τα μέσα κοστίζει πλέον 1,40€, έναντι 1 ευρώ σήμερα, ενώ δημιουργείται εισιτήριο για χρήση σε μία διαδρομή και με μόνο ένα μέσο από τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με κόστος 1,2 ευρώ.
Η τιμή της ενιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών (που κόστιζε  35 ευρώ) αναπροσαρμόζεται στα 45 ευρώ, ενώ καταργούνται οι κάρτες για αποκλειστική χρήση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό, οι οποίες κόστιζαν 25 και 30 ευρώ αντίστοιχα.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: