Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Άδεια η πρωτεύουσα του τζόγου



Την χειρότερη οικονομική κατάσταση από την δεκαετία του 1940, οπότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα πρώτα καζίνα στην άκρη της ερήμου, ζει το Λάς Βέγκας.
Η ανεργία στην πολιτεία, από μόλις 3,8% το 2000, έφτασε πρόσφατα στο 14,4%, το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των αμερικάνικων πολιτειών.
Οι εξελίξεις αυτές είναι απόροια της δραματικής συρρίκνωσης των εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια, καθώς οι Αμερικάνοι έσπευσαν να κόψουν πρώτα τα ταξίδια αναψυχής και τις δαπάνες για τον τζόγο. Έτσι, τα  έσοδα της πόλης από τα τυχερά παιχνίδια υποχωρούν φέτος επί Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πλησιάζοντας πιά τα επίπεδα του 2004.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Λας Βέγκας βρίσκεται αντιμέτωπο σήμερα και με ένα ακόμη αντίπαλο, τον ηλεκτρονικό τζόγο, που αποσπά διαρκώς μερίδιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιχειρεί τη νομινοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου, προσβλέποντας στα φορολογικά έσοδα. Μέχρι πρόσφατα, τα καζίνο αντιτέθηκαν στη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και τα λόμπι τους πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση, μπλοκάροντας τις νομοθετικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: