Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

"Ανοιχτά" διόδια σήμερα Κυριακή 09.01


Οργανωμένοι πολίτες σε όλη την Ελλάδα, που αντιδρούν στην καταβολή του αντιτίμου των διοδίων, καλούν τους οδηγούς των περιοχών όπου υπάρχουν νέοι σταθμοί, να σηκώσουν τις μπάρες από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα.
Στην Πελοπόννησο, η Συντονιστική Επιτροπή κάλεσε όλους τους οδηγούς να ανο ίξουν τα διόδια σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου από την Ασέα μέχρι την Κόρινθο, στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής. Στη Μεσσηνία θα ανοίξουν τα διόδια της γέφυρας Μάναρη στην Ασέα. Οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια της Νεστάνης και οι Κορίνθιοι με τους Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου.
Το μαχαίρι στο κόκκαλο, έφτασε όταν, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των πινακίδων των οχημάτων που διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πληρώσουν, επιτρέποντάς τους να κινήσουν μέσω Πρωτοδικείου τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής, για την αξίωση των οφειλών.
Στελέχη των κοινοπραξιών υποστηρίζουν ότι τυπικά, µε τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους, θα µπορούν σε πρώτη φάση να ειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που πέρασε χωρίς να πληρώσει να καταβάλει τα διόδια κι αν δεν το κάνει, η κοινοπραξία νοµιµοποιείται µέσα σε διάστηµα 15 ηµερών να ζητήσει το 20πλάσιο, εκδίδοντας διαταγή πληρωµής από το Πρωτοδικείο.
Την ίδια ώρα, οι 5 κοινοπραξίες (Ολυµπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός και Αυτοκινητόδροµοι Αιγαίου) εξετάζουν τη διαμόρφωση κοινού και ενιαίου μετώπου, για την εξασφάλιση των αντιτίμων, ενώ μέχρι στιγμής, µόνο η “Ολυµπία Οδός” έχει στραφεί δικαστικά εναντίον 25 οδηγών, που δεν πλήρωναν διόδια. Η εταιρεία πήρε τα στοιχεία των οδηγών από την ειδική φόρµουλα που συµπλήρωναν οι ίδιοι οι οδηγοί, προκειµένου να περάσουν χωρίς να πληρώσουν. “Τους προκαλούµε να µας πάνε στα δικαστήρια για να µπορέσουµε να αποδείξουµε ποιος είναι ο παράνοµος”, δήλωσε στα “Νέα” το µέλος της Κίνησης Φορέων ΒΑ. Αττικής Ενάντια στα διόδια, Γιάννης Γερµανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: