Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τα... «έψαλαν» στην πολιτική ηγεσία


Με χαρούμενες φωνές και τη μελωδία από τα παραδοσιακά κάλαντα, «πλημμύρισαν» την Παρασκευή τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών, από συλλόγους και χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, των οποίων κοινή ευχή προς όλους ήταν "ευτυχία, υγεία, χαρά και δημιουργία".

Επ’ ευκαιρία των εορτών, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν παρέλειψαν να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με αφορμή την τρέχουσα συγκυρία.

"Η χώρα μας χρειάζεται μία αχτίδα φωτός"
Στο Ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί» στην Παλλήνη βρέθηκαν το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του, όπου και άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα φιλοξενούμενα στο χώρο παιδιά.

Την προσφορά του ιδρύματος και του προσωπικού του εξήρε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η δουλειά που επιτελούν είναι πολύ σημαντική, ιδίως σε μία δύσκολη εποχή, που η Ελλάδα χρειάζεται αυτές τις προσπάθειες και αυτή την αλληλεγγύη.

Αποχωρώντας ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε πολύ τα παιδιά και το προσωπικό για τη χαρά, όπως είπε, που του έδωσαν, επισημαίνοντας ότι είναι μία αχτίδα φωτός, που η χώρα μας χρειάζεται.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα βγάλουμε πέρα»
Την αισιοδοξία του ότι «θα τα βγάλουμε πέρα» εξέφρασε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά τα Κάλαντα που έψαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο η Ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Προεδρική Φρουρά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Σύλλογος «Το Χοροστάσι», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και μέλη των Special Olympics.

«Αγάπη σε όλους και ελπίδα για την πατρίδα»
Στο γραφείο του στην οδό Ρηγίλλης άκουσε τα κάλαντα και δέχθηκε τις παραδοσιακές ευχές για τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Τα κάλαντα έψαλαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη σύζυγό του Γεωργία, η παιδική χορωδία των υπαλλήλων της ΕΛΑΣ. Στα παιδιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χάρισε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και σοκολατένιους Άγιους Βασίληδες.

Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από τα μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στα οποία ο κ. Σαμαράς χάρισε γούρια για το νέο έτος.

«Χρόνια Πολλά, υγεία σε όλους, αγάπη σε όλους και ελπίδα για την πατρίδα», ήταν οι ευχές του προέδρου της ΝΔ προς όσους έσπευσαν να του ευχηθούν για τις γιορτές και το νέο έτος.

«Δεν σταυρώνουμε τα χέρια»
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με την χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής υποδέχθηκε στον Περισσό η γγ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

«Μπροστά στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που εξαπλώνεται, εμείς δε μοιρολογούμε ούτε σταυρώνουμε τα χέρια. Οπλιζόμαστε με οργή, με γνώση και αγωνιζόμαστε», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

«Η γέννηση του Χριστού να φέρει ελπίδα»
Μήνυμα αισιοδοξίας με αφορμή τις εορτές έστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγέννων από μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

«Είθε η γέννηση του Χριστού να φέρει ελπίδα και αισιοδοξία σε ένα εξαιρετικά ταλαιπωρημένο λαό από τα μέτρα της κυβέρνησης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ εξέφρασε και την εκτίμησή του προς τους Κρητικούς.

«Η Κρήτη είναι ένα από τα σημαντικότερα, και σαφώς, ιστορικότερα κομμάτια του Ελληνισμού. Είμαστε μέσα στη ψυχή των Κρητών. Το ξέρουμε, και γι αυτό τους αγαπάμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε κατά την ανταλλαγή ευχών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Να αντισταθούμε»
Στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες εορτάζονται φέτος τα Χριστούγεννα εστίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγέννων από μέλη της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής και ελπίδας. Είναι μέρα που πρέπει να στοχαστούμε ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας, συμπολίτες μας ζουν τα φετινά Χριστούγεννα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πιο φτωχικό από ποτέ άλλοτε», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τους πάντες να αναλογιστούν τη συλλογική τους ευθύνη.

«Είναι μέρα να αναλογιστούμε τη συλλογική ευθύνη να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε ώστε οι επόμενες γιορτές να μην είναι χειρότερες από τις φετινές. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η χρονιά που έρχεται να είναι απαρχή μεγάλων κοινωνικών ανατροπών. Να είναι χρονιά ελπίδας και προσμονής κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι χρονιά καταστροφής», κατέληξε.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: