Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ρωσίδες πουλάνε τα μαλλιά τους.....

Ένας χωματόδρομος οδηγεί στην πόλη, ενώ δεξιά και αριστερά ξεπροβάλλουν χωριά με ξύλινες καλύβες και παρατημένα χωράφια, που φανερώνουν την φτώχεια που πλήττει αυτό το τμήμα της Κεντρικής Ρωσίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Σε ένα κτήριο, με κιβώτια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, όπου μέσα υπάρχει το πολυτιμότερο αγαθό αυτής της περιοχής: ανθρώπινες τρίχες και το μεγαλύτερο μέρος αυτών, φυσικά ξανθιές.
Εδώ και καιρό, τα ανθρώπινα μαλλιά χρησιμοποιούνται σε περούκες, αλλά καθώς τα εξτένσιον είναι η τελευταία λέξη της μόδας στα μαλλιά, οι ανθρώπινες τρίχες έχουν όλο και πιο πολύ ζήτηση τα τελευταία χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες.Τα σκουρόχρωμα μαλλιά από την Ινδία και την Κίνα διατίθενται σε μεγαλύτερη αφθονία, αλλά τα ξανθά και άλλες πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ξανθού, θεωρούνται πολύτιμα λόγω της σχετικής σπανιότητάς τους κι επειδή είναι ευκολότερο, αν βαφτούν, να δώσουν όλους τους φυσικούς τόνους. Η μεγαλύτερη αγορά είναι οι ΗΠΑ, όπου δεκάδες χιλιάδες ινστιτούτα ομορφιάς προσφέρουν προσθετική μαλλιών, η μέση τιμή της οποίας είναι 439 δολάρια.
Στην Κεντρική ρωσία, μια πλεξούδα μήκους 40 εκατοστών, αξίζει περίπου 50 δολάρια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: