Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζεται η δίκη των "Πυρίνων της Φωτιάς" με εντάσεις..


Συνεχίζεται η δίκη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρίνων της Φωτιας" με επεισοδιακό τρόπο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Οι κατηγορούμενοι έπαυσαν τους συνηγόρους τους και αποχώρησαν από την διαδικασία δηλώνοντας ότι θα ξεκινήσουν απεργεία πείνας σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει να διορήσει νέους συνηγόρους.
Οι κατηγορούμενοι με την αποχώρισή τους σαν αντέρδασαν στην απόφαση του δικαστηρίου να εφαρμόζεται το μέτρο παρακράτησης ταυτοτήτων σε όσους εισέρχονται στην αίθουσα. "Είμαστε ανυποχώρητοι για την παρακράτηση των στοιχείων των συντρόφων μας", ανέφερε δήλωση των έξι κρατουμένων που ανέγνωσε ο Γιώργος Καραγιαννίδης με την οποία συντάσσονται και οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι. Στη δήλωση γίνεται αναφορά και στους δημοσιογράφους, τους οποίους χαρακτηρίζει "διαστρεβλωτές της πραγματικότητας σε απευθείας σύνδεση με την Αντιτρομοκρατική. Όπως έχουν εκθέσει τις προσωπικές μας ζωές και των οικογενειών μας, έτσι είναι κι αυτοί εκτεθειμένοι".
Λίγο πριν από την αποχώρηση των κατηγορουμένων, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο λόγω του υψηλού κόστους που θα απαιτηθεί δεν είναι δυνατή η καταγραφή (μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση) των πρακτικών της δίκης.
Την στιγμή εκείνη δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση μέσα στην αίθουσα, αφορμή όπως φαίνεται ήταν η διαταγή της προέδρου για την απομάκρυνση από την αίθουσα μιας κοπέλας που μιλούσε δυνατα. Όταν οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να τη βγάλουν από την αίθουσα, μαζεύτηκαν γύρω τους δεκάδες νεαροί, φωνάζοντάς τους να μην την αγγίζουν και να μην τη σπρώχνουν.
Το κλίμα δεν άργησε να τεταθεί ακόμα περισσότερο όταν στην αίθουσα εμφανίστηκε διμοιρία της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, οι άνδρες της οποίας με τα γκλοπ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από την αίθουσα τους νεαρούς που φώναζαν και έσπρωχναν τους αστυνομικούς.
Στο μεταξύ, ακούγονταν δυνατά χτυπήματα της πόρτας από την πλευρά των κρατητηρίων, με τον επικεφαλής της φρουράς να εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου και να φωνάζει ότι οι κρατούμενοι επιχειρούν να φύγουν. Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς το μέρος των κρατητηρίων και διαπίστωσαν ότι οι έξι κατηγορούμενοι είχαν φύγει από το δωμάτιο κράτησης και είχαν μετακινηθεί τρέχοντας προς τον προαύλιο χώρο.
Ο επικεφαλής της φρουράς φώναζε να λάβουν μέτρα οι αστυνομικοί για να μην υπάρξει απόδραση και μέσα στη δικαστική αίθουσα επικρατούσε πανζουρλισμός. Τελικά, η διμοιρία της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης έσπευσε στην πίσω πλευρά της αίθουσας μαζί με δύναμη από τη φρουρά των φυλακών και οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ξανά στο χώρο των κρατητηρίων.
Τελικά η διαδικασία αναβλήθηκε για αύριο το πρωί με την απόφαση της έδρας για διορισμό νέων συνηγόρων για τους κατηγορούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: