Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη:Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗ.ΣΥ)


Δημοκρατική Συμμαχία ονομάζεται το κόμμα της Ντόρα Μπακογιάννη , η ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Μπάντμιντον. Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα προγραμματιστεί να γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμβολο του κόμματος είναι ένα κλαδί ελιάς.
Στην παρουσίαση του νέου πολιτικού σχηματισμού η ιδρυτής του, Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για μία «συμμαχία ανθρώπων που τους άλλαξε η κρίση». Η ίδια χαρακτήρισε επίσης αυτή τη συμμαχία ως «το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας» και «εκφραστές της Ελλάδας που θέλει και μπορεί». Επίσης κατά την διάρκεια της ομιλίας της πρόσθεσε ότι η κρίση, «κατέρριψε μύθους ότι η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί, ότι μπορούμε να ζούμε με δάνεια και στόχος ζωής των νέων μπορεί να είναι να βρουν μία θέση στο Δημόσιο». Ο νέος σχηματισμός θα επιχειρήσει να τοποθετηθεί μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και να εκφράσει τη φιλελεύθερη οπτική για την ανάγκη ριζικών τομών και μεταρρυθμίσεων στη χώρα. «Απαιτείται φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία και την πολιτική αλλά σοσιαλιστική στα κοινωνικά προβλήματα, υπό την έννοια ενός ισχυρού δικτύου προστασίας για τους πολίτες» λέει η ίδια, απαντώντας στον αποδιδόμενο από τη Ρηγίλλης χαρακτηρισμό της νεοφιλελεύθερης.
Σε επίπεδο στελέχωσης, επιδιώκει να προσελκύσει κυρίως νέους. Αλλωστε, οι περισσότεροι εκ των υποστηρικτών της, ένα χρόνο πριν, δεν μοιάζουν πλέον πρόθυμοι να ακολουθήσουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι στο πλάι της δεν θα βρεθούν στελέχη γνωστά και μη εξαιρετέα. Οι διαγραφέντες ή αποχωρήσαντες Κ. Κιλτίδης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Θ. Σκυλακάκης ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Ο κ. Ανδ. Ανδριανόπουλος έχει δηλώσει ότι θα συνδράμει, αυτή τη νέα προσπάθεια. Το «παρών» θα δώσουν και στελέχη της Κεντροαριστεράς, ενώ ανοικτή παραμένει η πόρτα για εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ. αλλά, σε βάθος χρόνου, για να αποφύγουν την κατηγορία περί «αποστασίας» που είναι έτοιμη να αποδώσει η Ρηγίλλης.
Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκαν οι γονείς της και ο αδερφός της και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το παρών έδωσαν αρκετά περιφερειακά στελέχη με πολυετή παρουσία στη ΝΔ, κυρίως από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
H Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τη Δευτέρα (22/11), μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυση του κόμματός της, προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: