Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για το κάπνισμα

Eφόδους σε καταστήματα κάνουν τις τελευταίες ημέρες τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να ελέγξουν εάν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος.


Μέχρι στιγμής διενεργούν τακτικούς ελέγχους από το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ έπειτα από εκείνη την ώρα οι έλεγχοι γίνονται κατόπιν καταγγελιών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τάσο Αβραντίνη, μελετάται οι έλεγχοι και μετά τις 9 το βράδυ να μετατραπούν σε τακτικοί.

Στα δέκα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας απασχολούνται καθημερινά περίπου 50 αστυνομικοί, από τους 1.000 που είναι συνολικά η δύναμη του σώματος στον Δήμο της Αθήνας.
«Όλη η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας κι αν διενεργούσε ελέγχους πάλι δεν θα έφτανε για να εποπτεύσει την Αθήνα» τόνισε ο κ. Αβραντίνης, συμπληρώνοντας ότι καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας τρία κλιμάκια διενεργούν ελέγχους σε δύο βάρδιες, ενώ στα δημοτικά διαμερίσματα ένα κλιμάκιο σε κάθε βάρδια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν 260 έλεγχοι και αποδόθηκαν 49 κλήσεις σε καταστήματα και πελάτες.

Η εξόφληση των προστίμων αυτή τη στιγμή γίνεται στις Δ.Ο.Υ., ενώ προβλέπεται στο μέλλον να γίνεται και στα ταμεία του δήμου. Αν η εξόφληση γίνει εντός δεκαπέντε ημερών, το πρόστιμο είναι μειωμένο κατά 50%.

Οι παραβάτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν στους ελεγκτές οποιοδήποτε από τα προσωπικά τους στοιχεία ή τα στοιχεία της επιχείρησης, όπως: ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΦΜ επιχείρησης, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ΔΟΥ, διεύθυνση κατοικίας και άδεια λειτουργίας, αν πρόκειται για κατάστημα. Αν οι παραβάτες αρνηθούν, τότε επεμβαίνει η αστυνομία.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: